Sport

2015.11.18. 10:06

Magyar Kupa - FC Tiszaújváros: Ha továbbjutnak, akkor tavasszal is lesz dolguk

Tiszaújváros - Magyar Kupa-nyolcaddöntő-visszavágót játszik szerdán a tiszaújvárosi labdarúgócsapat.

Tiszaújváros - Magyar Kupa-nyolcaddöntő-visszavágót játszik szerdán a tiszaújvárosi labdarúgócsapat.Megyénkből már csupán egy klub van talpon a labdarúgó Magyar Kupában, mégpedig az NB III-as Termálfürdő Tiszaújváros FC együttese. A Tisza-partiak a legjobb 8 közé jutásért küzdenek a sorozatban, a párharcot a Budapest bajnokság I. osztályában szereplő Internationale CDF SE-vel vívják, és az első felvonást, október 28-án 3-0-ra nyerték hazai környezetben. Ezzel az eredménnyel meg is lett a továbbjutás, hátra lehet dőlni… – mondtuk Bocsi Zoltánnak, az újvárosiak edzőjének.

– Ezzel azért nem értek egyet… – válaszolta az Észak-Magyarországnak a szakvezető. – Két mérkőzés dönti el, hogy melyikünk lép tovább és még csak az első meccsen vagyunk túl. Ezen ugyan szereztünk háromgólos előnyt, de ellenfelünk trénere azt nyilatkozta a múltkori találkozót követően, hogy megpróbálják ledolgozni a hátrányukat. Mindebből arra következtetünk, hogy már a mérkőzés elején nekünk fognak esni, hogy minél hamarabb gólt, gólokat érjenek el. A mi elképzelésünk is valami hasonló: egy korai találat egyrészt nyugodtabbá tenne bennünket, másrészt lélekben megfogná, visszavetné a CDFSE játékosait, hiszen ha így alakulna a forgatókönyv, akkor nekik már öt gólt kellene szerezniük. Az első felvonás alkalmával egy szimpatikus, sportszerű, nagy akarattal futballozó csapatot ismertünk meg bennük, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy képesek lennének öt gólt lőni nekünk, ha ez a helyzet előállna.

Nagy dicsőség

A ma 12 órakor kezdődő visszavágó helyszíne a Siketek SC sporttelepe lesz Budapesten, az összecsapást műfüvön rendezik.

– Szerencsére Tiszaújvárosban minden körülmény adott ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni, a sportcentrumnak van műfüves játéktere is. Természetesen más ilyen pályán futballozni, mint a természetes füvön, de készültünk rá, hétfőn és kedden is azon a pályán tartottuk meg az edzést – árulta el Bocsi Zoltán.

Bármikor is beszélgettünk eddig soros kupameccsről a Tisza-partiak edzőjével, mindig szóba került az, hogy mi a motiváció a csapat számára. Most is.

– Szerintem mondanom sem kell a játékosoknak, ők maguk is látják, érzik, hogy mit érhetnek el, hová juthatnak – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Bocsi Zoltán. – A nyolc között lenni a kupában nagyon nagy eredmény, nagy dicsőség lenne, jövő tavasszal jöhetne hozzánk egy igazán „komoly” csapat. Aztán az sem kizárt, hogy mindezen siker valakiknek az egyéni sorsát, pályafutását is pozitív irányba befolyásolhatja. Egyelőre azonban ne álmodozzunk, tegyük a dolgunk, koncentráljon mindenki a mostani találkozóra…


A tiszaújvárosiak várható kezdőcsapata:

Tóth Cs. – Andorkó, Czégel, Fodor, Molnár F. – Sigér, Angyal, Kerekes – Hussein, Katona, Molnár L.


31 éves rekordot

Fodorék azzal, ha továbbjutnának, egy 31 esztendős rekordot állítanának be: a helyi futballcsapat ugyanis – amelyet egykoron Olefin SC-nek hívtak – legutóbb a Magyar Népköztársasági Kupa 1983/1984-es kiírásában jutott el ilyen messzire, a legjobb 8 közé. A negyeddöntő első meccsét egyébként – az MLSZ MK-kiírása alapján – még az idén, december 2-án megrendezték volna (a visszavágót pedig 2016. március 2-án), ám mert Bernd Storck szövetségi kapitány kérésére az NB I 15. fordulóját (november 7.) elhalasztották, amit éppen december 2-án pótolnak be a csapatok, így ezen kupapárharc mindkét összecsapására már csak jövőre kerül sor (február 10., március 2.).


Tiszaújváros - A legjobb 8 közé jutásért zajló Magyar Kupa-párharc első felvonását szerdán játszották az újvárosiak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!