Sport

2015.07.07. 11:08

Egyelőre nincs aláírás Tiszaújvárosban, de úgy dolgoznak, mintha lenne

Tiszaújváros - Körülbelül negyven százalékban változik meg a Termálfürdő FC Tiszaújváros kerete.

Tiszaújváros - Körülbelül negyven százalékban változik meg a Termálfürdő FC Tiszaújváros kerete.Pénteken és szombaton még csak amolyan rávezető edzést tartott Bocsi Zoltán, az NB III-as tiszaújvárosi futballcsapat edzője, hétfőn azonban már elkezdődött a komoly munka. A pár nappal korábbi indulásról felmentést kapott Bussy Dávid, Kovács Szilárd, Potyka Attila és Polényi Tamás, ám hétfőn már ők is csatlakoztak a többiekhez. Egyelőre három új játékos látogatja a tréningeket, Katona Bence (csatár, Szolnok, legutóbb kölcsönben Felsőtárkány), Makó Kristóf (kapus, Debreceni EAC) és Kőrösi Norbert (kapus, Balkány), akik lehetőséget kapnak a bizonyításra. Ezenkívül a klub három fiatalja, Bálint Bence, Kele Ádám és Papp István is a felnőttekkel kezdte el a munkát.

A hírek szerint nem lesz az új keret tagja Kovács Péter, aki alacsonyabb osztályban folytathatja pályafutását, valamint Roza László, Lippai Gergő, Patalanszki József és Tóth Tamás sem. Hajdu István (aki a Debreceni VSC játékosa, és kölcsönben volt Tiszaújvárosban) sorsa kérdéses, az ő esetében még folynak az egyeztetések.

Hatvan százalék marad

– Természetesen az elkövetkezendő napokban várható, hogy újabb próbajátékosok tűnnek fel az edzéseken – mondta lapunknak Bocsi Zoltán edző, aki arra a kérdésre, hogy milyen mértékű lehet a fluktuáció, az alábbiakat nyilatkozta: – Ebben a pillanatban úgy gondolom, hogy a tavalyi keret hatvan százaléka a következő évadra is marad nálunk. A tervek szerint húsz mezőnyjátékossal és két kapussal fogunk nekiindulni a 2015/2016-os idénynek.

A szakemberrel kapcsolatban legutóbb azt írtuk, hogy elégedettek a munkájával Tiszaújvárosban, és a leköszönő elnök, Kovács Tamás úgy fogalmazott: „…az elnökség egyértelműen kinyilvánította, hogy szeretné, ha Bocsi Zoltán folytatná a megkezdett munkát”.

– Örülök ennek a bizalomnak, hogy a klubnál elégedettek azzal, amit tettem, teszek – kommentált Bocsi Zoltán. – Az aláírás egyelőre nem történt meg, nincs szentesítve a kontraktus, de úgy dolgozom, dolgozunk, mintha lenne, ugyanis nekem a szóbeli egyezség elégséges. De természetesen majd az aláírásra is rövidesen sort kerítünk.

A Tisza-partiak a hét végén játsszák majd első nyári felkészülési összecsapásukat, szombaton az ugyancsak harmadosztályú Kazincbarcikai SC lesz az ellenfél.

ÉM-MI

A rekkenő hőségről

A napokban kánikula van az országban, térségünkben is, amely megviseli nem csupán az „átlag”embert, hanem, a sportolókat is. Miként védekeznek ez ellen? – vetettük fel ezt is Bocsi Zoltánnak.– Egyrészt azzal, hogy a foglalkozást később, csak este 6 órakor kezdjük – válaszolta az edző. – Aztán természetesen viszünk ki magunkkal elegendő folyadékot, és ha szükséges, úgy látjuk, akkor a szükségesnél sűrűbben pótolják a játékosok az elvesztett folyadékot. Olyan sportolókról beszélünk, akik már nem először vannak ilyen helyzetben, úgyhogy pontosan tudják, mit kell tenniük. Különben a klubházban van egy lazító, hideg vizes medence, az is rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!