Sport

2016.04.30. 22:45

Labdarúgó NB I - A Paks diósgyőri győzelmével zárult a szezon

Miskolc- A Paks 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjának szombati zárómérkőzésén.

Miskolc- A Paks 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjának szombati zárómérkőzésén.

Egervári Sándor, a Diósgyőr vezetőedzője pályafutása 400. NB I-es mérkőzésén dirigált a kispadon.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Diósgyőri VTK-Paksi FC 0-2 (0-1)

Miskolc, 3268 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Bartha (45.), Kecskés T. (90+3.)

kiállítva: Bertus (79.)

sárga lap: Nikházi (71.), Okuka (72.), Lipták (90+4.) illetve Kecskés T. (43.), Rodenbücher (69.), Szakály D. (82.), Báló (90+4.)

Diósgyőri VTK:

Rados (Antal, 76.) - Okuka, Lipták, Tamási, Nemes - Egerszegi, Nikházi (Ternován, 71.), Elek - Bognár I., Bacsa (Grumic, a szünetben), Barczi

Paksi FC:

Molnár P. - Kulcsár D., Rodenbücher, Lenzsér, Báló - Koltai (Balázs Zs., 76.), Kecskés T., Papp K., Bertus, Szakály D. (Nagy R., 90+5.) - Bartha (Kővári, 90.)

Egészen az első félidő végéig szinte teljesen eseménytelenül telt a mérkőzés, amely a szünet előtt azonban megélénkült. A hazaiak két nagy helyzetet is kihagytak, a vendégek azonban nem hibáztak és Bartha révén előnybe kerültek.

A fordulást követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Diósgyőr, előbb a félidőben csereként beálló Miroslav Grumic, majd Nikházi Márk is a kapuba talált, de előbbi gólját kezezés, utóbbiét pedig les miatt nem adta meg a játékvezető. A folytatásban a hazaiak közül Barczi Dávid, majd a válogatott Elek Ákos is közel járt a gólszerzéshez.

A hajrára Bertus Lajos kiállítása miatt még emberelőnybe is került a Diósgyőr, de ezen az estén még a legnagyobb helyzeket sem tudta értékesíteni, Egerszegi Tamás például két méterről a kapufát találta el.

A hosszabbításban a Paks Kecskés Tamás révén beállította a végeredményt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!