Sport

2015.07.06. 08:56

Most már a finomhangolás következik a Diósgyőrnél

Negyedik lett a Király Kupán a DVTK, szombaton hazai főpróba a szatmárnémetiek ellen.

Negyedik lett a Király Kupán a DVTK, szombaton hazai főpróba a szatmárnémetiek ellen.A végéhez közeledik a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának idei nyári edzőtáborozása Bükön. A küldöttség holnap, ebéd után hagyja el a vasi települést, többek haza is mehetnek, hiszen Bekő Balázs pihenőt ad(ott) szerdára, a munka csütörtökön, immár Miskolcon folytatódik majd. Mindez azt is jelenti, hogy Komanék már nem játszanak több felkészülési találkozót a Nyugat-Dunántúlon, a főpróba a szombati, 18 órakor hazai pályán kezdődő román másodosztályú FC Olimpia Satu Mare elleni találkozó lesz. De visszakanyarodva még a múlthét végéhez: a DVTK a szombathelyi Király Kupán vívott két összecsapást (a mérkőzések 2×30 percesek voltak), előbb az elődöntőben büntetőkkel kikapott a házigazda Haladástól (Bognár rontott 11-est), majd a bronzmeccsen egygólos vereséget szenvedett a horvát NK Osijektől. Bekő Balázs vezetőedző a két friss szerzemény – és a kerethez menet közben csatlakozó –, Tamás Márk és Kitl Miklós közül utóbbinak adott csak lehetőséget, egy félidőt az eszékiek ellen.

– Az erőnk az rendben lesz, azt gondolom, az elmúlt hat napban négy meccset játszottunk és ezzel a részével nem volt probléma – mondta a klub honlapjának Bekő Balázs. – Mindenki lelkiismeretesen végigdolgozta a mögöttünk lévő három hetet, a frissesség majd hozni fogja a jobb döntéseket, bizakodó vagyok. Ami most következik, az lesz a legfontosabb része a munkának, ez pedig a finomhangolás. Ha azt el tudjuk végezni úgy, ahogyan szeretnénk, akkor a rajtra egy nagyon jó csapatunk lesz.

ÉM-MI



Király Kupa

ElődöntőHaladás – Diósgyőri VTK 0-0 – 11-esekkel: 5-4.

Szombathely, 500 néző. V.: Tuczai.

Haladás: Király – Angyal, Jagodics M., S. Wils, Bosnjak (Török, 41.) – Németh M., Batarelo, Tamási Zs. (Grabant, 52.), Halmosi (Czingraber, 57.) – Gosztonyi, Fort. Vezetőedző: Mészöly Géza.

DVTK: Antal – Okuka, Kovács G., Lipták, Husic – Egerszegi – Nikházi, Koman, Barczi (Bognár I., 41.), Bacsa (Takács T., 31.) – Boros (Eperjesi, 57.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Kiállítva: Okuka (55.).


A másik elődöntőn: Vasas – NK Osijek (horvát) 1-1 (1-1) – 11-esekkel: 4-3.


A 3. helyért

Diósgyőri VTK – NK Osijek (horvát) 0-1 (0-1)

Szombathely, 500 néző. V.: Tuczai.

DVTK: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh, Nemes – Halmai – Barczi, Bognár, Kitl (Icsó, 31.) – Grumic, Takács T. (Balogh A., 53.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

NK Osijek: Mikolic – Maslac, Lukic, Arsenic, Kurtovic – Radotic, Sorsa, Mihaljevic, Spoljaric – Mandic, Culjak. Edző: Drazen Besek.

Gólszerző: Arsenic (4.).


A döntőben: Haladás – Vasas 0-1 (0-1).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!