Sport

2015.10.25. 22:35

Kontinentális Kupa - A lett Mogo Riga lehagyta a Mol-liga bajnokcsapatát

Miskolc - A hazaiak álma csak vágy maradt: a DVTK Jegesmedvék hokicsapata nem jutott tovább.

Miskolc - A hazaiak álma csak vágy maradt: a DVTK Jegesmedvék hokicsapata nem jutott tovább.

A péntek esti vereség mindent eldöntött. A Kontinentális Kupa csoport elsőségét és az ezzel járó továbbjutást a lettek harcolták ki.

Halványan pislákolt

A szombati fordulót követően a piros-feketéknek matematikai esélyük ugyan még volt arra, hogy az élen végezzenek, de a Mogo Riga nem engedte meg, hogy kiénekeljék a sajtot a ,,szájából". Így, miként három éve Finnországban, most sem léptek tovább a Macik, bár ezúttal ehhez sokkal közelebb álltak. A házigazdák így zárásként tét nélküli, amolyan presztízsmeccset vívtak a spanyolokkal. A 10. percben Kiss B. ügyetlenkedett és di Sei lehetetlen szögből büntetett (1-0). A 13. percben Dansereau kettős emberelőnyt váltott egyenlítő gólra (1-1). A 22. percben Sagert balról, éles szögből lőtt, a korong pedig Alcaine-ről csorgott a bal alsó sarokba (1-2). A második harmadban 28.28-tól 29.48-ig, azaz nyolcvannégy másodperc alatt Láda B., Sagert és Somogyi termelt hármat (1-5), ezzel bizonyossá vált, hogy a Macik lesznek a torna második helyezettjei. A 38. percben a szemfüles Tóth A. közelről a kapuba sodorta a játékszert, s ez már fél tucatot jelentett (1-6). A hajrában is potyogtak a gólok (45. perc: Montreuil, 49. perc: Pavuk, 51. perc: Cseter, 52. perc: Galanisz, 59. perc: Dansereau), így gálával ért véget a torna.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

CH Jaca (spanyol) – DVTK Jegesmedvék

2-10 (1-1, 0-5, 1-4)

Jégcsarnok, 1200 néző. V.: Pachucki (lengyel) – Somos, Soós D. (magyarok).


CH Jaca: Alcaine – Fuente, Betran G., Perez, Carbonell (1), Montreuil 1 – Hernandez, Palacios, P. Gonzalez P., Pantoja, Corbo – Estuen, Betran, di Sei 1, G. Gonzalez, Lacasa – Arbues. Vezetőedző: Miguel Baldris.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Sagert 2 (1), Vojtkó (2), Galanisz 1 (1), Pavuk 1 (3), Somogyi 1 (1) – Gőz (1), Leppanen, Hajós (2), Tóth A. 1, Dansereau 2 (1) – Laczkó, Láda B. 1, Miskolczi (1), Booras (4), Cseter 1 – Popovics, Ritó. Vezetőedző: Mayer Péter.


Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Somogyi).


A torna végeredménye:

  • Mogo Riga 9,
  • DVTK Jegesmedvék 6,
  • Acroni Jesenice 3,
  • CH Jaca 0.
  • Az első helyezett jutott a legjobb nyolc közé.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!