Sport

2016.05.07. 16:06

Egy győzelem hiányzott az olimpiai kvótához

Miskolc, Isztambul - Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák-Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó olimpia kvalifikációs versenyén.

Miskolc, Isztambul - Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák-Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó olimpia kvalifikációs versenyén.

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 41 éves magyar birkózó Deák-Bárdos Mihály – aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen, és most Lám Bálint sérülése miatt jutott szerephez – a litván Mantas Knystautas ellen kezdett az isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyen, a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában.

Ellenfele tanácstalanul tusakodott vele hat percig akcióra teljesen esélytelenül, a miskolci sportember végig irányította a meccset, és ugyan akciót ő sem tudott csinálni, viszont riválisa intésével 1-0-ra nyert. Következett a japán Sonota Arata, aki ellen már a 16. másodpercben fejsérülést szenvedett, és ezt követően még két alkalommal szorult ápolásra, utoljára ellenfelével együtt, akit végül nagy csatában 3-2-re győzött le.

Az olimpiai kvótáért a grúz Iakobi Kajaiával csapott össze a magyar sportoló. Azonban a mérkőzés egyoldalú volt, előbb az azeri kitolta Deák-Bárdos Mihályt a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, majd négyszer megpörgette magyar ellenfelét, amikor annak szűk két perc elteltével térdelőhelyzetbe kellett lemennie. Így a döntőbe a grúz birkózó 9-0-s technikai tussal jutott be.

Deák-Bárdos Mihály búcsújával eldőlt, hogy kötöttfogásban a hat súlycsoportból négyben lesz magyar induló a nyári játékokon. A nap során korábban Módos Péter próbálkozott kvótaszerzéssel az 59 kilogrammos kategóriában, de neki sem sikerült.

- ÉM -


Akik kvótát szereztek

Birkózásban eddig Bácsi Péter (75 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg) szerzett riói olimpiai kvótát kötöttfogásban. A nőknél Németh Zsanettnek (75 kg) és Sastin Mariannának (63 kg), szabadfogásban pedig Veréb Istvánnak (86 kg) és Ligeti Dánielnek (125 kg) sikerült ugyanez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!