Sport

2015.06.23. 13:06

Ha Csóka nem ment volna (annyira) előre…

Második meccsét vívta szombaton a bakui I. Európa Játékokon Csóka Nándor, a miskolci M1 Fitness bunyósa.

Második meccsét vívta szombaton a bakui I. Európa Játékokon Csóka Nándor, a miskolci M1 Fitness bunyósa.

A borsodi öklöző az 52 kilogrammosok között kapott lehetőséget a kiutazásra, és az előző héten, kedden a 16 közé zajló mérkőzésen 3:0-ra megverte a lengyel Maciej Jozwikot. Csóka ellenfele a második fordulóban, a 8 közé jutásért lebonyolított csatában az örmény Narek Abgaryan volt. Az első és a második menetet a borsodi bokszoló hozta, egyaránt 10-9-re, a harmadikban viszont 10-8-ra kikapott, ezzel pedig döntetlen, 28-28 lett az állás. Ezt követően a három bírónak meg kellett neveznie azt a színű sarkot, amelyiket jobbnak látták összességében, s ketten a piros sarokban lévő örményt hozták ki győztesnek, s csak egyikük a kékben küzdő Csókát.

Örülnek, hogy eljutott

– Bosszantó, hogy két olyan menet után, mint amilyen az első és a második volt, kiesett Nándi – mondta lapunknak Siroki Norbert, aki a klubban Váradi Gáborral együtt edzi a fiatal ökölvívót. – A televízión keresztül nyomon követtem a történéseket, jobbára ő irányított, ő talált többet. A harmadik menetben is ment előre, emiatt nem nagyon figyelt a védekezésre, és az örmény srác többször is beütött, ennek lett az az eredménye, hogy az utolsó felvonást 10-8-ra elveszítette. Nem ismert előttem, hogy vajon tudta-e Nándi, vagy az ott lévő edző, hogy miként áll a meccs, hogy ő akart ennyire előre menni, vagy ilyen tanáccsal küldték vissza a harmadik menetre a szorítóba. Sajnálatos, hogy így történt, mert ha továbbjutott volna, akkor egy szlovák–belga meccs nyertesével találkozott volna, s mindegyiküket már megverte. Vagyis újabb siker esetén már éremért harcolt volna, illetve a világbajnoki részvétele is biztosított lehetett volna… Annak természetesen örülünk, hogy Nándi eljutott erre a nagy eseményre, amelyen további tapasztalatokat gyűjtött. Következő megméretése az augusztusi Európa-bajnokság lesz, ott az első nyolcban kellene zárni, s bízunk abban, hogy ott lesz az őszi vébén is.

ÉM-MI


A tények

Összesen három B.-A.-Z. megyei sportoló vett, vesz részt az Európa Játékokon. A Tiszaújvárosi VSE kajakosa, Molnár Péter – ahogyan arról már beszámoltunk – a múlt héten bronzérmet szerzett K-2 200 méteren párjával, Tótka Sándorral (Újpesti TE). A Hell Miskolci Judo Club cselgáncsosa, Gercsák Szabina viszont még csak most fog versenyezni, mégpedig pénteken a hölgyek 70 kilogrammos súlycsoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!