Sport

2016.06.08. 09:55

Mezőkövesd Zsóry FC: A hátrányból kell előnyt kovácsolni az élvonal Borsod megyei újoncánál

Mezőkövesd - A vezetőedző „ügyének” végére a héten mindenképpen pontot kell tenni.

Mezőkövesd - A vezetőedző „ügyének” végére a héten mindenképpen pontot kell tenni.

Marad-e vagy távozik Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-be jutott labdarúgócsapatának sikerkovácsa – most, kis túlzással mondva, kizárólag ez érdekli a matyóváros futballszurkolóit. Ezért Hagyacki József ügyvezető igazgatótól is erre kértünk elsőként választ:

Sok helyen kialakult

– A tréner szerződése fél plusz egy esztendőre szól – közölte a sportvezető. – Ezen a héten akár így, akár úgy, de pontot kell tennünk a szakvezető ügyének végére, hiszen jelentős késésben vagyunk. Az élvonalbeli pontvadászat július 16-án kezdődik, az NB I-es játékosok pedig hetek óta pihennek, stábjaik viszont a háttérben dolgoznak, ennek következtében sok helyen már kialakult kerettel rendelkeznek. Mi pedig most harcoltuk ki a feljutást, szembesültünk számos feladattal, megoldásra váró problémával. Még véletlenül sincs szándékomban megbántani az MLSZ-t azért, mert volt egy-két hétvégi szünet az NB II-ben, de ez minket most nagyon hátrányosan érintett. Ha folyamatosan játszunk, akkor nem futunk ki az időből…

Azt is megérdeklődtük Hagyacki Józseftől, hogy személy szerint kiknek kell egymás tenyerébe csapniuk a folytatást illetően, mire kijelentette:

– Ez a „munka” természetesen Tállai Andrásra marad, politikus-elnökünk joga és dolga az, hogy a vezetőedzővel a folytatás részleteiről megegyezzen.

Hagyacki József és Pintér Attila

Az átigazolásokról

A keretüket érintő esetleges változásokat és az átigazolási kérdéseket is szóba hoztuk az ügyvezető igazgatónak, aki készséggel vázolta a mezőkövesdi gyakorlatot:

– Jövés-menés nyilván lesz, már csak azért is, mert vannak lejáró szerződéssel rendelkező, nálunk kölcsönben futballozó és általunk kölcsönbe adott labdarúgóink. Sorsukról, amennyiben nálunk folytatja munkáját, akkor Pintér Attila dönt, majd rám marad a finommunka, a szerződések részleteinek tisztázása. Annak nincs különösebb jelentősége, hogy a játékossal vagy a menedzserével tárgyalok és annak sem, hogy én utazom, vagy a sportoló jön hozzánk. Az sem titok, hogy elnökünk mindenről tud, őt mindenről tájékoztatjuk, ez már csak azért is magától értetődik, hiszen a végső szó az övé. Most egészen biztosan nagyon mozgalmas napok és órák várnak ránk: sokat tettünk annak érdekében, hogy ez így legyen. A munka egy részét sikerrel végeztük el, a fiúk bejutottak a tizenkét csapatos legmagasabb osztályba, feladataink ezáltal hirtelenjében megsokasodtak.

Hagyacki Józsefnek szóba hoztuk a franciaországi Európa-bajnokságot, erre így válaszolt:

– Jómagam nem megyek, a televízióban követem majd az eseményeket, klubelnökünk viszont a helyszínen szurkol majd. Csoportunkat illetően optimista vagyok: úgy gondolom, hogy minden tornán akad egy meglepetéscsapat, s ez a „kategória” most minket illet, azaz továbbjuthatunk az első körből.



Mezőkövesd Zsóry FC: névsorolvasás

Június 30-án lejár a szerződésük: Hegedűs Dávid (középpályás), Tajthy Tamás (középpályás), Vasas Gergő (kapus).

Kölcsönben szerepeltek Mezőkövesden, és június 30-án lejár a szerződésük: Szatmári Lóránd (középpályás, MTK Budapest), Vági András (védő, Paksi FC), Horváth Tamás (kapus, Videoton FC), Szilvási Péter (védő, DVSC-TEVA), Sós Bence (támadó, DVSC-TEVA), Devecseri Szilárd (védő, Szombathelyi Haladás), Tóth László (támadó, Puskás Akadémia FC).

Élő szerződésük van a klubbal: Csirmaz István (középpályás), Dombó Dávid (kapus), Dvorschák Gábor (védő), Fótyik Dominik (védő), Frőhlich Roland (támadó), Heffler Norbert (középpályás), Molnár Gábor (középpályás), Nagy József (védő), Mihai Nicorec (középpályás), Orosz Márk (középpályás), Polényi Gábor (védő), Rácz Ferenc (középpályás), Tamási Zsolt (középpályás), Tóth Bence (középpályás).

A Mezőkövesdről június 30-ig kölcsönadottak, és a klubbal élő szerződésük van: Engel Alex (védő, Felsőtárkány SC), Ladislav Rybansky (kapus, Kisvárda MG), Baracskai Roland (támadó, Soproni VSE).

Kölcsönadása lejár, és a mezőkövesdi szerződése is lejár: Nánási Balázs (védő, Felsőtárkány SC).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!