Sport

2015.08.13. 20:33

Bodrogkisfaludi Sport-Életmód Egyesület: A sorsolás előtt harminc perccel léptek vissza

Bodrogkisfalud, Miskolc - A hét végén csonka mezőnnyel kezdi a bajnokságot a megyei II. osztály Keleti csoportjának mezőnye.

Bodrogkisfalud, Miskolc - A hét végén csonka mezőnnyel kezdi a bajnokságot a megyei II. osztály Keleti csoportjának mezőnye.

Tizenhat helyett csak tizenöt együttes küzd majd a pontokért. A „fogyókúra” történetét így elevenítette fel Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója:

Lesz szabadnapos

– A Bodrogkisfalud a sorsolás előtt fél órával anyagi okok miatt visszalépett a szerepléstől. Sajnos a ligaértekezleten már nem volt lehetőségünk arra, hogy helyettük más klubot osszunk be, hiszen már korábban túljutottunk a felkéréseken, a csoportok beosztásán, az ülésen pedig már a sorsolást is el kellett készítenünk. Ennek következtében minden fordulóban egy alakulat szabadnapos lesz, a nyitányon mindjárt a Telkibánya.

Természetesen felhívtuk Bodnár Csabát, a Bodrogkisfaludi Sport-Életmód Egyesület elnökét, aki ezeket mondta:

– Korábban másfél millió forintos költségvetéssel dolgoztunk, az önkormányzat azonban most először csak kétszázezret ígért, majd ez az összeg a folyamatos tárgyalások révén felment volna négyszázötvenezerre. Azt mondták nekünk, hogy induljunk el és majd lesz valami, de ezt nem vállalhattuk, hiszen nem láttuk az út végét. Azért neveztünk, mert volt egy kis tartalékunk, aztán letudtunk három felkészülési találkozót, ezek is pénzbe kerültek. A rajt előtt harmincnyolc játékosnak kértünk szereplési engedélyt, most azonban mindenki mehet, ahová akar és ahová tud. 2008-ban kerültünk vissza a megyei II-be, erre való tekintettel kértünk egy év halasztást, de nem tudom, hogy ilyet egyáltalán lehet-e… Ha nem, akkor újjá kell szerveznünk önmagunkat, és a legalsó csoportban, vagyis a megyei III-ban kezdhetjük ismét valamikor, ha lesz pénzünk. Sajnálom azt, ami nálunk történt, ráadásul megemlítem azt is, hogy új öltözőnk van, nem kevesebb, mint 23 millió forintba került, fél évet sem használtuk, aztán TAO-pénzből a kispadokat is kicseréltük. Most nem tehetünk mást, mint azt, hogy bízunk a szebb és sikeresebb jövőben.

ÉM-KT


A polgármester később nyilatkozik

A visszalépés ügyében – a „hallgattassék” meg a másik fél elve alapján – megkerestük Ádám László polgármestert is, aki azonban jelezte, hogy most nem akarja elmondani észrevételeit, véleményét később kívánja nyilvánosságra hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!