Sport

2015.06.26. 12:21

Bajnokként talán még megmaradhat a Mucsony

Mucsony - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Kazincbarcika csoportját Mucsony nyerte.

Mucsony - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Kazincbarcika csoportját Mucsony nyerte.Az együttes egy évvel ezelőtt még a „mezítlábas” bajnokságban szerepelt, onnan kapaszkodott fel szűkebb pátriánk harmadik vonalába, amelyet rögtön meg is nyert.

Szerény célokkal

– A rajt előtt csupán a tisztes helytállást tűztük ki – kezdte Lipcsei Imre, a Mucsony Községi Sportegyesület alakulatának edzője. – Azt mondtuk, hogy megpróbálunk megkapaszkodni, aztán az élen végeztünk. Így alakult, és ehhez a mi erényeinken túl szükség volt riválisaink fogyatékosságaira, hibáira is. Szoros volt a pontvadászat, mindössze két ponttal előztük meg a második helyezettet, és hármat vertünk a harmadikra. Sajnos két gárda is visszalépett, így mindössze hét fejezte be az idényt. Sikerünket helyi játékosokkal vívtuk ki, mindössze három „légiósunk” volt, ők Edelényből jártak át hozzánk. A felnőttek mellett tartalékcsapatunk is aranyérmes lett, ez pedig azt bizonyítja, hogy minden szinten jól dolgoztunk. Nálunk nem is a szakmával, hanem az anyagi és a tárgyi feltételekkel volt gond…

A tréner nem a pályájukat „szidta”, hiszen a Sajóvölgye Focisulinak köszönhetően kiváló gyepen és műfüvön játszottak – ezért hálás az utánpótlás-nevelő intézménynek –, hét közben azonban nem volt öltözőjük, amelyet csupán a szombati bajnoki fellépéseikre kaptak meg.

– Mindössze háromszázezer forintból gazdálkodtunk – folytatta Lipcsei Imre. – A pénzt az önkormányzattól kaptuk, más támogatónk nem akadt. Azt mindenki elképzelheti, hogy mire elegendő manapság ez az összeg… Saját személykocsijainkkal utaztunk, a fuvarozásba beszálltak a játékosok és a szülők is. A siránkozást folytathatom azzal, hogy csak két szerelésünk volt, egy a felnőtteké és egy az ifiké, vagy inkább a kettőé. Edzéseinken többnyire a saját labdáimat használtuk, melegítőket és síp­csontvédőket is csak nemrégen kaptunk, a volt elnökünk pályázati adománya révén.

Nem vállalták

Ezek ismeretében nem csoda, hogy a klub nem tette fel a kezét, köszönte szépen, de megyei II. osztályú nevezését „elfelejtette” feladni az MLSZ megyei igazgatóságának. Lipcsei Imre a jövőt sem látja, pillanatnyilag még nem tudja, hogy egyáltalán folytatják-e küzdelmüket a megyei III. vonalban.

– Nekem ez már soknak tűnik – jegyezte meg az ismert szakvezető, aki évtizedek óta edzősködik. – Hetvenegy éves leszek, ebben a sportágban átmentem már mindenen, és azt is mondhatom, hogy már meguntam, hogy semmink sincs. Döntést persze még nem hoztam, majd átgondolom a saját helyzetemet és a klub perspektíváját is, már ha egyáltalán van ilyen…

A bajnokcsapat tagjai

Kapusok: Cser Péter.


Védők: Bacsó Attila, Szaszin Zoltán, Marsi István, Barnóczki Gergely, Szalánczi Krisztián.


Középpályások: Krehej Attila, Kovács Ádám, Juscsák Gábor, Lengyel László, Bényei Balázs, Páró Csaba, Streich Zoltán.


Támadók: Nagy Imre, Füzessy Gábor, Zám Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!