Sport

2015.08.31. 19:27

DVTK vs. Újpest - Egy jól sikerült hosszabbítás

Miskolc - A DVTK a négy héttel ezelőtti, Videoton elleni bajnoki fordítottját játszotta így ünnepelhetett.

Miskolc - A DVTK a négy héttel ezelőtti, Videoton elleni bajnoki fordítottját játszotta így ünnepelhetett.A labdarúgó NB I 7. fordulójában szombat este Diósgyőrben DVTK – Újpest FC meccset rendeztek, amelyen az öt mérkőzés óta nyeretlen hazaiak a tizenhárom bajnoki óta veretlen lila-fehéreket fogadták. Az már a kezdő sípszó előtt kiderült, hogy a két gárda között van különbség, mégpedig abban, hogy a fővárosiak nem akarják, a piros-fehérek pedig nem tudják a labdarúgó szövetség 3 légiós szerepeltetésére tett ajánlását betartani (ami egyébként 3 millió forintot ér annak a csapatnak, amelyik nem volt nemzetközi kupainduló ebben az idényben, és nem szerepeltet egy meccsen háromnál több külföldi játékost). Ugyanis az Újpest négy légióssal állt fel (Bardhi, Sankovic, Hazard, Diagne), míg a Diósgyőr csak kettővel (Rados, James). Utóbbinak az a magyarázata, hogy a hét külföldijük közül csak ketten voltak makkegészségesek, míg további egy visszatérőben lévő játékos csak a kispadra tudott kerülni (Grumic).

A légiósok közül elsőként a diósgyőri James hívta fel magára a figyelmet az 5. percben egy lövéssel, ami maradandó volt, lévén igazán komoly helyzete ezt követően kb. 75 percen át nem volt a hazai gárdának. Közben az Újpest gólt szerzett, 11-esből, és kapufát lőtt, még az első játékrészben. Miközben a Diósgyőr részéről a már említett kanadai új fiú, James játszott csak átlag felett, azzal együtt is, hogy véletlenül saját csapattársának Nikházinak okozott olyan sérülést, ami után a középpályást le kellett cserélni.

Nagy nyomás

A második félidő elejétől nagy nyomást helyezett az Újpestre a DVTK, és miután szerkezeti váltás hajtott végre Bekő edző, azzal, hogy Jamest, a védekező középpályását támadóra, Grumicra cserélte, veszélyesebb lett a hazai gárda. Igaz, a fölény csak a sarokrúgások számában jelentkezett, de a Bognár-féle pontrúgások ekkoriban még rendre elhaltak. A középpályán pedig nem nagyon tudott építkezni a DVTK, mert a csapdázást ezen a részen nagyon jól alkalmazta a vendég gárda. A meccs maga alacsony színvonalú volt, folyamatos játékra képtelenek voltak a csapatok, egyrészt technikai gondok miatt, másrészt azért, mert ha két-három jó passz összejött, akkor egy fault következett. Sajnos, a játékvezető partner volt abban, hogy ne lehessen rendes foci, nem mindig akkor és annak adott lapot, akinek kellett volna.

Viszont a hosszabbításban is ugyanúgy befújta a szabálytalanságokat és egy – diósgyőri szempontból jó helyen elkövetett – újpesti fault után Bognár megszerezte az egyenlítést, nem minden érdem nélkül, hiszen nagy akarattal játszottak a hazaiak. Aztán olyasvalami történt, amire csak kevesen számítottak, az ezerrel támadó, vérszagot érző diósgyőriek részéről másfél perccel később jött a második gól is, ami győzelmet eredményezett, és ez inverz módon ugyan, de kísértetiesen emlékeztetett a négy héttel ezelőtti Videoton meccshez (ezen a DVTK vezetett a rendes játékidő végén, de a hosszabbításban a fehérváriak nyertek 2-1-re).

Ezzel a győzelemmel a víz alól a felszínre taposta magát a DVTK, végre levegőhöz jutott, de lebegésre nincs idő, a szünetben el kellene sajátítani valami szép tempót, és azok után eredni, akik határozott csapásokkal haladnak a part felé.



