Sport

2015.12.04. 20:38

Beállították a klubcsúcsot - folytassa DVTK!

Miskolc - A Diósgyőr továbbjutott a csoportból, és biztosan ott lesz a januári egyenes kieséses szakaszban.

Miskolc - A Diósgyőr továbbjutott a csoportból, és biztosan ott lesz a januári egyenes kieséses szakaszban.

A női kosárlabda Európa Kupa G-csoportjának 4. fordulójában, pénteken este a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK a cseh Valosun KP Brno gárdáját fogadta. Jó hangulatban kezdődött a meccs, mert a szokásos jó formával előrukkoló hazai tábor kihívót kapott, attól a háromfős brnói hangos, dobolós egységtől, amelynek a klub elnöke is a tagja volt, zászlót lengetve, folyamatosan kiabálva.

Likhtarovich két jó büntetőjével indult a meccs, aztán Horti kettő ilyet kihagyott, majd nem sokkal később Rasheed és Czank szerzett leindítás után gólt, emiatt a 3. percben időt kért a vendégek edzője (6-0). A visszatérés után Rasheed triplája következett, majd a becserélt Mrhalkova szépített (9-2). A védő lepattanókat jól szedte a hazai csapat, és nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb. A 7. percben Czank gyors egymásutánban kétszer is betalált, ezzel tíz fölé nőtt a különbség (19-6), és diósgyőri szempontból olyan volt a meccs, mint valami gyönyörű álomkép, amikor minden a helyén van, főleg Likhtarovich hármasa után (24-6). Ha Mrhalkova nem lett volna a vendégeknél, még szebb lett volna minden, ő ugyanis két duplája után egy trojkát is bevágott, de ettől függetlenül – még ha furcsa is ezt leírni a 10. percben – gyakorlatilag eldőlt ez a nemzetközi tétmeccs (26-11).

A DVTK a jól eltalált kezdőötösével szerzett jelentős előny után, a második játékrész elején picit megforgatva, a felébredő Brnoval szemben már nem volt kés a vajban, de magabiztosan játszott (30-16), bár dobáspontosságuk már nem volt olyan, mint az első negyedben. De az iparos munka, a kibrusztolt faultos kosarak után jöttek a villanások, szép gólok, majd Czank büntetőivel húsz pont fölé kúszott a Diósgyőr (42-20), és a félidő végéig ezt a különbséget még feljebb tudták tornázni (46-23).

Fordulás után

A térfélcsere utáni tapogatózást követően a DVTK hirtelen szerzett négy pontot, amire vendég időkérés volt a válasz (50-23). A pauzát követően elsősorban középtávoli és távoli dobásokkal faragott hátrányából a Brno (54-32), de amikor a hazaik tizedik játékosaként, Starnge is pályára lépett, és rögtön egy hármast vágott be, felmerült, hogy a Brnoban valószínűleg 20-30 perces játékos tudna lenni.

A negyedik játékrészt 60-34-ről kezdték a csapatok, és már régen biztos volt, hogy a Diósgyőr beállítja a legjobb európai kezdésének csúcsát, a négy győzelemből álló startot. A fehér mezesek sok labdát szerezve, szép dolgokat bemutatva, agyon boldogították közönségüket, Horváth B. és Strange triplája után örömmámorban úszott a publikum (70-39). Az utolsó 5 percre tizenegyedikként Szabó P. is beállt és pontokat is szerezett, majd jött Bartucz is, aki szintén részese lett a nagy különbségű győzelemnek, amelynek az utolsó 1 percét a közönség felállva tapsolta végig.

A Diósgyőr újabb sikerével – a török Üniversitesi Istanbul, a francia Basket Landes és a portugál Sportiva Azores Airlines után – negyedikként harcolta ki a továbbjutást a csoportselejtezőből és jutott be a 16 közé, ami valójában 20, mert a negyeddöntőben négy, jelenleg Euroligában szereplő csapat is csatlakozik majd az Európa Kupa mezőnyéhez.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Valosun KP Brno (cseh)

83-58 (26-11, 20-12, 14-11, 23-24)

Miskolc, 1000 néző. V.: Kralj (bosnyák), Sharapa (fehérorosz), Peerandi (észt).

Aluinvenet-DVTK: CZANK (10), LIKHTAROVICH (11/3), RASHEED (11/3), BREWER (12), Horti (4). Csere: JOVANOVIC (9), Bálint (4), Horváth B. (6/6), Szécsi (4), STRANGE (7/6), SZABÓ P. (5), Bartucz (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Valosun KP Brno: Vlkova (-), ADAMCOVA (9/2), Sedlakova (8/6), Sujanova (5), Sanford (2). Csere: MRHALKOVA (17/9), Svrdlikova (-), Vojtkova (-), Kopecka (6), Remenarova (11), Berankova (-). Vezetőedző: Marian Svoboda.

Kipontozódott: Szécsi a 40. percben.

Miguel de Jesús López Alonso: – A meccs kulcsa az volt, hogy sikerült a védekezést úgy felépíteni, ahogy elterveztük, az ellenfél feltérképezése után elejét vettük a rohanós játékuknak, 5-5 elleni csatára késztettük őket, és támadásban szinte mindig volt üres emberünk, aki betalált. Ma minden játékos minden másodperceben hozzá tette a magáét a meccshez, ebben a hangulatban, ami volt, amit a közönség teremtett, nem veszíthettünk.

Marian Svoboda: – Gratulálok a hazai csapatnak. Az első negyedben el is döntötték a meccset, magasabb és képzettebb játékosaik vannak a gyűrű alatt, ez volt az egyik oka a vereségnek.


A csoport másik, csütörtök esti mérkőzésén:

  • Mapei Dike Napoli (olasz) – Orange Blizzards (holland) 72-59 (14-12, 19-10, 24-17, 15-20).

  • A női kosárlabda Európa Kupa G-csoportjának állása

    1. Aluinvent-DVTK 4 4 - 299-241 82. Mapei Dike Napoli 4 3 1 265-242 7

    3. Valosun KP Brno 4 1 3 263-277 5

    4. Orange Blizzards 4 - 4 228-295 4​


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!