Sport

2015.09.16. 18:41

Nyékládházi Sportegyesület: Játszanak és szórakoznak

Nyékládháza - A megyei II. osztályú bajnokság egyedüli pontveszteség nélkül álló csapata a Nyékládháza.

Nyékládháza - A megyei II. osztályú bajnokság egyedüli pontveszteség nélkül álló csapata a Nyékládháza.

A Közép csoport élén álló együttes mind az öt mérkőzését megnyerte, és 15 pontjával „csont” nélkül vezeti a bajnoki tabellát. A nyékiek hálója – csaknem ötszáz perc alatt – mindössze egyszer rezdült: a múlt héten Cserépfalu gárdájának adatott meg az az öröm, hogy bevette a listavezető kapuját.

Élvezik a játékot

– Számomra nagy öröm, hogy ilyen jól kezdtük az idényt – mondta Budai Tibor, aki augusztus elején lett az együttes szakmai munkájának irányítója. – Remek közösséget vettem át elődömtől, Szlifka Miklóstól, de én mint új „seprő” igyekeztem új szemléletet meghonosítani. Látom, hogy hatással vagyok a fiúkra, akik elhiszik, hogy – természetesen ezen a szinten – tudnak futballozni. Mi tényleg nem görcsölünk: eddig valamennyi összecsapásunkon élveztük a játékot, szórakoztattuk a publikumot. Tanítványaimtól azt kértem, hogy ne értem küzdjenek, ne az egyesületet ajándékozzák meg, hanem önmagukat és a szurkolóikat. Futballozzanak úgy, hogy tudjanak mosolyogni, amikor lejönnek a gyepről. Hajdan kiváló edzőim voltak, ezeket részben tőlük tanultam, és igyekszem saját munkámban hasznosítani.

Alkalmazkodnak

A nyékládháziakat eddig senki nem tudta meglepni, igaz a tréner leszögezte, hogy a váratlan eseményekhez is tudnak alkalmazkodni és akkor sem esnek kétségbe, ha éppen vesztésre állnak, vagy a kapujukba kerül a labda.

– Utóbbira is felkészítettem őket – folytatta Budai Tibor. – Elsoroltam nekik, hogy a veretlenséget meg lehet őrizni, de bevehetetlen kapu nem létezik. Mivel csapatom tagjai erőnlétileg azonos szinten vannak, rendre kisegítik egymást. Ha valaki hibázik, korrigál a társa, nálunk mindig van utolsó láb, önfeláldozó vetődés. Nincs bennünk félelemérzet, nem reszketünk attól, hogy mi lesz velünk, ha kikapunk. Ennek terhét levettem a vállaikról: ha majd veszítünk – mert ilyen is előfordulhat velünk –, javítunk a következő fordulóban. Nem építünk a szerencsére, az elvégzett munkában és saját magunkban hiszünk. Mindig csak és kizárólag a következő mérkőzésünkre koncentrálunk, bár a burkolt célunk az, hogy a pontvadászat végéig maradjunk az élbolyban. Most tesszük a dolgunkat, a táblázatot pedig elég lesz a bajnokság végén górcső alá vennünk.

ÉM-KT


Hat-nyolc helyett tizennégy-tizenöt

A Nyékládházi Sportegyesület felnőtt csapatának szerepléséről megkérdeztük Veres Lajos elnököt, aki ezt mondta:

– Együttesünk gerince már négy esztendeje együtt játszik. A fiúk baráti egységet alkotnak, jó hangulatban edzenek és futballoznak a meccseken. Sokat jelent Budai Tibor edző jelenléte is: trénerünk összerakta a társaságot, ennek következtében jönnek az eredmények. Az edzésekre már tizennégyen-tizenöten járnak, korábban csak hatan-nyolcan jelentek meg foglalkozásainkon. A személyi feltételeinkkel tehát minden rendben van, és a tárgyi oldalról is hamarosan „sínre” kerülünk: új öltözőnket a tervek szerint szeptember 26-án adjuk át.



Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!