Sport

2015.10.05. 12:52

DVTK vs. Haladás - Jobbulást a Diósgyőrnek – mind egészségileg, mind játékban

Miskolc - A DVTK a bajnokság egyharmadánál a nyolcadik helyen áll, 2 pontra van a kieső helytől.

Miskolc - A DVTK a bajnokság egyharmadánál a nyolcadik helyen áll, 2 pontra van a kieső helytől.A labdarúgó NB I 11. fordulójában szombaton este a Diósgyőri VTK csapata a Szombathelyi-Swietelsky Haladás együttesét fogadta a Diósgyőri stadionban. A hazaiaknál ezen a meccsen közel egy csapatra való játékos nem tudott pályára lépni – a korábban maródivá vált Antal, Husic, Bognár, Koman, Griffiths, Nikházi, Halmai, az eltiltott Bacsa, és a „friss” sérült, Nemes –, így nagy választási lehetősége nem volt Bekő Balázsnak, a DVTK vezetőedzőjének, kis túlzással az került a kezdőbe, aki egészséges volt. A legnagyobb ínség a játékszervező posztján mutatkozott, és Bognár, Nikházi, Koman hiányában ez a szerep Barczira osztódott. Az első fél­időben a középpályástól láthattunk is néhány szép megoldást, amivel a társai fölé nőtt, de a második játékrészre ő is eltűnt. Maradva még az első játékrésznél: viszonylag hamar gólt szerzett a Diósgyőr, ennél hamarabb ebben az évadban csak egyszer tudott betalálni a DVTK (a Videoton ellen, a 9. percben). És ez a gól nem volt előzmények nélküli, mert előtte volt két kecsegtető lehetősége a piros-fehér gárdának. A 16. minutában esett Novothny találatra 10 percen belül jött a válasz, azt nem lehet mondani, hogy semmiből, mert előtte egyszer azért eljutott a Haladás a hazai 16-osig, de hogy a gól előtt miként kerülhetett a büntetőterületen belülre ilyen tisztán Németh M., azt még bizonyára sokszor meg fogják megnézni, elemezni a televíziós visszajátszásokban a diósgyőriek, annak ellenére, hogy ez a védelem számára kellemetlen élmény lesz. A döntetlen állást követően, az első félidőben akadt még egy-két helyzetecske, helyzet mindkét oldalon, és bár a meccs elején Királynak, – akiről azt tartják, hogy jó pár pontot hozott a szombathelyieknek az elmúlt 10 fordulóban –, volt némi bizonytalansága, azért bemutatott néhány jó védést is az első játékrész második felében.

Fordulás után

A térfélcserét követően az addigi óvatos játékból még óvatosabb lett, a vendégek csapkodó, támadásban picit kapkodó produktuma lenyugodott, elsősorban arra építettek, hogy a kezdőkörből Gaált ugrasszák be a hazai védvonal mögé. A Diósgyőr nem nagyon tudott építkezni, és igyekeztek is elvenni a kedvüket ettől a vendégek, akik nem spóroltak a faultokkal, tördelgették a DVTK nem túl fantáziadús játékát. A kapuk előtt alig adódott izgalom, ebben a piros-fehérek hozták a ,,minimál stílust”, Királyt csak egyszer tették próbára, a hosszabbításban. A 80. percig csak elküzdötték magukat a csapatok, és a publikum titkon azt várta, hogy az addigi nihilből majd valamelyik csapat előjön, és beindul a győzelemért. Nem ez történt, a DVTK nem tudott, a Haladás meg mintha nem akart volna többet, elég volt nekik annyi, hogy csak ölték a játékot. Így aztán aligha bánta bárki is a stadionban, hogy Iványi játékvezető véget vetett a meccsnek, és ha előre lehetett volna tudni, hogy ez jön a második játékrészben, a félidőben haza mehetett volna mindenki, mert tulajdonképpen semmiről sem maradt volna le.

Most jön egy kis szünet, a válogatott Eb-selejtezői miatt, aztán Magyar Kupa meccsel és 8 bajnokival folytatódik még az év a DVTK számára, amihez csak jobbulást lehet kívánni a DVTK-nak. Egyrészt a játékosok egészsége terén, másrészt játékban.


