Sport

2015.09.18. 22:38

Tavalyi mumusát verte meg a matyóföldi gárda

Mezőkövesd - Pénteken este megszerezte idei első bajnoki győzelmét a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Pénteken este megszerezte idei első bajnoki győzelmét a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A hazaiak az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának keretében a verhető gárda hírében álló, pont nélküli PLER-Budapest együttesét fogadták. Viszont figyelmeztető volt számukra a tavalyi statisztika: a fővárosiakkal vívott négy meccsükből hármat elveszítettek. A bemelegítéskor – meglepetésre – egy új fiú tűnt fel az MKC-nál: a 23 éves, balkezes és a jobb átlövő posztjára szerződtetett horvát nemzetiségű Jure Kozina papírjait a hét közben sikerült elintézni.

4-0-ra elhúztak

Repülőrajtot vett a Kövesd: alig több, mint másfél perc alatt Benis szélről, Hajdu G. pedig átlövésből, az emeletre felemelkedve talált a kapuba, majd Szepesi balról irigyelte meg társai gólképességét és 3-0-ra alakította az állást. A PLER emberelőnyben is „szerencsétlenkedett”, eladta a labdát, aztán a volt mezőkövesdi Lókodi bombáját hatástalanította Holló. A fővárosiak a 8. percben szépíthettek volna, Bakos büntetőjét azonban elcsípte a csereként beállt Volarevic. Két perccel később Radjenovic balról, nagy nehézségek árán belőtte az első budapesti találatot (10. perc: 4-1). Később felgyorsultak az események a pályán, a gólgyártás is beindult, a 16. percben már 7-4-et mutatott a tábla. Radnic lábbal szerelt, jutalma kétperces büntetés lett, Grünfelder viszont labdát szerzett és harminc méteres vágta után lőtt a jobb felső sarokba (8-4). Következtek a Szepesi-pillanatok: a balszélsőről kiállították az emberét, aki a nyakánál rántotta le a kövesdit, majd a sértett két büntetőt is bedobott (20. perc: 10-5). Holló repült néhányszor, majd eredménytelen akciók után Benis teremtett rendet (25. perc: 11-7), majd Bujdosó két találata némi riadalmat keltett (11-9), így hazai szempontból jókor jött a szünet.

A lelkifröccs

A folytatásban sem érhette panasz az MKC védőmunkáját: mindenki sokat mozgott, a zavarók pedig szó szerint összezavarták a PLER-t. A négygólos borsodi előny tiszteletet parancsolt (37. perc: 15-11), doboltak is a nézők. A szívós fehérek persze nem adták fel, egy gólra faragták hátrányukat (40. perc: 15-14) és ekkor jött a Skaliczki-féle lelkifröccs. Benisék gyorsan összekapták magukat és visszaállították az eredeti különbséget (43. perc: 19-15). A folytatásban Szepesi a hatodik (!) hétméteresét is bevágta, így nem kellett idegeskedni, a tisztesnek mondható különbség megmaradt a csapatok között. A hajrában sem változott a játék képe – Volarevic még kipiszkált egy büntetőt –, így megszületett a kövesdiek első bajnoki győzelme.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – PLER-Budapest

26-24 (13-10)

Mezőkövesd, 550 néző. V.: Andorka, Hucker.

Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (5), Kozina (-), Radnic (3), Antal Sz. (-), Hajdu G. (7), Szepesi (7/6). Csere: Liszkai (kapus), Volarevic (kapus), Ciric (-), Grünfelder (2), Kovács P. (-), Füstös (1), Kiss R. (-), Trivkovic (1), Molnár F. (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

PLER-Budapest: Kránitz – Bujdosó (4), Oláh T. (2), Benmiloud (2), Kocsi (3), Lókodi (2), Radjenovic (2). Csere: Tóth N. (kapus), Laurencz (2), Tóth P. (3/3 ), Sinkovits (1), Mikita (-), Farkas T. (-), Vizler (-), Bakos (3). Vezetőedző: Hutvágner István.

Kiállítások: 8 perc, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 5/3.

Skaliczki László: – Igazi rangadó volt. Azzal nyertünk, hogy kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és a hibáinkat jól dolgoztuk fel.

Hutvágner István: – Sajnos a találkozó elején hagytuk elmenni az ellenfelünket. A végén pedig buta döntéseket hoztunk, így megérdemelten nyert a hazai gárda.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!