Sport

2015.08.04. 14:53

Fontos névadó partnert találtak az ózdi férfi kézilabdázók

Ózd - Az NB I/B-s együttes ÓAM-Ózdi KC néven vág neki a következő bajnoki évadnak.

Ózd - Az NB I/B-s együttes ÓAM-Ózdi KC néven vág neki a következő bajnoki évadnak.Jelentős mérföldkőhöz érkezett az Ózdi Kézilabda Club, hiszen az NB I/B-s felnőtt csapatot (is) működtető egyesület fennállása óta először névadó támogatóval a háta mögött készülhet az előtte álló feladatokra. A németországi központú Max Aicher vállalatcsoport tulajdonosa 40 ezer euróval (12 millió 400 ezer forint) segíti a kézilabdázók működését, ami az elmúlt esztendők ínséges időszaka után komoly előrelépést jelent.

Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. mint a vállalatcsoport magyarországi bázisa képviseli a konszern érdekeit a remélhetőleg kölcsönösen előnyös együttműködés során. A megállapodást a vállalat telephelyén írta alá Bartha Imre, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. ügyvezető-igazgatója, valamint Halász Sándor, az Ózdi KC elnöke. Az eseményen elhangzott: Max Aicher tulajdonos úgy érezte, hogy a cégén keresztül segítenie kell az Ózdi KC-t, mert tudja, hogy a nehéz helyzetben lévő város életében milyen fontos szerepet tölt be a sport, a nagy tradíciókkal rendelkező férfi kézilabdacsapat.

- A korábbi évekhez képest jóval stabilabb működést tesz lehetővé a mostani támogatás, amiért köszönettel tartozunk Max Aicher Úrnak, valamint Bartha Imre ügyvezető-igazgató Úrnak – fogalmazott Halász Sándor, az Ózdi KC elnöke. – Természetesen a megnövekedett elvárásoknak a város, a cég és a szurkolók felé igyekszünk megfelelni, egy ütőképes és eredményes csapat kialakításán dolgozunk. A támogatásért cserébe többek között a névfelvételt ajánlottuk föl, a 2015/16-os szezonban, ÓAM-Ózdi KC-ként fogunk szerepelni a bajnokságban.

Érkezők, távozók

Az alapozást a hét első napján kezdte meg az ÓAM-Ózdi KC együttese. A tavalyi keret jelentősen átalakul, de az előző évi csapat értékeit igyekeztek megtartani a piros-kékek. Továbbra is az egyesület kötelékében sportol Losonczi László, Nyeste Balázs, Fekete László, Nebojsa Vojinovic, Scitovszky Tamás, Harkó Krisztián és Kocsis Róbert is a többiekkel kezdte el a felkészülést. Balatonfüredről visszatért az ózdi nevelésű beállós, Csépányi Gergő, valamint egy rövid németországi kitérő után a kapus Tóth Koppány is csatlakozott az ózdiakhoz. Irányító poszton Sándor Rolandot szerződtette a klub, aki ezt megelőzően hosszú évekig az NB I-es Gyöngyöst erősítette. Az NB I-es Egertől kettős játékengedéllyel a beállós Szilágyi Dávid és a balszélső Menyhárt Máté érkezik az ÓAM-Ózdi KC-hoz, Szentendréről pedig a szerb származású kapus, Osvald Damir szerződött a borsodiakhoz.

A távozók között találjuk a kapus Tóth Mihályt, aki az élvonalbeli Váchoz szerződött, Kalics Vitomir további szolgálataira nem tart igényt az egyesület, és Gyuris Patrick is máshol folytatja a pályafutását. A legújabb hírek szerint a fiatal jobbszélső Kóródi Koppány Máltán szeretné kipróbálni magát, ezért jobbszélen még szeretne erősíteni a klub.

A formálódó ÓAM-Ózdi KC-t a szurkolók augusztus 15-én láthatják először, amikor egy négycsapatos, hazai felkészülési tornán vesz részt a társaság. Az ózdiak mellett a szintén NB I/B-s Balassagyarmat, Törökszentmiklósi KE és a Nyírbátor lesz érdekelt az eseményen.

- Teremy Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!