Sport

2015.09.21. 12:28

DVTK vs. Puskás Akadémia - Tovább folytatódott a diósgyőri sorminta

Miskolc - Szombaton este egygólos győzelmet aratott a Puskás AFC ellen, hazai pályán a DVTK, a labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Miskolc - Szombaton este egygólos győzelmet aratott a Puskás AFC ellen, hazai pályán a DVTK, a labdarúgó NB I 9. fordulójában.Öt sérülttel (Husic, Ho-Jung, Halmai, Nikházi, Griffiths), valamint két eltiltottal (Bacsa, Lipták) nem számolhatott a diósgyőriek vezetőedzője, Bekő Balázs, viszont visszatért a maródiak közül Kitl és Koman, akik azonnal a kezdő tizenegyben találták magukat. Utóbbinak azonban nem sok szerencséje volt a Puskás Akadémia ellen, mert a 29. percben Dinjar úgy rúgta meg, hogy le kellett támogatni a pályáról, nem tudta folytatni a mérkőzést. Addig azonban történt egy s más a küzdőtéren, például az, hogy az első bő tíz percben alaposan meglepte ellenfelét a vendégegyüttes, akár kétgólos előnybe is kerülhettek volna... De nem kerültek, részben Rados kapusnak, részben a maguk rossz döntéseinek köszönhetően. Negyed óra után kiegyenlítettebbé vált a csata, aztán jött a hazaiak kényszerű cseréje, Barczi kocogott be a gyepre (és milyen sprintet vágott ki 33 perccel később!). Ebben a periódusban nagyon nem kellett izgulniuk a nézőknek, mivel sok helyzet nem akadt, a DVTK-nál akadozott az előre játék, és ugyan a másik oldalon Pekár nagyon élt Eperjesi mellett a szélen, ebből gól képében nem tudtak hasznot húzni a felcsútiak.

Bognár felismerte

Aztán még be sem melegedtek a játékosok a szünet után, amikor előnybe került a DVTK: a mostanában gólpasszokat osztogató (és az Újpest ellen gólt is szerző) Bognár szolgálta ki (ismét) remekül társát, az ezúttal középpályás Okukát, aki ugyanúgy nem rontott, mint egy héttel korábban Békéscsabán. Úgy látszik, megvan a diósgyőriek ügyeletes gólfelelőse, aki lepipálja a csatárokat... Húsz perccel később újfent Bognár ismerte fel, hogy az adott szituációban mi a legjobb megoldás, persze a 2-0-hoz kellett még Barczi őrületes futása, kiváló centerezése, és Novothny higgadtsága is, az olasz Napolitól kölcsönben lévő támadó megszerezte első NB I-es, és első diósgyőri találatát. Közben Rados tartotta jó formáját, miközben Pauljevic nagyon aktívvá vált a jobb oldalon, és Lencsét is harcba küldte Jarni-edző. Az eredmény a szurkolói hangulatra is pozitívan hatott, és bár lényegesen kevesebben voltak a stadionban, mint legutóbb, az Újpest ellen, azért egyszer-egyszer zengett az aréna. Már csak nagyjából tíz perc volt vissza a meccsből, amikor Pekár bődületesen eltalálta a labdát, amivel hitet adott az övéinek, míg a szépítő találattól a DVTK feszült, ideges lett. A Diósgyőr már hármas falat is húzott tizenhatosa elé, ám a mozgékony Zsótér áthatolt mindenen, és talán Radost is meglepte azzal, hogy a rövid sarokba lőtt. A lapmentes összecsapás azonban nem lett iksz, mert Bognár az utolsó percben jól adott be egy pontrúgást, s ugyan elsőre még védett a PAFC hálóőre, a második félidő közepén beállt Egerszegi figyelt, és megszerezte második DVTK-s találatát (az első még 2015. május 2-án született a Pápa ellen).

Kettes átlag

Folytatódott tehát a diósgyőri sorminta, hiszen amint azt Bekő Balázs mondta a meccset felvezető sajtótájékoztatón: idegenben döntetlen, hazai pályán győzelem, idegenben döntetlen, ... Ami továbbra is javításra szorul, az a kapott gólok száma, azok csökkentése, hiszen Némethék ezen meccset sem tudták lehozni úgy, hogy ne rezdüljön meg a hálójuk. A piros-fehérek egyébként ezen sikernek köszönhetően 11 pontosak lettek és feljöttek a táblázaton a 7. helyre. A DVTK legutóbb a második forduló után volt hetedik, az első után pedig harmadik, ám a 3. és a 8. kör között a 9-12. pozíció között mozgott.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia 3-2 (0-0)

Diósgyőr, 3071 néző. V.: Kassai (Albert, Buzás).

