Sport

2016.01.10. 19:58

DVTK Jegesmedvék: Ahány gól, annyi pont

Miskolc, Székesfehérvár - A hosszabbításban fordította a maga javára a fehérvári hoki meccset a Diósgyőr.

Miskolc, Székesfehérvár - A hosszabbításban fordította a maga javára a fehérvári hoki meccset a Diósgyőr.

A jégkorong Mol Ligában az alapszakasz 48 meccse közül a harminckilencediket játszotta vasárnap kora délután, a Fehérvár AV 19 kiscsapata ellen a DVTK Jegesmedvék együttese. Azért ilyen szokatlan időpontban, mert ez a találkozó előmeccse volt a vasárnap esti, szintén Székesfehérvárott megrendezett EBEL, vagyis osztrák liga meccsnek, amelyen a Fehérvár AV 19 első számú gárdája a Dornbirner EC ellen mérkőzött meg.

A fehérváriak húzása bejött, a szokottnál jóval többen voltak kíváncsiak a Mol Liga mérkőzésre, dobokkal „felfegyverkezett” hazai drukkerek, és lelkes DVTK szurkolók keltek egymással versenyre a lelátón. A harcias szellem a jégre is átragadt, sok ütközés, és kemény párharcok jellemezték a játékot. A hazai csapat az első emberfórját gólra váltotta, az 5. percben Shupe kotorta be közelről a pakkot Adorján kapujába (1-0). A folytatásban egy picit leült a meccs, mivel a DVTK nem nagyon tudott a hazai kaput veszélyeztető támadásokat vezetni, a Fehérvár pedig beérte a „fagyasztással”. A harmad második emberelőnyét kis híján gólra váltotta a pályaválasztó, de Szabó D. ütése csak a kapuvasat találta el. Adorjánnak volt dolga ebben a játékrészben rendesen, Holmberg és Shupe veszélyeztette a legtöbbször a kapuját, de újabb találat már nem született ebben a 20 percben.

Ahogy a másodikban sem. Bár ebben a harmadban nagyobb iramban játszott a Diósgyőr, és Scola kapusnak is akadt dolga bőven, a DVTK-nak emberelőnyben sem sikerült bevennie a kaput (a 35. percben kapták a meccs első fórját a vendégek). Mivel a fehérváriak is vezettek néhány veszélyes ellentámadást, változatos meccset láthattak a nézők, és egy majdnem megadott hazai gólt. Történt, hogy Pillók megkerülte a vendégkaput, és senkitől sem zavartatva lőtt – mint utóbb kiderült, a kapuvasra, a játékvezetők hosszas videózást követően állapították meg, hogy nem volt bent a korong a kapuban.

Kihagyott hazai emberelőnnyel vette kezdetét a záró harmad, amire a válasz egy vendég gól volt: Dudas passzát Somogyi küldte a ketrecbe a 46. percben (1-1). Aztán a hazai csapat sorra kapta az emberfórokat, a Jegesmedvék pedig hősiesen védekeztek. Két percen át kettős emberelőnyben is játszhatott a Fehérvár, de ebből sem sikerült a kapuba találniuk. Aztán a vendég csapatnak is volt két perc sima emberfórja, de ebből sem született gól, a végén pedig Somogyit küldték a büntetőpadra a játékvezetők, amiből 33 másodpercet töltött le a rendes játékidő végéig.

Így aztán áthúzódó emberelőnnyel kezdte a hosszabbítást a hazai gárda, és miután ez letelt, egy videóbírózás után, amikor újra egy hazai helyzetet elemeztek, amelynek során az derült ki, hogy a gólvonalon gurult végig a korong, a DVTK következett: Sagert passza után Hajós talált a kapuba, megszervezve a győztes gólt (1-2), így a hazai csapat 1, a vendég gárda pedig 2 pontot szerzett.

ÉM-BCS


JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV 19 – DVTK Jegesmedvék

1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után

Székesfehérvár, 800 néző. V.: Varjú, Haszonits (Kis-Király, Váczi).


Fehérvár AV 19: Scola – Krogh (1), Szabó B., Holmberg, Shupe 1, Grieve – Reiter A., Vokla, Reisz, Szabó P., Becze – Arany, Szabó D., Kocsis, Tóth G., Hegyi – Lengyel, Korbuly, Pillók, Hamvai, Reiter R. – Kalnins (kapus). Edző: Tyler Dietrich.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Dudas (1), Gőz, Somogyi 1, Miskolczi, Cseter – Leppanen, Sagert, (1), Hajós 1, Galanisz, Dansereau – Vojtkó, Fekti, Ritó, Pavuk, Popovics – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Jason Morgan.


Kiállítások: 8 perc, illetve 18 perc.


Tyler Dietrich: – Több volt ebben a meccsben az egy pontnál.

Jason Morgan: – Gyengén kezdtük a meccset megint, ez nagyon bosszantó. Nem küzdöttünk eléggé, a Fehérvár jobb volt ebben, és lőttek is egy gólt. A szünetben sokkal keményebb munkát kértem a csapattól, és a második harmadban már jobbak voltunk, de kihasználatlanul hagytunk egy hosszú emberelőnyt. A harmadik játékrészben sikerült gyorsan egyenlítenünk, de utána nagyon sok kiállítást kaptunk. Ekkor viszont nagyon önfeláldozóan játszottunk, sok lövést blokkoltak a srácok bevetődéssel vagy egyéb módon. Ekkor tényleg igazi csapatmunkát láttam, ahogy a hosszabbítás elején az emberhátrányunkban is. Nagyon örülök, hogy végül mi ütöttük a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!