Sport

2016.01.07. 09:50

Aluinvent-DVTK: Hill bemutatkozásának időpontja még kérdéses

Miskolc - A Diósgyőrnek új amerikai kosarasa nélkül kell megvívnia a Lulea BKK elleni párharcot.

Miskolc - A Diósgyőrnek új amerikai kosarasa nélkül kell megvívnia a Lulea BKK elleni párharcot.

Tayler Hill nem kelt útra a diósgyőri kosárlabdacsapattal szerdán reggel Svédországba, a női kosárlabda Európa Kupa párharc első felvonására, és az már biztos, hogy az első meccsen nem lép pályára.

– Érdekes a helyzet, még kedden késő este is próbáltunk utána eredni annak, hogy hol akadhatott el a játékengedélyének a kiadása – mondta Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere. – Információt kaptunk annak a szervezetnek a munkatárásától, amelyiktől Hill játékengedélyét ki kell kérnie a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek, de a WNBA New York-i irodájában azt közölték, hogy oda nem érkezett meg a kérelem az engedély kiadásáról. Próbáltam kapcsolatba lépni a nemzetközi szövetség központjával, miután több e-mail üzenetünkre sem érkezett válasz, de ott nem vette fel senki a telefont, mindössze egy üzenetrögzítőre mondott szövegből derült ki az, hogy a szervezetnél január 7-én lesz az év első munkanapja... Ennyit tudunk, és várjuk a fejleményeket, mert mi december 28-án beadtuk a játékengedély kikéréshez szükséges dokumentumokat, és tudomásunk szerint 7 napos az ügyintési idő, amin elvileg már túl vagyunk. Várjuk az ügyünk fejleményeit, de mivel a helyzet nem egyértelmű, azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy egyenlő-e azzal, hogy ha Hill az első EK-meccs idején nem rendelkezik játékengedéllyel, akkor a visszavágón sem léphet pályára.

A visszavágón sem

Az ügyről megkérdeztük Bodrogváry Ivánt, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében a nemzetközi ügyekért felelős munkatársként dolgozik.

– Bár a két ünnep között szabadság miatt nem dolgoztunk a magyar szövetségben, a DVTK kérelemét ennek ellenére december 29-én továbbítottam a Nemzetközi Kosárlabda Szövetséghez, a világszövetség genfi központjába, ahonnan a hivatalos utat betartva kell kikérnie az ottani ügyintézőknek a WNBA New York-i központjából a játékengedélyt – mondta Bodrogváry Iván. – Az eljárás ilyenkor szokásos menete az, hogy a kikérőnek, vagyis a genfieknek küldik vissza a dokumentumokat, és ez onnan érkezik meg a magyar szövetségbe. Ha ez megvan, akkor az MKOSZ-ből küldjük meg a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai, müncheni központjába azt a kérelmet, hogy tegyék rá az új játékost az adott csapat csoportos játékengedélyére. Sajnos, ez a folyamat megakadt, ugyanis a genfi világszövetségben csak január 7-én lesz az év első munkanapja, így leghamarabb csütörtökön kezdődhet el a nemzetközi szövetségek közötti ügyintézés.

Arra a kérdésre, hogy játszhat-e Tayler Hill az EK-párharc január 14-i, miskolci visszavágóján, a magyar szövetség munkatársa azt felelte, hogy ez a két mérkőzés a kiírás szerint olyan párosmeccsnek számít, amelyen csak azok szerepeltethetők, akiknek a neve az első felvonás előtt három nappal, vagyis január 4-én rajta volt a csoportos játékengedélyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!