Sport

2015.06.17. 10:28

Nem változik az edző személye a Tiszaújvárosi FC-nél

Tiszaújváros - Hatodik lett a tiszaújvárosi NB III-as futballcsapat, és a következő szezonban is az első hatban kellene végezni.

Tiszaújváros - Hatodik lett a tiszaújvárosi NB III-as futballcsapat, és a következő szezonban is az első hatban kellene végezni.

A napokban záróbankettel „tettek pontot” a labdarúgó NB III Keleti csoportja 2014/2015-ös szezonjának végére a tiszaújvárosi játékosok. A Tisza-partiak jó szájízzel mehettek szünetre, ugyanis 44 ponttal az előkelő hatodik helyet szerezték meg.

– Elégedettek lehetünk ezzel a pozícióval, siker, hogy hatodikként tudtunk zárni – mondta Bocsi Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros vezetőedzője. – Amikor fejben százszázalékosan a játékra koncentráltunk, akkor jó eredményeket értünk el, bárkit meg tudtunk verni, szorítani, amikor ez nem így volt, akkor akárkitől ki tudtunk kapni. Az őszünk valamivel jobbra sikerült, hiszen akkor 25 pontot gyűjtöttünk, tavasszal csupán 19-et, elsősorban az előbb említett hullámzás miatt, de szerencsére ez a pontmennyiség is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy bekerüljünk az első hatba. Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, miként a klub vezetőinek is, illetve a támogatást Tiszaújváros önkormányzatának. A felkészülést július 3-án kezdjük, természetesen lesznek változások a keretben, ezen a téren szem előtt tartva azt, hogy csak addig nyújtózkodunk majd, ameddig a takarónk ér.

Későn állt össze

A tréner tehát úgy beszélt, hogy abból azt lehetett leszűrni, folytatja a munkát Tiszaújvárosban. De folytatja? – kérdeztük a klub elnökét, Kovács Tamást.

– Az elnökség egyértelműen kinyilvánította, hogy szeretné, ha Bocsi Zoltán folytatná a megkezdett munkát – fogalmazott, aztán visszatekintett az elmúlt szezonra: – Nyugodtan kijelenthető, hogy a csapat messzemenőkig várakozáson felül teljesített. Az elején, az induláskor úgy ítéltük meg, ismerve, felmérve a keret erejét, hogy a reális elvárás a stabil bennmaradás lehet, zárjon a csapat a legjobb tizenkettőben. A múlt nyáron nagy volt a mozgás játékosfronton, edzőváltás is történt, öt év után elköszönt Koleszár György, őt váltotta Bocsi Zoltán. A keretünk is viszonylag későn állt össze, úgyhogy ez a szép eredmény elsősorban a szakmai munkát és a csapategységet dicséri. A bajnokság közben lehetett látni, hogy hektikus a gárda teljesítménye, vagyis több jó produkció kellett ahhoz, hogy elérjük ezt a hatodik helyet. Nyilván meg kell még említeni a feltételeket, az infrastruktúrát, amely nálunk adott, illetve a stabil pénzügyi háttért. Ez köszönhető a városi önkormányzatnak, a névadó támogatónknak, a Tiszaszolg 2004 Kft. Termálfürdő Üzletágának, továbbá azon gazdasági társaságoknak, amelyek társasági adójuk, vagy egyéb reklámszerződés alapján támogattak bennünket. Hogy mi lesz a cél a következő bajnokságban? A 2–6. hely valamelyikének elérése…

Megérdemli más is

Hír még az újvárosi klub háza tájáról, hogy Kovács Tamás négy év után elköszönt az elnöki poszttól, helyét július elsejével Együd András veszi át – ugyanakkor Kovács Tamás marad az elnökségben.

– Idén április 21-én lejárt a mandátumom, az elnökség azonban felkért, a közgyűlés pedig megválasztott, hogy június 30-ig csináljam. Azt gondolom, azért, mert nem szerencsés bajnokság közben az átadás-átvétel, tehát ez volt az egyesület érdeke, másrészt félmunkát sem szeretek végezni – nyilatkozta Kovács Tamás. – Az elnökség elég nagy rugalmasságot és nagy időráfordítást igényel, ami már eddig is a család rovására ment, illetőleg azt is gondolom: megérdemli más is a lehetőséget, így ezt a posztot nyugodt szívvel adom át, ám elnökségi tagként továbbra is részt veszek a munkában.

ÉM-MI

Újvárosi gólszerzők

  • 9 gólos: Kovács Szilárd.8 gólos: Kovács Péter.
  • 5 gólos: Molnár László.
  • 4 gólos: Kovács Bence.
  • 2 gólos: Bussy Dávid, Tóth Tamás, Hajdu István, Potyka Attila.
  • 1 gólos: Kerekes István, Czégel Máté.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!