Szurkolói produkciók

A két csapat bajnokija előtt pár órával hamarabb érkezett Miskolcra néhány vendég drukker, akik az ÚTE Baráti Kör nevében lerótták tiszteletüket Rakaczki Bence előtt, koszorút helyeztek el a fiatalon elhunyt diósgyőri élvonalbeli kapus sírjánál.

A meccs folyamán a két tábor a korábbi évekhez képest kevesebbet foglalkozott egymással, bár miután az Újpest obszcén szóval összekötött jelezője több ezer hazai torokból egyszerre harsant fel, nem sokkal később egymásnak felelgetősen, közös akció során minősítette a két tábor a honi labdarúgó szövetséget, amelyben kétszavas produkcióból az irodalminak nem nevezhető szó a hazaiaké volt.

A vendégek kb. 300-an lehettek, és szurkolták végig a meccset, míg a diósgyőriek ultramagos része, az oldalt szektorokkal együtt közel 1000 fős volt. És, hogy utóbbi jó irányba, a buzdítás felé terelte a piros-fehér drukkereket, arra jó példa, hogy a 60. perc után, amikor más lelátórészről kezdett felcsendülni a kezdőbetű eltérésével a ,,durva gyenge” rigmus – amely meglehetősen találó kifejezés volt a játék nívójára –, akkor is a csapat biztatásába kezdtek bele az ultrák. Kitartásuk ezen a napon a lelátón is eredménnyel párosult, mert a meccs végén, a hajrában történtek miatt volt ok az ünneplésre. Hosszú idő után, hiszen a beléptetés szabályozása ellen tiltakozó szervezett szurkolói csoportok tagjai nem látogatták a bajnokikat, és visszatérésük óta most nyert először a DVTK, így a fanatikusoknak több hónap szünet után volt alkalmuk ismét a meccs utáni közös örömködésre. Ki is élvezeték ezt jó hosszan, közel fél órán át tartott a mérkőzést követő győzelmi fieszta.



Győztes gól, hátulról

A meccs harmadik találatát Tamás Márk szerezte, aki egy szögletrúgásnál, a 94. percben fejelte a kapuba a labdát.

– Ez a szöglet az utolsó lehetőségnek tűnt, hogy a hosszabbításban jött egyenlítés után még többet érhessünk el, és én is a kapu előterében voltam, hogy igyekezzünk kihasználni csapatunk magassági fölényét – mondta Tamás Márk. – Bognár beadására robbantam én is, két játékos között kibújva sikerült elérnem fejjel a labdát, és azt a kapuba küldenem. Mivel ez volt az első gólom az NB I-ben, óriási extázisba kerültem, már csak azért is, mert azokban a pillanatokban nem volt kérdéses, hogy ez egyben győztes találat is lesz. Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem, de ez nem az én sikerem, hanem a csapat minden tagjáé, mert egymásért küzdöttünk ezen a napon.



Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1 (0-1)

Diósgyőr, 4580 néző. V.: Bognár T. (Lémon, Theodoros).

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Eperjesi (4), Lipták (6), Tamás (6), Nemes (5) – James (6), Egerszegi (5) – Bacsa (5), Nikházi (5), Barczi (4) – Novothny (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Újpest FC: Balajcza (6) – Nagy G. (6), Litauszki (6), Kálnoki Kis (6), Mohl (5) – Bardhi (6), Sankovic (5), Balogh B. (6), Hazard (6) – Sallói (4), Diagne (5). Vezetőedző: Nebojsa Vingjevic.

Csere: Nikházi helyett Bognár I. (7) a 37., James helyett Grumic (6) az 56., Barczi helyett Takács T. (-) a 75., Hazard helyett Filkor (-) a 81., Kálnoki Kis helyett Vadász (-) a 87. percben.

Sárga lap: Nikházi a 16., Bacsa a 33., Hazard az 54., Barczi a 65., Nagy G. a 90., Takács T. a 95. percben,

Gólszerző: Balogh B., 11.esből (0-1) a 13., Bognár (1-1) a 92., Tamás (2-1) a 94. percben.


