Sport

2015.10.06. 16:46

Magyar-feröeri - Csank János "négykézláb" is biztos diadalt vár

Csütörtökön este a Groupama Arénában Eb-selejtezőn lép pályára a magyar labdarúgó válogatott.

Csütörtökön este a Groupama Arénában Eb-selejtezőn lép pályára a magyar labdarúgó válogatott.

Az F-csoport kilencedik fordulójában – az Üllői úton 20 óra 45 perctől – papíron kellemes ellenfél, a Feröer-szigetek nemzeti tizenegye lesz a mieink ellenfele.

Csank János mesteredző – aki eddig csaknem ötszázötven élvonalbeli találkozón ült a kispadon és a Váccal, valamint a Ferencvárossal bajnok lett – az Európa-bajnoki selejtező kapcsán először arról beszélt, hogy szerencsésnek mondhatja magát a magyar válogatott, mert ellenfelei egyáltalán nem jeleskednek.

– Ki kell jelentenem, hogy az elmúlt hónapokban minden idők leggyengébb román, finn és görög válogatottját láttam a pályán – folytatta a hamarosan 69. évébe lépő tréner. – Az említett trió tagjai soha nem vonultattak fel olyan szerény képességű futballistákat, mint most. Csak halkan sorolom, nehogy megbélyegezzenek, mondván ellendrukker vagyok: még ebben viszonylag könnyű csoportban is meg kell szenvednünk azért, hogy egyenes ágon továbbjussunk, vagy pótselejtezőt érő helyet harcoljunk ki. A legnagyobb esélyünk az utóbbira van, bár „nyugodtan” ki is eshetünk, hiszen a sorsunk nem a saját kezünkben van, minden attól függ, hogy riválisaink milyen eredményeket produkálnak.


Ehhez hasonló jelenet biztosan nem lesz a pályán, lévén Szalai (balra) ezúttal nem került be a magyar keretbe


Biztos sikert vár

Az ózdi születésű szakvezető, Csank János, aki az NB II-es Zalaegerszegi TE vezetőedzője, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, aki korábban a DVTK mestereként is dolgozott a Feröerről ezután így vélekedett:

– Nem hiszem, hogy komoly ellenfeleink lesznek, ezért biztos győzelmet várok. A számunkra soron következő válogatott elsősorban lélektanilag tűnik veszélyesnek, ugyanis oda-vissza megverte Görögországot és erre ép elméjű ember előzőleg nem gondolhatott. Most azonban már tudjuk, hogy az északiak azért könyvelhettek el két sikert az egykor szebb napot látott déliek ellen, mert utóbbiak nagyon mély gödörbe kerültek. Szóval a magyar válogatottnak, minden baja, vagy problémája ellenére, úgymond „négykézláb” is magabiztosan kell begyűjtenie a 3 pontot. Ha a fiúk igazolják a papírformát, akkor reményei is életben maradnak.

ÉM-KT


A labdarúgó Európa-bajnoki selejtező F-csoportjának állása

1. Észak-Írország 8 5 2 1 12-6 17

2. Románia 8 4 4 0 7-1 16

3. Magyarország 8 3 4 1 6-4 13

4. Finnország 8 3 1 4 7-8 10

5. Feröer-szigetek 8 2 0 6 5-12 6

6. Görögország 8 0 3 5 2-8 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!