Sport

2015.06.09. 10:17

DVTK: kapuskérdés nincs

Miskolc - Hat utánpótláskorú labdarúgónak „jelenése lesz” hétfőn, amikor kezdődik a nyári felkészülés.

Miskolc - Hat utánpótláskorú labdarúgónak „jelenése lesz” hétfőn, amikor kezdődik a nyári felkészülés.Szolnokról származó információk szerint a Tisza-partiak kapusának, Pokorni Péternek a neve bekerült a köztudatba, mégpedig úgy, hogy Diósgyőrbe igazolhat. A 26 éves hálóőr eddig 14 NB I-es meccsen védett és 2013 januárjában igazolt az előző NB II-es szezont 6. helyen záró Tisza-ligetiekhez. Ezek szerint van kapuskérdés a DVTK-nál? – kérdeztük Árki Gábor sportigazgatótól, tudva azt, hogy Antal Botonddal tovább is első számú kapusként számolnak, a horvát Ivan Radosnak sem jár le a kontraktusa és még ott van a huszonegy esztendős Bősz Levente is.

– Ehhez a felsoroláshoz tegyük hozzá Egyed Balázs nevét, ő is élő szerződéssel rendelkezik – egészítette ki a felsorolást Árki Gábor, megjegyezve: – Az sem volt igaz, amiről szintén lehetett olvasni egy-két helyen, hogy Lubos Hajdúchot szeretnénk megszerezni. Kapusposzton jelenleg nem kívánunk lépni.

Nincs kőbe vésve

Napokkal ezelőtt az is felmerült, napvilágot látott, hogy a védelem megerősítésére (s amennyiben Senad Husic eligazol), Laczkó Zsolt érkezhet, aki a legutóbbi évadban a Kecskeméti TE futballistája volt.

– Ez sem valós információ – árulta el az Észak-Magyarországnak a DVTK sportigazgatója. – Nem kerestük, erre mondják azt, hogy abszolút kacsa. Husic helyzete…? Amennyiben elmegy, akkor kezdünk majd el azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy azt a csapatrészt miként oldjuk meg.

A Diósgyőr nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Bekő Balázs a múlt héten úgy fogalmazott: a felkészülés kezdetére, vagyis jövő hét hétfőre szeretné, ha 75–80 százalékban összeállna az a keret, amely július közepén nekivág a 2015/2016-os szezonnak. Erről is érdeklődtünk Árki Gábornál, illetve megkérdeztük azt is, hogy pontosan milyen nagyságú keretet kívánnak összerakni, 20+2 főst, vagy esetleg másként gondolkodnak, számolnak ezen a területen?

– A csapat gerince adott, vagyis nagy változásokra, változtatásokra nincs szükség – válaszolta Árki Gábor. – Egy-két poszton szükséges erősítés, azon vagyunk, hogy ezeket megoldjuk. Az egyeztetések folynak, neveket nem említenék, de amint valakivel olyan fázisba jutunk, akkor tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot. Számokat így, direktben nem határoztunk meg, nincs semmi sem kőbe vésve, annál is inkább, mert hat utánpótláskorú labdarúgó a felnőttekkel fogja elkezdeni a felkészülést, és aki bizonyít, az akár már a közelgő edzőtáborozáson is részt vehet.

Bene Gyirmótra megy?

Az országos sportlap internetes kiadásában jelent meg hétfőn az a hír, mely szerint a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, Bene Ferenc lehet a másodosztályú Gyirmót FC vezetőedzője. Mint az köztudott, a dunántúliaknál nemrég a korábban Diósgyőrben is dolgozó Szentes Lázárt nevezték ki szakmai igazgatónak, aki dolgozott már együtt Benével, nem csak Miskolcon, hanem Újpesten is. Bene Ferenc 2012 novemberében érkezett az Andrássy útra, akkor másodedző lett a klubnál, majd 2014 januárjában, Kovac Zoltán távozásával megüresedett a DVTK utánpótlásának vezetői posztja, amit akkor átvett – és szerződése jelenleg is él.

– Nem szeretném kommentálni ezt a hírt. Várjuk a fejleményeket, amennyiben látunk és tudunk minden részletet, akkor fogunk reagálni – zárta rövidre a témát Árki Gábor.

A DVTK egyébként első nyári felkészülési mérkőzését hazai környezetben vívja majd, vélhetően egy szlovák ellenfél ellen, a tervek szerint június 23-án, kedden. Amint azt már megírtuk, a hónap végén a megszokott helyre, Bükre utazik edzőtáborba a csapat. A piros-fehérek június 28-án, vasárnap érkeznek a vasi településre, az még nem dőlt el, hogy hét, vagy tíz napot tölt el itt a társaság. Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy Bekő Balázs vezetőedző alakulata háromszor fog pályára lépni, a riválisok szervezése pillanatnyilag is folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!