Bekő Balázs: – Nagyon nagy akarattal játszottunk az egész meccsen. Az első félidőben picit fejetlenül, bár az akarat megvolt, de kapkodásba ment át, így nem nagyon alakult ki játék. Az Újpest annyit tett, amit kellett. A második félidőre próbáltam elérni, hogy nyugodjon meg a csapat, és ugyanezzel az akarattal, a széleken kerüljünk ellenfelük mögé. Ez meg is volt, de nem jöttek be jól a labdák, ezért nem sikerült igazi ziccereket kialakítani. A vége olyan lett, amit a meccs előtt is mondtam a srácoknak, ha sokat teszel valamiért, akkor amit a futball egyszer elvesz, azt máskor visszaadja. Amit korábban elvett, azt most visszaadta, nem érdemtelenül, mert sokat tettünk érte, A szív diadada volt ez a meccs, ez a győzelem.

Nebojsa Vignjevic: – Kilencven percig jól játszottunk, de volt az utolsó hat perc, amikor Kálnoki Kis kiválása gondot okozott. Voltak lehetőségeink arra, hogy a második félidőben megszerezzük a második gólt, de ez nem jött össze. A végén a DVTK hosszú labdákkal próbálkozott, ez kevésbé feküdt nekünk. A szünet után azt terveztük, hogy a pálya közepén ne veszítsünk labdát, a játékkal nem is volt igazán gond, de mondom, Kálnoki Kis kiesése zavart okozott. A vereségtől függetlenül gratulálok a csapatom játékosainak, és természetesen a Diósgyőrnek is a győzelemhez.



A gólok története

12. perc: Bardhi baloldali szöglete után a kapu előterében Egerszegi kézére pattant a labda, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Balogh B. ballal a bal alsó sarokba lőtte, a jó irányba vetődő Rados mellett, 0-1.


92. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr, a vendégek kapujától 22 méterre, középen. A labda mögött Bognár is ott állt, és ő volt az, aki kapura szúrta a játékszert, amely a kapu bal oldalában kötött ki, 1-1.


94. perc: Sokadik szögletét végezte el a Diósgyőr a meccs folyamán. Balról Bognár küldte be középre a labdát, a sűrűjében Tamás fejét találta meg a játékszer, aki 6 méterről bólintott a kapuba, 2-1.



Miskolc - Akik ott voltak szombat este a Diósgyőri stadionban, azoknak valószínűleg örökké emlékezetes marad a DVTK - Újpest meccsélmény, főként a mérkőzés utolsó percei. A gólok utáni hatalmas hangrobbanásokat még kilométerekkel a stadiontól is hallani lehetett, a meccs utáni fieszta pedig hátborzongató volt. Összegyűjtöttük több, mint 200 fotót, valamint tucatnál is több videót a Diósgyőr - Újpest bajnoki varázslatos hangulatáról. tovább »

Miskolc - Igaz, nem brillírozott a Diósgyőri VTK csapata, de hősiesen küzdött, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 6 perces hosszabbításban fordították meg a mérkőzést az Újpest ellen. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja? tovább »

Miskolc - Szavakkal leírhatatlan milyen hangulat uralkodott szombaton este 8 óra körül a Diósgyőri stadionban, ezért nem is próbálkozunk vele. Íme a DVTK - Újpest mérkőzés utolsó 5 perce gólörömökkel, hangrobbanásokkal, fantasztikus szurkolással! tovább »

Miskolc - A szurkolótábor és a csapat újra egymásra talált a DVTK - Újpest mérkőzésen, a parádés hajrá és a hihetetlen győzelem után pedig következett a meccs utáni fieszta. Volt "Amíg élek én", "Hé, Fiúk!" és természetesen az "Érik a szőlő" is. Nézze meg Ön is a videókat! tovább »

"A vége olyan lett, amit a meccs előtt is mondtam a srácoknak" - nyilatkozta Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az Újpest elleni 2-1-es hazai győzelem után. tovább »

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 7. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az ősi rivális Újpest FC együttesét fogadta szombaton 18 órától az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!