Sport

2015.06.22. 12:33

Miskolci Jegesmedvék: A továbbjutás lesz a cél az őszi, hazai négyes tornán

Miskolc - Láda Balázs szerint százszázalékosan csak azon az októberi héten figyelnek majd oda a kupára.

Miskolc - Láda Balázs szerint százszázalékosan csak azon az októberi héten figyelnek majd oda a kupára.A Kontinentális Kupa sorsolásával kapcsolatban megkerestük a Jegesmedvék egyik saját nevelésű játékosát, Láda Balázst, aki a Jesenice elemzésével kezdte:

– Amikor az Alba Volán korongosa voltam, játszottam ellenük az EBEL-ben – kezdte a bekk, aki a sárga-feketéknél csatár volt az előző szezonban. – Általában a táblázat vége felé voltak, sok fiatal, de képzett játékossal, a gondjuk az volt, hogy nem akadtak náluk igazi húzóerők. Többnyire nyertünk egy-két góllal, a kinti találkozók is „jól sültek el.” A válogatottjuk viszonylag erős, ahhoz képest, hogy nincs sok klubcsapatuk. A legutóbbi téli olimpián, 2014-ben Szocsiban hetedikek lettek, egyébként ingáznak az A-csoport, illetve a divízió I. között.

A légiós mag nem

A Rigát így jellemezte a miskolci jégkorongozó:

– Úgy érzem, velük szemben elég jó esélyeink vannak – tette hozzá Láda Balázs. – Legutóbb Finnországban, a Kontinentális Kupában volt lett ellenfelünk, a Liepajas Metalurgstól 7-4-re kikaptunk, de a meccs képe alapján győzhettünk volna. Akkor fejben fáradtak voltunk, hiszen előző nap nagyon nehéz mérkőzésünk volt a finnekkel. Szerintem akkor is erős keretünk volt, viszont a légiós mag nem volt olyan szintű, mint ami már most van. Ha megnézzük a letteket, mint válogatott, akkor azt lehet látni, hogy stabilan ott vannak a legmagasabb osztályban.

Végül a spanyolokról kérdeztük a Macik hokisát:

– Nem gondolom, hogy félnünk kellene a Jacától, az ő megverésük a papírforma kategória – nyilatkozta Láda Balázs. – Kevés információm van róluk, de amennyiben a nemzeti csapatukból indulunk ki, amelyik jóval a mieink alatt játszik, akkor nem lehet kérdéses a végeredmény… A vaasai selejtező óta eltelt közel három esztendő, azóta sokat fejlődött nálunk a sportág, a csapatunk is jobb lett. Az külön pozitív, hogy a napokban vezetőedzőnek kinevezett Mayer Péter ismeri a keret döntő részét, van elképzelése arról, hogy milyen rendszerben szeretne játszatni bennünket, olyanban, ami közel áll hozzánk, ami működhet. Az, hogy nem kell kísérletezgetni, jelentősen lecsökkenti az összeszokásra szánt időmennyiséget, talán ha három-négy olyan ember lesz nálunk, aki nem ismeri a másikat, vagy nem játszott a Mol Ligában.

Telt házra számít

A hazai rendezést a sárga-feketék 17-ese így kommentálta:

– A hazai környezet mindig pluszt jelent, sokat segít – szögezte le Láda Balázs. – Volt már Miskolcon nem egy nemzetközi torna, megfordult nálunk a finn válogatott is, s mindegyik esemény telt házat vonzott, gondolom, így lesz ez a Kontinentális Kupa esetében is. Jó teljesítménnyel, továbbjutással meg lehet alapozni egy jó nézőszámot a Mol Ligára. Most még csak június van, nem gondolkodom annyira előre, igazából akkor fog mindenki maximálisan erre a feladatra koncentrálni, amikor ahhoz a héthez érünk.

ÉM-MI, BCS

A riválisokról

Mogo Riga: a lett bajnok, amely a bajnoki döntőben 4-2-re bizonyult jobbnak a HK Kurbads csapatánál. A keretben a tavalyi szezonban nem szerepeltek légiósok. Nem adtak játékost a lett válogatottnak, amelyik 5 pontot elérve, jobb gólkülönbségével előzte meg a kieső Ausztriát az A-csoportos világbajnokságon.Acroni Jesenice: az INL-ben, azaz az osztrák másodosztályban vitézkedik, és a mögöttünk hagyott szezonban az alapszakasz harmadik helyén végzett. A rájátszásban az elődöntőben estek ki, ahol a Feldkirch 3-1-gyel búcsúztatta őket. Az Acroni megnyerte a szlovén bajnokságot.

CH Jaca: spanyol bajnok, amely a bajnoki döntőben 3-2 arányban diadalmaskodott a CG Puigcerda csapata fölött. A keretükben tavaly három 22 éves és egy 29 éves kanadai játékos szerepelt.


Az edző mondja

Mayer Péter, a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője: „Öröm, hogy sikerült Miskolcra hozni a Kontinentális Kupa 2. fordulójának egyik csoportkörét, mert így biztosra tudjuk, hogy jó csarnokban, jó közönség előtt játszhatunk. Az esélyek? Bár valószínűleg még mindhárom riválisunknál alakulnak a keretek, de azért az erővonalak már látszódnak, a ligákat, amelyekben ezek a csapatok szerepelnek, ismerjük, így ez alapján a célkitűzés az lehet, illetve kell hogy legyen, hogy jussunk tovább a csoportból.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!