Sport

2015.11.20. 23:21

A piros lapok után véget ért a bajnoki Kisgyőrben

Cserépfalu, Kisgyőr - Az elmúlt heti fordulóban félbeszakadt a Kisgyőr – Cserépfalu megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzés.

Cserépfalu, Kisgyőr - Az elmúlt heti fordulóban félbeszakadt a Kisgyőr – Cserépfalu megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzés.Az összecsapást – 2-1-es hazai vezetésnél – Suhaj Ádám játékvezető a 89. percben szüntette be. Tudósítónk azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy a vendégjátékosok a második kiállítás után körbevették és inzultálták a sípost, aki ezért vetett véget a küzdelemnek.

Úgy látta, nem lökdösték

A Cserépfalu Községi Sport­egyesület edzője testközelből látta az eseményeket, amelyeket így idézett fel az Észak-Magyarországnak:

– A kispadról azt láttam, hogy játékosomat, Porkoláb Pétert a felezővonalnál visszahúzták, majd visszakönyökölt, ezért a cselekedetéért pedig jogosan kapott piros lapot – mondta Ágó Ferenc edző, aztán így folytatta: – Utána csapatkapitányom, Székely Krisztián – aki takarásban volt a szituációnál, ennek következtében nem látta a mozdulatot –, kérdőre vonta a bírót, hogy miért adott piros lapot. A dirigens erre őt is kiállította. Nem sokkal később vagy hat labdarúgónk körbevette az ítészt, és ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki sorolta a magáét. Természetesen figyeltem a fejleményeket, de azt nem észleltem, hogy „fiaim” inzultálták vagy megfogták volna a játékvezetőt. A fekete ruhás szerintem megijedt és jobbnak látta az öltözőbe parancsolni a csapatokat.

Tavaly is volt

Arra a kérdésre, hogy volt-e már hasonló esetük és milyen ítéletre számít, a tréner így felelt:

– Az elmúlt esztendőben is történt velünk egy félbeszakadásos eset, méghozzá Mezőnagymihályban és akkor minket marasztaltak el. Bizonyára most is így járunk, hiszen nyilvánvaló, hogy mind a játékvezető, mind az ellen­őr ellenünk „vall” majd, de ebbe nem akarok belemenni, várjuk a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága illetékes bizottságának döntését.

Felhívtuk dr. Engel Györgyöt, az igazgatóság versenybizottságának elnökét, aki készséggel ismertette az általuk hozott határozatot:

– A mérkőzés 3 pontját, 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen együttes, azaz a Kisgyőr Községi Sportegyesület csapata javára igazoltuk – közölte, és hozzátette: – Az ítélet első fokon született meg, vagyis még nem jogerős. Így a „mondat” végére nem került pont, már csak azért sem, mert az egyéb szabálysértések miatt a fegyelmi bizottságnál eljárást kezdeményeztünk a Cserépfalu KSE-vel szemben.

ÉM-KT

Játékvezetői dinasztia

A mérkőzést Suhaj Ádám vezette. A 21 éves fiatalember a Miskolci Egyetemen tanul, másodéves, anyagmérnök lesz. Érdekesség, hogy nagyapja, Suhaj Bertalan harminchárom évig fújta a sípot, édesapja, Suhaj Árpád pedig ugyancsak a megyei II. osztályú keret tagja.– A meccsről nem kívánok beszélni – közölte Suhaj Ádám, aki ezzel betartotta a velük szemben érvényben lévő nyilatkozási tilalmat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!