Sport

2015.10.05. 12:19

Vegyész RC: A lelkesedés nem volt elég az erősebb vendég ellen

Pécsett játszott szombaton bajnokit a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.

Pécsett játszott szombaton bajnokit a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.Az élvonalbeli férfi bajnokság 3. fordulójában első idegenbeli találkozóját vívta az észak-borsodi együttes. A VRCK a Szolnok elleni, sima 3:0-s hazai sikerrel mutatkozott be a 2015/2016-os pontvadászatban szeptember 24-én (az öt nappal korábbi szezonnyitót a Dággal egy torna miatt későbbre halasztották), s várható volt, hogy a baranyai kirándulás sem a nehezebb túrák közé tartozik. Pécsre nem utazott el a vizsgázó Kovács Z., Török végül a juniorok között kapott szerepet, míg Banai bár úgy volt, hogy játéklehetőséget kap, a neve végül mégsem került be a felnőtt meccs jegyzőkönyvébe.

Egyértelműen látszódott

Az első szett egy része arról szólt, hogy a Vegyész rázódjon bele a meccsbe, így az eredményjelző vendéglátó előnyöket mutatott (2-1, 6-2, 8-6, 9-8). A Barcikánál becsúsztak rontások, és még 15-15-nél is egálban volt a két együttes. A nyitások ekkor nem úgy mentek Dudáséknak, ahogyan annak kellett volna lennie, a fogadások sem. Viszont Szabó D. és Juhász, valamint a feladó Toronyai vezérletével kezdett elhúzni a VRCK (16-20), és innen már lehetett tudni, hogy nem lesz képes visszajönni a pécsi együttes.

A második játszmában a Toma-gárda startolt jobban (0-3, 2-4), ugyan próbált tapadni a hazai csapat a Vegyészre, ám ez csupán ideig-óráig sikerült. 7-12-nél, de még inkább 11-18-nál már egyértelműen látszódott, hogy ennek a felvonásnak is eldőlt a sorsa, amelyben szerepet kapott Dudás helyett Surányi, Árva helyett Bokor, illetve Kozsla helyett Csányi – mindegyikük más-más periódusban. A Pécs egyre inkább fáradt, nem találták meg a megfelelő megoldásokat a nagyobb tudású Barcikával szemben, s így a Vegyész viszonylag könnyen hozta a második szettet.

Belefért hullámvölgyek

A harmadik játszmában, 8-6-ig a pécsiek voltak előnyben, de aztán átvette a kezdeményezést a tavalyi bronzérmes. A szerváknak – Bokor és Surányi részéről – nem igazán találta az ellenszerét a PEAC, az 1998-as születésű Budai is jól mutatkozott be, így fordult a kocka: 9-13, 13-16. Toma-edző bátran kísérletezgethetett, cserélhetett, ami szükséges is, hiszen ettől nagyobb csaták is várnak együttesére, amikor majd minden megmozdulásnak nagyobb jelentősége lesz. Ugyan voltak hullámvölgyek egy-két barcikai röpisnél, de ezek ezúttal belefértek, nem fenyegették azt, hogy a Vegyész ezt a felvonást és összességében a meccset is megnyerje.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PTE-Pécsi EAC C-Doki – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-18, -13, -21)

Pécs, 100 néző. V.: Mezőffy, Farkas.

PTE-Pécsi EAC C-Doki: Portik, Fodor, Storcz, Pordán, dr. Horváth, Kiss. Csere: Kaszás (liberó), Pólics, Schönfeld, Ratting, Szabó, Soós. Edző: Gyöngyösi Zoltán.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Árva, Kozsla, Szabó D., Dudás, Juhász. Csere: Bene (liberó), Surányi, Bokor, Csányi, Budai. Edző: Toma Sándor.

Gyöngyösi Zoltán: – Fegyelmezetten, lelkesen próbáltunk játszani a nagyon jó Vegyész ellen, de ennyire futotta az erőnkből.

Toma Sándor: – Örülök, hogy a csapat megszerezte első győzelmét, az én irá­nyí­tásom alatt. Én is idegenül mozogtam egy kicsit az elején és a játékosok is, de azért meg tudtuk magunkat mutatni egy odaadóan, lelkesen röplabdázó Pécs ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!