Sport

2015.12.23. 07:39

DVTK Jegesmedvék: A harmadik – 13 mezőnyjátékossal

Csíkszereda - Csíkszeredában szerepelt kedden este a DVTK Jegesmedvék Mol ligás hokicsapata.

Csíkszereda - Csíkszeredában szerepelt kedden este a DVTK Jegesmedvék Mol ligás hokicsapata.

A népkertiek erdélyi túrájuk második felvonására készülhettek azok után, hogy előtte egy nappal 5-1-re nyertek Brassóban. A Macik egyébként sem bő kerete keddre tovább fogyatkozott, ugyanis a ki nem utazottakon túl nem léphetett jégre az előző este megsérült Tóth A., de akadtak problémái másoknak is. A csíkiek szintén sikerrel hangoltak a csatára, hiszen hétfőn – szintén hazai környezetben – 6-4-re verték a Ferencvárost.

Tambijevs döntötte el

Az összecsapás első harmadában egyetlen találat született, amit a házigazdák szereztek. A 14. perc elején Popovics kiállítása miatt emberhátrányban hokiztak a miskolciak, amiből már csupán három másodperc volt hátra, amikor Tambijevs betalált a DVTK kapujába (1-0). Így mehettek szünetre a csapatok, amely után a játéktérre való visszatérés a borsodiaknak sikerült jobban. 21:21-nél, egy Somogyi–Láda B. összjátékot követően utóbbi juttatta a pakkot Peksa mögé (1-1).

A 28. perc közepén Tambijevset küldték ki a bírák a büntetőpadra testre ütésért, a fóros alkalommal pedig éltek a látogatók, ugyanis Pavuk asszisztját követően Somogyi volt eredményes (1-2). A harmadik felvonásban, a 49. percben érkezett el az első gólos esemény, ekkor egyenlő létszámban Diadusko alakította 2-2-re az állást. Nagy volt a harc, nem lehetett tudni, hogy eldől-e a meccs még a rendes játékidőben, vagy hosszabbításra kényszerülnek az együttesek. A kérdésre az 57. percben érkezett meg a válasz, egy újabb szeredai találat „képében”, amit Tambijevsnek írtak be (3-2).

A miskolciak szakvezetője időt kért (56:46), Mayer Péter próbálta rendezni a sorokat, a gondolatokat, ez azonban nem sikerült, így a táblázaton továbbra is éllovas Jegesmedvék 32. idei Mol ligás mérkőzésükön elszenvedték harmadik olyan vereségüket, amelyen egy pontot sem kasszíroztak.

A Medvék ma érkeznek haza a romániai kiruccanásról, három nap szünet után pedig a hét végén már két újabb erőpróba vár rájuk.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék

3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

Csíkszereda, 1600 néző. V.: Gergely, Máthé (Péter, Csata).

SC Csíkszereda: Peksa – Ozols, Bors, Tambijevs 2 (1), Diadusko 1 (1), Berlev (1) – Koniaev, Salló, Mihály, Moldován, Bíró T. – Papp, Gecse, Molnár, Mironov, Khafizov – Orbán, Antal, Sándor, Farkas, Rokaly, Ónodi (k). Vezetőedző: Artur Otiabrev.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Vojtkó, Hajós, Galanisz, Cseter – Gőz, Láda B. 1, Somogyi 1 (1), Pavuk (1), Miskolczi – Győrfy, Popovics, Ritó – Gyenes (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc + 10 perc fegyelmi (Somogyi).

Artur Otiabrev: – Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk ma, örülök, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést, s akaratos játékunknak köszönhetően legyőztük a listavezetőt.

Mayer Péter: – Ma a minimálisan elegendő létszámban, 13 mezőnyjátékossal és 2 kapussal tudtunk csak kiállni. Dansereaut makacs izomsérülés kínozza, nem tudta vállalni a játékot. Sagert bokáját tegnap úgy ellőtték, hogy ma a korcsolya sem ment fel a lábára, Laczkó pedig megbetegedett. A maradék keret a végletekig beleállt a meccsbe, nagy tűzzel, keményen játszottak, nem érheti őket kritika. Értelemszerűen sokkal nagyobb teher hárult rájuk, ám ennek ellenére végig bírták a tempót, valóban elégedett vagyok mindenkivel. A fordulópont a harmadik harmadban a semmiből jött egyenlítés volt, ami után újra nyílt lett a meccs. Mindkét csapatnak volt lehetősége a győztes gól megszerzésére, ez most a Csíkszeredának sikerült, így jár nekik a gratulációnk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!