Sport

2016.06.02. 17:34

A PDC rivaldafényében szerepelhet Frankfurtban az ózdi Kovács Patrik

Ózd - Thaiföld ellen nyitnak a magyarok a csütörtökön kezdődő dartscsapat-világbajnokságon.

Ózd - Thaiföld ellen nyitnak a magyarok a csütörtökön kezdődő dartscsapat-világbajnokságon.

Az ózdi Kovács Patrik, Bezzeg Nándorral az oldalán élete nagy versenyére készül. A hazai kvalifikációs torna megnyerése után a 19 éves dartsos jogot szerzett arra, hogy hazánkat képviselje a páros világbajnokságon. A PDC világszervezet égisze alá tartozó versenyt Frankfurtban rendezik meg, a magyar duó a nyitómérkőzésen a thaiföldi kettőssel találkozik majd csütörtökön este. Kovács Patrik szeretne túljutni az első fordulón, mert nagy álma, hogy a világ élmezőnyéhez tartozó ellenféllel találkozhasson.

– Nagyon szeretném összemérni a tudásomat Phil Taylorral vagy Michael van Gerwennel – jelentette ki határozottan Kovács Patrik. – Erre minden esélyünk megvan, de ehhez egy-két, esetleg három ellenfélen is át kell magunkat verekedni. Tavaly a magyar kettős Skóciával találkozott, nekik megadatott Gary Anderson ellen színpadra lépni. Az a legfontosabb, hogy kijutottunk, ott vagyunk a legjobbak között, és igyekszünk a hazánkat méltóképpen képviselni. Az itthonihoz képest most egy másik világba csöppenünk bele. Még nem tudom, hogy a sok nézőre, a rivaldafényre és a tv-kamerák keresztüzére hogy fogok reagálni. Szerintem sokkal inkább feldob majd, mintsem görcsössé tesz a világhírű körítés.

Jelentős állomás

Kovács Patrik a hazai selejtező második versenyét 80-as átlaggal nyerte meg. A fiatal dartsos szerint ez egyáltalán nem mérvadó, hiszen a fináléknak mindig megvan egy semmi máshoz nem fogható hangulata, varázsa.

– A viadal korábbi szakaszában volt 94-es átlagom is, a döntőben azért több a kritikus helyzet, jobban elgondolkodik az ember, és nem utolsósorban nagyobb a tét is – folytatta Kovács Patrik. – Ez egy hosszú folyamat, amit nekem is meg kell tanulni. Itthon azért még más a helyzet, még akkor is, ha a magyar darts folyamatosan fejlődik. A frankfurti torna egy újabb jelentős állomás lesz a karrieremben, az eddigi leg­nagyobb kihívás.

Az ózdi fiatalember hét esztendővel ezelőtt vett először nyilat a kezébe, fokozatosan építette fel a pályafutását, most pedig az egyik legnagyobb magyar tehetségnek számít. Napjainak a nagy részét a tábla előtt tölti, de ezzel még nem ért véget a felkészülés.

– Pszichológushoz is járok, és rövidesen kiegészítő sportokat is fel kell vennem. Megfelelő állóképességre lesz szükségem ahhoz, hogy az éles helyzetekben a kellő koncentráció párosuljon a teljesítményemhez – árulta el Kovács Patrik. – Amikor csak időm engedi, a tábla előtt állok és készülök. Ez akár napi tíz-tizennégy órát is jelenthet. Csak így lehet eljutni a nemzetközi szintig. Nekem pedig ez a célom. Gyerekként feltettem erre a fiatalságomat, bízom benne, hogy Frankfurtban is helytállunk a csapat-vb-n, ami később újabb lehetőségeket nyithat meg a PDC irányába.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!