Sport

2015.08.12. 11:39

Sportlövő vk - Nem lesz magyar az olimpián gyorstüzelő pisztolyban

Gabala/Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - Sidi Péter és Szabián Norbert sem jutott döntőbe a kisöbű szabadpuska 60 lövéses fekvő számában az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupaversenyen, melyen biztossá vált, hogy gyorstüzelő pisztolyban nem lesz magyar a riói olimpián.

Gabala/Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - Sidi Péter és Szabián Norbert sem jutott döntőbe a kisöbű szabadpuska 60 lövéses fekvő számában az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupaversenyen, melyen biztossá vált, hogy gyorstüzelő pisztolyban nem lesz magyar a riói olimpián.A nemzetközi szövetség honlapja szerint a légpuskában korábban negyedik Sidi Péter 623,9 körrel a 21. lett, míg az idei Európa-bajnokságon ebben a számban negyedik Szabián Norbert 618,3 körrel az 51. helyen zárt.

A légpuskában hétfőn kilencedik, s ezzel ötkarikás kvótát szerzett Péni István a keddi selejtezőből nem jutott tovább.

Mivel Sidinek, Szabiánnak és Péninek is van már olimpiai kvótája, ezért a mostani verseny a riói játékok szempontjából nem volt érdekes a magyarok számára.

Nem úgy, mint a férfi gyorstüzelő pisztolyosok kétnapos küzdelme. Ebben a szakágban ez a mostani volt az utolsó lehetőség az olimpiai kvalifikációra, az egyetlen magyar induló, Pálinkás Lajos viszont a viadal honlapja szerint már az első 30 lövést sem tudta befejezni, így eredmény nélkül zárt. Ebben a számban legutóbb éppen Pálinkás volt olimpiai résztvevő, még a 2004-es athéni játékokon.

Gabala az idei utolsó kvótaszerző versenye a puskás és pisztolyos szakágnak, egyben az egész kvalifikációs sorozatban az utolsó előtti a puskásoknak, pisztolyosoknak és koronglövőknek. Az azeri városban a légfegyveres számokban 3-3, míg a többiben 2-2 olimpiai helyet osztanak ki.

Eddig a három férfi puskás mellett az egyaránt pisztolyos Tobai-Sike Renáta és Csonka Zsófia vívta ki az olimpiai indulás jogát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!