Emlékezés

A mérkőzés 1 perces gyászszünettel kezdődött Felföldi Gábor emlékére. A közelmúltban, 38 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt diósgyőri törzsszurkolóról az ultrák is megemlékeztek, egy kiírással az első félidőben.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 1-1 (1-1)

Diósgyőr, 3409 néző. V.: Iványi (Albert, Szpisják).

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Eperjesi (5), Lipták (5), Kovács G. (5), Tamás M. (5) – James (5), Kitl (5) – Okuka (5), Barczi (6), Takács T. (5) – Novothny (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Király (5) – Angyal (5), S. Wils (5), Jagodics (5), Bosnjak (5) – Th. Wils (5), Fehér (5) – Medgyes (5), Németh M. (6), Halmosi (5) – Gaál (6). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: James helyett Egerszegi (-) a 65., Takács T. helyett Grumic (-) a 65., Medgyes helyett Gosztonyi (-) a 70., Gaál helyett Popin (-) a 80., Halmosi helyett Nagy P. (-) a 85. percben.

Sárga lap: Fehér a 15., Medgyes a 66., Gaál a 76., Tamás M. a 90. percben.

Gólszerző: Novothny (1-0) a 16., Németh M. (1-1) a 26. percben.


Bekő Balázs: – Azt tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy nem lesz gólzápor, hiszen a Haladás stabil csapat, jól védekezik. Az első félidőt jól kezdtük, voltak lehetőségeink, gólt is szereztünk. Amit gondoltam, hogy ez egygólos meccs, nagyjából az is volt, de sikerült kiegyenlíttetnünk az ellenféllel, olyan hibát követtünk el beadásnál, amit nem lehet. Onnantól nagy küzdelem folyt, helyzetek nem voltak, mindenki odatette magát, harcosak voltunk. A kreativitás hiányzott, egy játékosunk volt, Barczi, aki ezt bele tudta vinni a játékba, de nem lehet elvárni tőle, hogy minden támadásban benne legyen. Becsülettel tettük a dolgunkat, fegyelmezettek voltunk, sajnálom a kihagyást. Mondom: ez amolyan egygólos meccs volt, szerintem meg lehetett volna nyerni ezzel a gólunkkal a mérkőzést.

Mészöly Géza: – Az első félidő gólváltása után kiegyenlített volt a játék, másodikban jobban tudtunk játszani, mezőnyfölényben, megvoltak a lehetőségek, szép dolgokat is csináltunk, de a végjátékban hiányoztak a jó passzok, hogy gólt szerezünk. Összességében értékes pontot szereztünk, pici hiányérzet van bennünk, hiszen a második félidőben több volt. Viszont a forduló többi eredményeinek ismeretében, az első kör után, hogy 11 forduló lement, a második helyen állunk, ez mutatja a stabilitást, ami ezen a meccsen is jellemezte a játékunkat.


A gólok története

15. perc: James a kezdőkörből kitűnő labdával ugratta ki középen Novothnyt, aki egy remek testcsellel becsapta védőjét és ezzel lövőhelyzetet is teremtett magának. Majd tett még néhány lépést és 12 méterről, a kétségbeesetten visszafutó védők és a kapujából kirohanó Király mellett félmagasan a kapuba lőtt, 1-0.


26. perc: A jobb oldalról, az alapvonal közeléből Gaál lőtte be a labdát, a bal kapufával szemben Németh M. érkezett, teljesen üresen, ráadásul üres térbe, így nem okozott neki gondot 8 méterről a léc alá bombáznia, 1-1.


Miskolc - A diósgyőri ultrák ezúttal is kitettek magukért, szólt az "Érted élek én", nem maradt el az "Érik a szőlő" és a tragikusan elhunyt társukra is megemlékeztek. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Haladás mérkőzés felvételeit! tovább »

Miskolc - A "döntetlenkirály" Haladást fogadta a Diósgyőri VTK az NB I első körének utolsó meccsén és ezúttal hiába bizakodtak a diósgyőri szurkolók egy utóbbi időben megszokott remek hazai hajrában, ezúttal csak egy pontot szereztek a kedvencek. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja? tovább »

Budapest, 2015. október 3., szombat (MTI) - A Ferencváros a Honvéd legyőzésével és a többi üldöző pontvesztésének köszönhetően már 13 pont előnnyel vezet a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulóját követően. tovább »

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Szombathelyi-Swietelsky Haladás együttesét fogadta szombaton 18 órától az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!