Sport

2015.11.14. 13:25

Veszélyes buszút a Hotel Royalig

Szombaton másodszor is hazaútra indultak a diósgyőri kosarasok, Nápolyból.

Szombaton másodszor is hazaútra indultak a diósgyőri kosarasok, Nápolyból.

Pénteken nyolc órát töltött el a nápolyi repülőtéren az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, útban hazafelé a győztes Európa Kupa meccsről, de mégsem tudta elhagyni az olasz várost. Mint arról már beszámoltunk: a péntek délelőtti járattörlés miatt a piros-fehérek nem jutottak el Rómába, ahonnan tovább repülhettek volna Budapestre.

Pénteken fél öt után derült ki, hogy miként juthat haza az együttes, ahogy az is, hogy nem együtt. Ugyanis a Nápoly-Isztambul-Budapest útvonal megtételére nem mindenkinek volt lehetősége, csak annak, aki érvényes útlevéllel kelt útra. Mivel két Európai uniós ország között a határokon elég a személyi igazolvány is, Ambrus Erzsébet, a csapat pályaedzője csak ez utóbbit hozta magával, nem gondolt, nem gondolhatott arra, hogy még egy Unión kívüli országot is érinteni kell a hazaútja során, így neki másik útvonalat kellett keresni.

És, hogy ezt az utat ne egyedül tegye meg, a szakmai stáb összeállt erre a Nápoly-Milánó-Frankfurt-Budapest túrára, és Miguel de Jesús López Alonso úgy döntött, hogy elkíséri kollégáját.

Veszélyes buszozás

Viszont a péntek estét együtt töltötte a csapat, a nápolyi öböl partján fekvő Hotel Royalba a komplett csapat érkezett meg, eléggé kalandos módon. A reptérről induló 20 fős kisbusz sofőrje ugyanis elég veszettül vezetett, nagyon sietett, a hatsávos úton, a városon belül végig a belső sávban nyomta a gázt, nem ritkán 100 km/órás sebességet is túllépve, a péntek esti csúcsforgalomban.

A diósgyőri csapat tagjai megízlelhették, hogy milyen az, amikor a tömegközeledés számára fenntartott, és ezen járműveken kívül csak a motorosok által használt elzárt területen száguldozik valaki. A veszedelmes, helyenként rémisztő utazás során néhányszor csak centiken múlt, hogy nem történt baleset, mindeközben a sofőr hangosan nevetve egyre csak azt emlegette, hogy ilyen Nápoly, ilyen itt a közlekedés.

Lápmás kereszteződésnél talán csak 3-4-szer volt idejük az utasoknak az adrenalint lejjebb vinni, az egyik ilyen pihegőnél, a sofőr elkérte a lámpánál zsebkendőt áruló afrikai férfitől az áruját, megnézte, majd viccesen fajba veregette vele, és ezt követően megfordította a kocsik között álldogáló árus baseball sapkáját... Egy másik lámpás várakozásánál egy 50 év körüli motoros hölgy érkezett meg a busz mellé, aki fennhangon ,,dicsérete” a sofőrt, amiért nem sokkal azelőtt majdnem felborította őt, a közveszélyes száguldása közben.

A bő fél órás buszozás után mindenki épségben szállhatott ki a buszból, úgyhogy volt ok az örömre. A szálláshelyet látva is, ugyanis a Hotel Royal a nápolyi öböl partján, annak közepén helyezkedik el, ahol a a vacsorával, a reggeli ébredés utáni panorámával némi kárpótlást kaptak az addigi kellemetlenségekért a DVTK játékosok.

Az itt töltött éjszaka után, reggel 9-kor indultak el újra a diósgyőri játékosok a nápolyi repülőtérre, hogy Isztambulon át, Magyarország felé vegyék az irányt.

ÉM-BCS


de Jesús

Egy ilyen utazás sok mindenre jó, sokkal jobban megismerik egymást az emberek. Az úti okmányok kézen közön közlekedtetése során az is kiderült, hogy a csapat szakvezetőjének a személyi igazolványában a Miguel de Jesús López Alonso név szerepel, vagyis az Miguel utáni szóban, annak a végén eddig használt l betű helytelen volt. Amikor rákérdeztünk a vezetőedzőnél, hogy tudja-e, hogy eddig rosszul írtuk a nevét, azt mondta, hogy persze, és amikor arról érdeklődtünk, hogy miért nem szólt emiatt, megvonta a vállát, és azt felelte, hogy nem olyan lényeges ez az egy betű.


Legfrissebb: isztambuli átszállással

Négy és fél órás sorokozás, várakozás után kiderült: egy nappal később, vagyis csak szombaton tud hazaindulni az Aluinvent-DVTK csapata, egy kis kerülőúton. Ugyanis szombaton 11.45-kor startolhatnak Nápolyból, ahonnan Isztambulba kell elrepülniük, hogy onnan Budapestre érjenek, a repülőjegy szerint 19.20-ra.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!