Hú, de nagyon szétzúzta a PINKK-et a Diósgyőr

Akt.:
Hú, de nagyon szétzúzta a PINKK-et a Diósgyőr
Miskolc – A DVTK remek játékkal nyerte meg a fontos bajnokit, és hangolt a csütörtöki EK-meccsre.

A női kosárlabda NB I 5. fordulójának keretében hétfőn este az Aluinvent-DVTK a PINKK Pécsi 424 csapatát fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. A mérkőzés elején ugyanúgy tolták a csapatok, de nem csak a sportolóknak, a játékvezetőknek is be kellett melegedniük, mert utóbbiak is követettek el hibákat. 9-8 után, a 6. percben Czank dobott be két büntetőt, majd szerzett egy leindításos kosarat és ötpontos hazai előnynél PINKK időkérés következett. Csakhogy a folytatásban újabb négy hazai egység született Brewer centergólja után Czank két büntije landolt a gyűrűben (17-8), majd Drammeh válasza után Rasheed vágott be egy középtávolit, utána pedig Jovanovic büntizett hibátlanul (21-10). Színes és lendületes támadójátékával már ebben a periódusban jelentős előnyre tett szert a DVTK, amit a negyed végéig meg is őrzött (23-12).

Gémes-Sarok hármasával indult a második játékrész, majd Jovanovicnak és Likhtarovichnak volt pár szép megmozdulása, nem csak dobásban, hanem mezőnymunkában is (29-19). A fehér mezes hazaiak jobban szedték a lepattanókat, nem csak a védőt, a támadót is, jól léptek be a passzsávokba, a sok szerzett labdából pedig termeltek rendesen, a 17. percre 20 pontos előnyre tettek szert (40-20). Nem nagyon bírták idegekkel a vendégek, holtidőben Tunstull lökte meg hátulról Rasheedet, amiért járt neki a technikai. A sértett két büntije után Horti szerzett center kosarat (44-20), és ezzel nagy mélységbe taszították a pécsi-komlói együttest. A negyed utolsó minutumában Rasheed bevágott egy triplát, Horti meg egy középtávolit, így a remekül játszó DVTK vastaps közepette vonulhatott az öltözőbe (49-21).

DVTK-Pink-09-aj

Fordulás után

A térfélcserét követően is a DVTK dominált, a 23. percben 56-21-nél felhangzott a ,,százat nekik” a lelátón, ami azért picit túlzás volt, de hűen kifejezte, hogy óriási a különbség a két csapat között. A piros-fehérek a mezőnyben remekeltek, és ha egy picit jobban dobnak, akár a háromszámjegyű is meg lehetett volna (60-26), de az biztos, hogy a védekezésük kitűnő volt. Szemmel láthatóan élvezeték a diósgyőriek a játékot, koncentráltak voltak, hajtottak (69-37).

DVTK-Pink-15-aj

Az utolsó negyed elején a hazai kezdők közül már csak Czank volt a pályán, és bár a lendület megmaradt, de a gyűrűről kifelé jöttek a labdák (73-42). A 34. percben Handy követett el sportszerűtlen hibát, és pontozódott ki, de ennek túl nagy jelentősége már nem volt. Az utolsó percekben minden játékosának lehetőséget adott López edző, így Szabó P. és Kalocsai is szóhoz jutott, előbbi pontokat is szerzett. A végén a közönség felállva tapsolt, az ultrák hosszan ünnepeltek, volt mit. Ugyanis a DVTK a szezon eddigi legjobb játékát produkálva ütötte ki a PINKK-et, és azt csak remélni lehet, hogy hagyott még töltényeket a csütörtöki, hazai Európa Kupa meccsre is.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424
90-46 (23-12, 26-9, 20-16, 21-9)

Miskolc, 1000 néző. V.: Farkas G., Jakab, Vida.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (3/3), CZANK (8), REASHEED (12/6), BREWER (17/3), HORTI (13). Csere: JOVANOVIC (10), LIKHTAROVICH (8), SZÉCSI (8), BÁLINT (5), Strange (-), SZABÓ P. (6), Kalocsai (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

PINKK Pécsi 424: VUCEVIC (10), Ruják (5/3), Nagy D. (-), Handy (5/3), Tunstull (2). Csere: Drammeh (13/3), Sánta (4), Gémes-Sarok (5/3), Kocalcsik (2), Domokos (-). Vezetőedző: Sandro Orlando.

Kipontozódott: Gémes-Sarok a 27., Handy a 34., Tunstull a 37. percben.


Miguel del Jesús López Alonso: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni. Minden egyes játékos koncentráltan játszott a meccsen, úgy, ahogy dolgoztak az edzéseken. Három fontos meccsünk lesz még a közeljövőben, és ezeken is fegyelmezettnek kell majd lennünk. Voltak olyan jelentek a mai mérkőzésen, amikor minden sikerült. A PINKK jó csapat, hiszen legyőzték a Sopront is, de kell még nekik idő, hogy összerázódjanak.

Sandro Orlando: – Először is gratulálok a Diósgyőrnek. Kemény meccsre számítottunk, és tudtuk, hogy a csapatunk még nincs kész, sok munka vár még ránk az edzéseken. Nem meglepetés ez az eredmény, hiszen még nincs kész a csapat, legalább két hétre még szükségünk van.