Sport

2016.05.26. 07:49

A miskolci országos után az udinei Eb-döntő jöhet

Miskolc - Május 20-a és 22-e között az ország legjobb U12-es leány kosárlabdázói találkoztak Miskolcon, csütörtöktől vasárnapig pedig az U15-ös korosztály tagjai játszanak meccseket a miskolci városi sportcsarnokban. Ugyanis 8 csapat – köztük a rendező DVTK-ÉLKSK – részvételével itt rendezik meg a serdülő országos bajnokság döntőjét.

Miskolc - Május 20-a és 22-e között az ország legjobb U12-es leány kosárlabdázói találkoztak Miskolcon, csütörtöktől vasárnapig pedig az U15-ös korosztály tagjai játszanak meccseket a miskolci városi sportcsarnokban. Ugyanis 8 csapat – köztük a rendező DVTK-ÉLKSK – részvételével itt rendezik meg a serdülő országos bajnokság döntőjét.

A DVTK-ÉLKSK serdülő kosarasa, Kiss Angelika meghívást kapott az U16-os magyar kosárlabda-válogatott keretébe, így a jövő hónap végén kezdődő felkészülésen jelenése lesz a székesfehérvári edzőtáborban. A 2001-es születésű fiatalnak a saját korosztálya az U15, ezért is nagy szó, hogy nálánál idősebb játékosokkal készülhet az olaszországi U16-os Európa-bajnokságra, amelyet Udine városában rendeznek meg augusztus 6–14-e között.

– Megtiszteltetés, hogy tagja vagyok a keretnek, és tényleg nagy öröm, hogy az Eb-felkészülésen részt vehetek, remélem, hogy sikerül bekerülnöm az utazó keretbe. Új ember vagyok ebben a közösségében, de vannak más, 2001-es születésű játékosok is, akiket jobban ismertem, így könnyebb volt a beilleszkedés a korábbi összetartásokon, és úgy érzem, hogy az egy évvel idősebbek is befogadtak. Megmondom őszintén: tartottam az elején egy picit attól, hogy a kemény edzéseket mennyire fogom bírni, de eddig ezzel még nem volt gond – mondta Kiss Angelika, aki arra a felvetésre, hogy ha minden jól megy, akkor azok közé tartozik majd, aki két U16-os kontinensbajnokságon, az idein és a jövő évin is részt vehet, így reagált: – Remélem, hogy így lesz, egyelőre azért dolgozom, hogy az Olaszországba utazó csapatnak a tagja legyek.

A hetedik

Kiss Angelikának ez a hetedik szezonja kosárlabdázóként, előtte 6–7 évesen focival „melegített” erre a sportágra. A korosztályában centert játszó, a szakemberek szerint felnőttként majd 4-es poszton bevethető, ma még gimnazista lány jelenleg 187 centiméter magas, és mostanra magasságban éppen beérte az édesanyját. Ami jelzi, hogy nem akcelerált fiatalról van szó, főleg annak ismeretében nem, hogy az apukája sem nevezhető alacsonynak a maga 192 centijével.

– Valószínűleg pár centit még nőhetek, érzem is, hogy ez így lesz, mert a térdem fájdogál – mondta Kiss Angelika, akinek a felmenői nemcsak a termet, hanem a sportági jártasság alapján is előtte járnak. – Az anyai nagymamám kosarazott a DVTK-ban, tudtommal nem az élvonalban, de versenyszerűen, úgyhogy a családban nem ismeretlen ez a játék.

A serdülődöntőről

A DVTK-ÉLKSK játékosa pályafutása során sok egyéni különdíjat söpört már be, csapatszinten pedig egy bajnoki érme van, amelyet a miskolci együttes tagjaként, a négy évvel ezelőtti, U11-es országos döntőben szerzett. Arról kérdeztük a diósgyőri sportolót, hogy a mától vasárnapig Miskolcon, a városi sportcsarnokban zajló nyolccsapatos leány serdülő országos döntő végére gyarapodhat-e az éremszáma.

– Jó lenne, ha így lenne. Az biztos, hogy az idei eredmények, az erőviszonyok alapján két csapat kiemelkedik a mezőnyből, a Vasas és a Csata, és nagy meglepetés lenne, ha nem ők játszanák a döntőt – mondta a DVTK-ÉLKSK serdülőegyüttesének csapatkapitánya, majd így folytatta: – Ahhoz, hogy esélyünk legyen az éremszerzésre, a nyitónapon a második meccsünket és a pénteki mérkőzésünket is meg kellene nyerni. Az biztos, hogy az évad közben, sérülések és más gondok miatt nem tudtunk mindig a legjobb összeállításban pályára lépni, de most mindenki harcra kész, és a cél az, hogy a már említett két csoportmeccs megnyerésével a négy közé kerüljünk. Ha mindenki kellően koncentrált lesz, akkor ez összejöhet, már csak azért is, mert sok ügyes játékos alkotja a csapatunkat.


Kosárlabda: a leány serdülő országos bajnokság döntőjének órarendje

2016. május 26. (csütörtök), csoportmeccsek

09.00: Soproni Darazsak Akadémia – Kecskeméti KA (B csoport)

11.00: Vasas Akadémia – DVTK-ÉLKSK (B csoport)

13.00: Csata DSE – Török Flóris-Törekvés SE (A csoport)

15.00: Atomerőmű KSC Szekszárd – BEAC-Újbuda KA (A csoport)

17.30: Soproni Darazsak Akadémia – DVTK-ÉLKSK

19.30: Kecskeméti KA – Vasas Akadémia

2016. május 27. (péntek), csoportmeccsek

09.00: BEAC-Újbuda KA – Csata DSE

11.00: Atomerőmű KSC Szekszárd – Török Flóris-Törekvés SE

13.00: DVTK-ÉLKSK – Kecskeméti KA

15.00: Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia

17.00: Török Flóris-Törekvés SE – BEAC-Újbuda KA

19.00: Csata DSE – Atomerőmű KSC Szekszárd

2016. május 28. (szombat), keresztjáték

10.00: B csoport 3. – A csoport 4. (E)

12.00: A csoport 3. – B csoport 4. (F)

14.00: B csoport 1. – A csoport 2. (G)

16.00: A csoport 1. – B csoport 2. (H)

2016. május 29. (vasárnap), helyosztók

09.00: E vesztes – F vesztes (7. helyért)

11.00: E győztes – F győztes (5. helyért)

13.00: G vesztes – H vesztes (3. helyért)

15.00: G győztes – H győztes (1. helyért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!