Sport

2015.11.08. 10:45

Aluinvent-DVTK: Az idehaza még hibátlan vendégeként szerepelnek

Miskolc - Vasárnap este a heti harmadik meccsét a Győr vendégeként játssza a Diósgyőr, a női kosárlabda NB I-ben.

Miskolc - Vasárnap este a heti harmadik meccsét a Győr vendégeként játssza a Diósgyőr, a női kosárlabda NB I-ben.A női kosárlabda NB I 6. fordulójában az Aluinvent-DVTK csapata a CMB CARGO UNI Győr vendége lesz vasárnap 19 órától. A piros-fehéreknek ez lesz a heti harmadik meccsük, a hétfői, PINKK elleni hazai bajnoki, és a csütörtöki, holland Orange Blizzards elleni miskolci Európa Kupa találkozó után. Van program, a meccsek sűrűsége a tavalyi bajnoki döntőt idézik…

– Tényleg olyan, mintha a rájátszásban lennénk – válaszolta megkeresésünkre Bálint Réka, aki arra a kérdésre, hogy ilyenkor mire helyeződik a hangsúly, ezt felelte: – A pihenés, vagyis inkább a regenerálódás kap nagyobb szerepet a felkészülésben, és persze az aktuális ellenfelek feltérképezése, a taktika. Aki viszont kevesebbet játszik, az plusz munkát végez az edzéseken, mert ugye eltérőek a meccsterhelések.

Nem engedték

A DVTK játékosának felvettük: a heti meccsek eddig jól alakultak, mindkettőt megnyerte a Diósgyőr.

– Tulajdonképpen két sima győzelmet arattunk, és mivel jobban eloszlottak a játékpercek, talán nem leszünk olyan fáradtak vasárnap, és azért sem, mert eddig nem kellett utaznunk, hiszen mindkét találkozót itthon játszottuk – mondta Bálint Réka, aki arra a közbevetésre, hogy a második azért nem tűnt olyan simának az elején, mint a PINKK elleni, ezt válaszolta: – A meccs első fele szorosabb volt, de a másodikban nem nagyon volt kérdés, hogy ki fogja győztesen elhagyni a pályát. Őszintén szólva mindannyian durvább meccsre számítottunk a holland csapat ellen, még keményebbre, mint ami lett belőle. Egyrészt azért, mert ellenfelünkről tudtuk, hogy milyen agresszív harcmodoruk van, másrészt azért, mert ugyanez a játékvezetői hármas kedden, Sopronban nemzetközi férfi meccsen közreműködött, és ott szinte alig fújtak be faultot. Ez utóbbi terén viszont kellemes meglepetés ért minket, ugyanis korrekt játékvezetést kaptunk, nem engedték a bírók, hogy a holland csapat azt csináljon kosárlabda címszó alatt, ami akar.

Száz százalékosak

Az Orange Blizzarads után a Győr következik, és a Rába-parti csapat arról nevezetes, hogy az idén még száz százalékosak a bajnokságban, ötből ötöt nyertek, szemben a Diósgyőr hatból négyével. Ez alapján akár a Győrt is tarthatnánk a meccs esélyesének, de Bálint Réka más véleményen van:

– A bajnoki szereplésük tényleg hibátlan, de ha megnézzük, hogy mit értek el eddig az Európa Kupában, akkor az látszik, hogy két vereségük van. Odahaza kikaptak a portugál Azores csapatától, és szerdán a belga Namur vendégeként. Nekünk viszont az elmúlt három mérkőzésünk jól sikerült, és emiatt több önbizalmunk van, abszolút esélyesként tudunk belemenni ebbe a csatába. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen az dönthet, hogy jóval hosszabb a kispadunk, mint a Győrnek.


A saját produkcióról

A bedobót a saját teljesítményéről is kérdeztük, amiről a következőket mondta: ,,Úgy gondolom, hogy a csütörtöki meccsen hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez, többet, mint az eddigi találkozókon, igaz, ezúttal több lehetőséget is kaptam. Örülök, hogy ez így sikerült, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló, vagy még jobb lesz.”



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!