Sport

2015.12.11. 19:41

Kama sport: döntő előtt Miskolcon

Miskolc - Fazolás és szentpális sikerek a középiskolai bajnokság selejtező fordulóiban.

Miskolc - Fazolás és szentpális sikerek a középiskolai bajnokság selejtező fordulóiban.

Mind a kiliáni szakiskola, mind az egyetemi kollégium tornaterme kiváló hangulatú helyszínnek bizonyult. Az első körben helyi csapat nyerte az elődöntőt, a másodikban a „szomszédos” Kilián gimnázium, míg harmadjára a Győri kapui szakközépiskola csapata.

A kama mint „miskolcikum”, vagyis egyedülálló helytörténeti érték szerepel az Észak-Keleti Átjáró Egyesület programjában. Az előző század második felében kitalált, majd elterjedt labdás játék újbóli népszerűsítése érdekében a civilszervezet többfordulós versenysorozatot szervez miskolci középiskolák részvételével.

Az elődöntőkről

Az első elődöntőt a Fazola Szakképző Iskola tornatermében tartották, hat résztvevővel. Az egyik hármas csoportot, némi meglepetésre, az utóbbi évek hasonló programjaiban újoncnak számító Fazola csapat nyerte, a másik ágról a rutinosabb waldorfosok, a 12 Merlin együttese jutott tovább.

A fináléban újabb szenzációt keltve előbbiek (ráadásul 9. osztályosok) diadalmaskodtak; mint alant látható, gólokbéli döntetlen után, csak jobb kamaaránnyal!

Két héttel később megint a Fazola volt a helyszín, és bár a csoportkörökben a „hazaiak” végeztek az élen (ugyancsak kétszer három csapatból), a keresztbejátszások nyomán a Diósgyőri és a Földes gimnáziumok gárdái kerültek szembe, s előbbiek nyertek, épp csak egy góllal és egy kamával.

December első hetének végén a Miskolci Egyetem 4-es kollégiumának tornatermébe költözött át a kamabajnokság, amely a jövő héten a végső döntőnek is helyt ad majd.

Itt, némileg nagyobb pályán, az öt résztvevő teljes körmérkőzéses sorozatot játszott le, amiben a Szentpáli bizonyult legjobbnak (11 ponttal), két 8 pontos együttest (a Kós DSE és a jezsuita gimnáziumból érkezett Rúzsa Sándor betyárjait) előzött meg. Itt csupa 11. és 12.-es osztály szerepelt.

Három csoportban

A három elődöntőben tíz miskolci középiskola képviseltette magát, összesen 19 csapattal. A döntőben a tervek szerint három csoportban folytatódik a bajnokság:

Fazola, Kós DSE és KV; Csak-a-play, 12 Merlin és Rúzsa Sándor betyárjai; valamint Szentpáli, Egy Gólt SE és Legendák. A sporttörténelem első valódi középiskolai kamabajnokságának fináléját december 15-én, kedden rendezik az egyetemen (4-es kollégium).

A végső győzteseket lapunk serleggel díjazza.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!