Sport

2015.08.17. 02:02

41. Kassa Rally - Az akarat, az erőfeszítés futamgyőzelmet ért

Kassa, Miskolc - Kazár Miklós a versenyt, Herczig Norbert pedig a bajnokságot nyerte meg a 41. Kassa Rallyn.

Kassa, Miskolc - Kazár Miklós a versenyt, Herczig Norbert pedig a bajnokságot nyerte meg a 41. Kassa Rallyn.

A magyar értékelés szempontjából a Kazár Miklós nyerte meg a 41. Kassa Rallyt, az idei magyar bajnokság ötödik futamát. A miskolci pilóta öröme azonban így sem volt felhőtlen, mert a szezonzárón már nem lesz esélye a címvédésre. A szombati nap után kevesen gondolták, hogy az éves összetett szempontjából még izgalmakat tartogathat a felvidéki viadal. Herczigék azonban beestek az árokba, defektet kaptak, valamivel több, mint 12 percet töltöttek bent a szakaszon. Ezzel Kazárék előtt megnyílt az esély, amivel élni is tudtak. Az EVO IX-es Mitsubishivel már nem is engedték ki kezükből a győzelmet, és az utolsó szakasz legjobbjainak járó pontokból is elcsíptek kettőt. A megszerezhető maximális 28 pontból 27-et bezsebeltek, de így sem maradt esélyük az újabb bajnoki elsőségre. Herczigék ugyanis az árokjárás után folytatni tudták a viadalt, néhányan kiesetek, egy-két pozíciót pedig javítottak, így végül az abszolút 11. helyen látták meg a célkaput. Ez pedig a Power Stage-en szerzett három ponttal együtt éppen elég volt arra, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Kazár Miklós a célban sportszerűen gratulált a győztes egységnek.

Most erre volt elég

- Minden elkövettünk azért, hogy maradjon esélyünk Pécsre. Az autó kiváló volt, a szombati megforgásunkat leszámítva pedig mi sem hibáztunk. A csapat is sokat tett a sikerért, ami most egy futamgyőzelemben nyilvánult meg. Jó érzés versenyt nyerni, mégis kettős érzés van bennem, hiszen szerettünk volna a Mecsek Rallyn az abszolút bajnoki címért csatázni. Ez most nem jött össze, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy 2016-ban visszahódítsuk az elsőséget.

Kazár Miklós hozzátette: ez a bajnokság áprilisban úszott el, amikor egy quadversenyen eltörte a kezét. Onnantól kezdve nagyon sokat tett a rehabilitációért, ám legalább három versenyt ki kellett volna hagynia a teljes felépülésig. Ezt nem tette meg, sérülten is felvette a harcot a többiekkel, és nagyon bízik benne, hogy a szezonzárón a mostani második helyezést sikerül megtartaniuk.

Balogh is bajnok

A miskolci versenyzők közül sokáig kiválóan autózott Hadik András és Spitzmüller Csaba is, ám egyikőjük sem látta meg a kassai célt. Nem úgy Balogh János, aki az abszolút harmadik helyével bebiztosított a 3-as kategória bajnoki címét, ami szintén kiváló eredménynek számít.

ÉM-ME



A 41. Kassa Rally végeredménye

1. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Ford Fiesta WRC) 1:14:26,3

2. Melichárek Jaroslav, Melicharek Erik (Ford Fiesta RS WRC) +38,7

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:57,0

4. Valousek Pavel, Havelková Veronika (Skoda Fabia S2000) +1:57,7

5. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +2:10,8

6. Velenczei Ádám, Toma József (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:21,3


A 41. Kassa Rally végeredménye (ORB)

1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:16:23,3

2. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +13,8

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:31,4

4. Lencse Zoltán, Hofbauer Tamás (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +2:30,0

5. Kovács Antal, Istovits Gergő (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +3:49,7

6. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) +4:51,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!