Sport

2016.02.24. 13:30

Horváth Bernadett Izlandra, míg Czank Tímea Miskolcra utazott

Miskolc - A magyar női válogatott keretében csak egy diósgyőri kosaras maradt.

Miskolc - A magyar női válogatott keretében csak egy diósgyőri kosaras maradt.

A magyar női kosárlabda-válogatott szerdán 20.30-tól játssza újabb Európa-bajnoki selejtezőjét Izland vendégeként. Nemzeti csapatunk tegnap kora reggel kelt útra, a delegációban az Aluinvent-DVTK részéről két fő kapott helyet, és annak ellenére, hogy korábban két játékos volt tagja a keretnek, most csak egy utazott el a szigetországba, Horváth Bernadett – rajta kívül Szabó István mint a válogatott technikai vezetője képviselte a Diósgyőrt –, mert Czank Tímea Miskolc felé vette az irányt a keddi napon.

Már megkezdte

A piros-fehérek csapatkapitánya sérülése miatt nem játszhatott a válogatott múlt szombati, Pécsett megrendezett Szlovákia elleni Eb-selejtezőjén, amelyet 65-64-re nyertek meg a mieink, viszont végig a kerettel volt. Tegnap délután azonban már klubcsapatával megkezdte a könnyített edzésmunkát, azok után, hogy kipihente a február 13-i, szekszárdi bajnokin szenvedett bokaficamát.

A magyar válogatott Dénesné Fegyverneky Zsófia (Uniqa Sopron), Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs), Licskai Zsófia (Zalaegerszegi TE NKK), Simon Zsófia (Uniqa Sopron), Fűrész Diána (PEAC-Pécs), Krivacevic Tijana (Orduspor), Weninger Virág (Uniqa Sopron), Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK), Nagy Dorottya (PINKK-Pécsi 424), Dubei Debóra (Uniqa Sopron), Határ Bernadett (Uniqa Sopron), Zele Dorina (PEAC-Pécs) összetételben utazott el, így a felsorolt 12 játékos juthat szóhoz Izland ellen. A névsorból kiderül, hogy Kaposi Pálma (PEAC-Pécs) és Quigley Alexandria (Fenerbahce) nem tartott a csapattal. Utóbbi játékos, az ausztrálból honosított kosaras azért nem, mert csak azt vállalta, hogy a csoport rangadóján, Szlovákia ellen áll a magyar együttes rendelkezésére. Amit kellett, ezen az összecsapáson megtette, 34 perc játékideje alatt 27 pontig jutott, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebbje, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelem kivívásában.

Egy ajándék

Azzal viszont, hogy ő ezúttal nem lesz, több játéklehetőséghez juthat a diósgyőriek fiatal irányítója, Horváth Bernadett, aki Szlovákia ellen nem egészen két percet volt fent a pályán.

– Lehet, hogy van, aki azt gondolja, hogy ez a két perc milyen kevés, de én teljesen más véleményen vagyok, szerintem nagy dolog, hogy 20 évesen lehetőséget kaptam a felnőtt válogatottban. Ez tulajdonképpen egy ajándék, olyan bizalom, amire igyekszek rászolgálni az edzéseken, és ha legközelebb is lehetőséget kapok, mondjuk már Izland ellen, akkor azon leszek, hogy minden mozdulatommal hasznára legyek a csapatnak, védekezésben, támadásban egyaránt, és függetlenül attól, hogy egy percet vagy mondjuk tízet leszek a pályán, akkor fogok igazán örülni, ha sikerül nyerni – mondta Horváth Bernadett, aki arra a felvetésre, hogy az Izland elleni összecsapás várhatóan nem lesz olyan éles, mint a szlovákok elleni, ezt válaszolta: – Nagyon reméljük, hogy nem olyan meccs lesz, mint a múlt szombati, amelyik az első perctől az utolsó másodpercig nyitott volt. De az biztos, hogy Izland ellen is keményen kell dolgozni, hogy elérjük a célunkat.


Az E csoport állása

  • Magyarország 3 3 – 204-164 6
  • Szlovákia 3 2 1 192-163 5
  • Portugália 3 1 2 161-179 4
  • Izland 3 – 3 161-212 3

  • A hátralévő mérkőzések

  • Február 24. (szerda), 20.30: Izland – Magyarország, 20.30: Portugália – Szlovákia.
  • November 19. (szombat): Magyarország – Portugália, Szlovákia – Izland.
  • November 22. (szerda): Szlovákia – Magyarország, Izland – Portugália.

  • Kosárlabda: a tények

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!