Sport

2015.06.23. 14:56

Hernádnémeti SE: Ellenfél "nélkül" lettek elsők

Hernádnémeti - A megyei III. osztály Miskolc Észak csoportjának listavezetője kiemelkedett a mezőnyből.

Hernádnémeti - A megyei III. osztály Miskolc Észak csoportjának listavezetője kiemelkedett a mezőnyből.A Hernádnémeti Sportegyesület együttese tizennégy pontot vert a második helyezett Tiszaladány csapatára, így már hetekkel a küzdelemsorozat vége előtt kiharcolta az aranyérmet és a vele járó II. osztályú tagságot.

Huszonegyszer

A Hernád-partiak huszonkét találkozójukból huszonegyet megnyertek, mérlegükbe csupán egy vereség csúszott, ez azonban nem osztott és nem szorzott.

– A komoly munkát 2013 őszén kezdtük – mondta Hideg László edző. – Már ekkor meghatároztuk, hogy minél előbb feljebb akarunk kerülni. Az alapokat 2014 januárjában raktuk le: hetente háromszor edzettünk és ez olyan eredményt hozott, amelyre bátran építhettünk. A 2014/15-ös szezonnak úgy vágtunk neki, hogy most, vagy soha. A rajt előtt öt hétig dolgoztunk, és nagy örömömre a fiúk vevők voltak az elképzeléseimre. Jelentősen erősödtünk, és a felkészülési találkozókon kiütközött, hogy potenciális bajnokesélyesek leszünk. Rengeteget fejlődtünk fizikálisan, labdabiztonságban, taktikailag és játékban is, ezek együttesen hozták aranyérmeinket. Mert itt kell megemlítenem, hogy klubunk utánpótlásgárdája ugyancsak kivívta a csoportgyőzelmet. A jó csapatszellem és a kiemelkedő teljesítmény azonban nem lett volna elegendő a feljutásunkhoz, ehhez kellett az önkormányzat, az iskolavezetés és a vállalkozók hozzájárulása is. Hernádnémetiben mindenki egy irányba húzta a szekeret, ez hozta meg megyei II. osztályú tagságunkat. Nagy ünneplést azonban nem csaphattunk az utolsó fordulót követően, ugyanis Tarcal nem jött el hozzánk, így hiába készültünk műsorral, bevonulással és köszöntéssel, meglehetőségen sután alakultak a dolgok…

A HSE háza táján már megtervezték a jövőt is: felkészülésüket július 15-én kezdik, öt hétig gyűjtik az erőt, heti két foglalkozásukat edzőmérkőzésekkel egészítik ki. A keret változni fog: két-három érkezőre számítanak, visszavárják sérültjeiket, továbbá azokat is, akik korábban távoztak a klubtól.

Minden ötös

Hernádnémetiben nagyszerű öltözőépület szolgálja a csapatokat és a játékosokat. A helyiségek klimatizáltak – a megyei II. osztályban ez alighanem ritkaság –, az energiát napkollektorok termelik, csupán gyepszőnyegüket akarják felújítani, a munkálatok elvégzéséhez szükséges pénzre pályázatot nyújtanak be.

– Pénzügyi helyzetünk jó, tartozásunk nincs, mindent meg tudunk venni, így nyugodtan várhatjuk a bajnoki rajtot – mondta Kertész István, az egyesület elnöke. – Közlekedési gondjaink sem lesznek, hála az önkormányzatnak és az iskolának, tőlük kapjuk a kisbuszokat, vagyis a csapat tagjainak „csak” arra kell majd koncentrálniuk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak és szórakoztassák szép számú közönségünket.

A bajnokcsapat tagjai

„Természetesen nagyon örülünk a bajnoki címnek és a feljutásnak – nyilatkozta dr. Orosz Zsolt polgármester. – Egyébként nem raktunk felesleges terhet a fiúk vállára, mindössze azt kértük tőlük, hogy sportoljanak becsületesen, játsszanak legjobb tudásuk szerint, küzdjenek az első perctől az utolsóig, a többi pedig úgyis kiderül a gyepen. Önkormányzatunk a HSE főszponzora és ez a jövőben is így lesz. Jelenleg egymillió-kétszázezer forinttal támogatjuk klubunkat, ez az összeg a jövőben akár több is lehet. Büszkeséggel tölt el minket, hogy utánpótlás-nevelésünk szintén remekül felépített, ha a gyerekeknek is kiírnak pontvadászatot, egészen biztosan „aranyos” lett volna az U7, az U9, az U11 és az U13 csapatunk is. Kilencven játékosunk van, ezzel valószínűleg kevés nagyközség dicsekedhet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!