Sport

2015.09.22. 16:46

Kajak szlalomban is lehet magyar induló Rióban

Az elmúlt hétvégén a szakág világbajnokságán kilenc századon múlt a magyar olimpiai kvóta, a közelmúltban honosított Potocny Marcel a jövő májusi Eb-n még behúzhat egy riói indulási jogot.

Az elmúlt hétvégén a szakág világbajnokságán kilenc századon múlt a magyar olimpiai kvóta, a közelmúltban honosított Potocny Marcel a jövő májusi Eb-n még behúzhat egy riói indulási jogot. A kajak szlalom 1972-ben Münchenben mutatkozott be az olimpia műsorán. Ezután 20 évet kellett várni, hogy ismét felkerüljön az ötkarikás programba, ahol négy versenyszámban – férfi K1, C1, C2 és női K1-ben – avatnak bajnokot. Nálunk eddig csak próbálkozások voltak, hogy itt is elterjedjen a szakág, mely szeptemberben fordulóponthoz ért. A 30 éves pozsonyi fiatalembert, Potocny Marcelt honosítottuk, aki az idei Európa-bajnokságon, Markkleebergben az előkelő 13. helyen végzett. A magyar versenyzőnek legközelebb a 2016. május 13. és 15. között rendezendő Európa-bajnokságon van még esélye megszerezni az olimpiai részvétel jogát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!