Diósgyőri VTK: Rados (7) - Eperjesi (5), Kovács G. (6), Tamás (5), Németh M. (5) - James (5) - Okuka (6), Koman (5), Bognár I. (7), Kitl (5) - Novothny (6). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Puskás Akadémia FC: Pogacsics (5) - Fiola (5), Fodor (5), Kelic (5), Dinjar (6) - Bacelic-Grgic (6), Márkvárt (5) - Pauljevic (5), Sallai R. (6), Pekár (7) - Tischler (5). Vezetőedző: Robert Jarni.

Csere: Koman helyett Barczi (6) a 33., Tischler helyett Lencse (5) a 62., Kitl helyett Egereszegi (6) a 67., Dinjar helyett Zsótér (6) a 72., Okuka helyett Takács T. (-) a 74., Pauljevic helyett Pintér B. (-) a 78. percben.

Gólszerző: Okuka (1-0) a 46., Novothny (2-0) a 66., Pekár (2-1) a 81., Zsótér (2-2) a 86., Egerszegi (3-2) a 92. percben.

Bekő Balázs: - Hektikus, de jó mérkőzést játszottunk, amiért mindkét csapatot dicséret illet. Az elején belealudtunk - szerencsére megúsztuk a Puskás Akadémia lehetőségeit -, nem is értettem, miért voltunk ennyire óvatosak és bizonytalanok. Ezt követően belejöttünk, látható volt, hogy bőven van keresnivalónk. A második félidőre jól jöttünk ki, gólt rúgtunk, majd rá még egyet. Utána azt éreztem, hogy ellenfelünk inkább erőlködött, mint jól játszott. Azonban a koncentrációnk csak a 80. percig tartott ki, - érthetetlen, hiszen a végén ismét volt lelkierőnk a támadásra -, amit megbüntettek. Két olyan hibát követtünk el, ami nem fér bele egy élvonalbeli mérkőzésbe, de még alacsonyabb osztályúba sem. A hosszabbításban ismét lehetőséget kaptunk, amivel élni tudtunk, mert azt mindenki tudja, hogy pontrúgásból jók vagyunk. Győztünk, de kicsit fájó, hogy nem simábban hoztuk ezt a mérkőzést.

Robert Jarni: - A mérkőzés biztosan izgalmas volt a nézőknek, de nem nekünk. Ismét két arcunkat mutattuk, az első félidőben jól játszottunk, de nem sikerült gólt szerezni, míg a másodikban koncentrációhiány miatt kaptunk két gólt. Ezután sikerült erőt merítenünk magunkból és kiegyenlítettünk, de egy újabb pontrúgást követő figyelmetlenség miatt egy pontot sem szereztünk.



A gólok története

46. perc: Bognár ívelte a labdát a 16-os előteréből jobbra, ott éppen Okuka érkezett, aki 8 méterről, a levegőből előtte a játékszert, amely a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-0.


66. perc: Bognár remekül látta meg, hogy a felezővonal tájékáról Barczi indul meg nagy sebességgel. A középpályás elrobogott a bal oldalon, mielőtt a vendégek beérték volna, átpasszolta a labdát az ellenkező oldalon érkező Novothnynak, aki 9 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt, 2-0.


81. perc: Vendégszöglet után Pekár elé került a labda, aki 22 méterről lövésre vállalkozott. A labda egy emberen megpattant, és akadálytalanul vágódott a hazai kapu bal alsó sarkába, 2-1.


86. perc: Zsótér cselezte be magát a hazai tizenhatoson belülre, a jobb oldalon, senki sem támadta, ő pedig közelről a rövid oldalt választva lőtt a hálóba, 2-2.


92. perc: Bognár végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, nem messze az oldalvonaltól. Az érkező labdát Kovács G. fejelte kapura, amit Pogacsics mellett a jobb kapufa még hárított, azonban az érkező Egerszegi közelről a hálóba helyezett, 3-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!