Sport

2015.05.20. 13:08

Sajóbábonyi VSE: Életük meccse következik

Sajóbábony - Negyedszázad után, a második fellépésen sikerülhet a kupagyőzelem a borsodiaknak.

Sajóbábony - Negyedszázad után, a második fellépésen sikerülhet a kupagyőzelem a borsodiaknak.Huszonöt évvel azután, hogy a Szőke Barnabás által edzett Sajóbábonyi Vegyész SE 3-2-re kikapott a Vasarely-Szabad Föld Kupa döntőjében Tatabányán, ismét fináléba került a Miskolchoz közeli település labdarúgócsapata. Az SVSE szerdán 15 órától a Ferencváros Groupama Arénájában vívja a 2015-ös Amatőr Kupa döntőjét, mégpedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban szereplő Jászapáti FK ellen. A bábonyiak már akkor sejtették, hogy benne lesznek a döntőben, amikor tavaly ősszel az országos főtábla 3. fordulójában, a 16 közé jutásért vívott párharcban, hazai pályán, 2000 néző előtt 4-1-re kikaptak az NB I-es DVTK-tól. Akkor még Bodnár József volt az SVSE edzője, míg most már Tóth István.

– A télen vettem át a csapatot Zsezsétől, ahogyan mindenki hívja Józsit, a Borosi teremtornán már az én irányításom mellett küzdöttek a srácok – mondta lapunknak Tóth István, aki elárulta az alábbiakat is: – Vagyis ez a menetelés nem az én érdemem, ennél fogva alap volt, hogy Jóskát is meginvitáljuk erre a döntőre, az elképzelések szerint együtt fogunk ülni a kispadon. Bár én inkább állni fogok, azt jobban szeretem…

Kotula, az ismerős

A bábonyiak reggel fél 10-kor kelnek útra Budapestre, ahol nem lesznek egyedül, ugyanis a helyi művelődési ház szervezésében két külön busz is elstartol a fővárosba, vagyis nagyjából 70–80 bábonyi szurkoló fogja buzdítani Nyestééket a zöld-fehérek stadionjában.

– A keretünk kilencven százaléka dolgozik, vagyis mindenki szabadságot vett ki erre a napra – árulta el Tóth István. – Bárcsak csütörtökre is kellene, ami azt jelentené, hogy nyertünk… Így megyünk, hogy győzni akarunk, ha már a bajnokságot elmulasztottuk, de nem nézünk könnyű mérkőzés elé. A Jászapátit láttam Karcagon, május 9-én, nyertek 2-0-ra. A Diósgyőrben is ismerős Kotula Laci a játékosedző, rajta kívül még van két-három olyan játékos, aki NB-s múlttal büszkélkedik, a többiek fiatalok, s 4-4-2-es rendszerben futballoznak. Azon a meccsen az jött le nekem, hogy egységesek, Kotula mellett nagyon veszélyes a másik csatár, Benedek Nándor is, aki magasan vezeti a góllövőlistát. Mindez jelzi, hogy meg kell szerveznünk a védekezésünket, lezárni a területeket előttük, valamint a széleken is. Úgy gondolom, ha ez sikerül, mindenki lelkesedik majd és odateszi magát százszázalékosan, akkor elérhetünk egy jó, szoros eredményt, bár az előjelek, a hétvégi bajnoki vereség miatt nem mi vagyunk az esélyesebbek.

Nem adatik meg

A trénert a helyszínről, annak varázsáról is megkérdeztük:

– Csodálatos a Groupama Aréna, remélem, hogy ez az atmoszféra pozitív hatással lesz ránk. Itt játszani talán nagyobb élmény, mint a Diósgyőrrel vívott mérkőzés volt tavaly ősszel. Ki kell élveznünk minden pillanatot, mert nem hiszem, hogy egy megyei első osztályú labdarúgó életében megadatik még egyszer, hogy ezen a pályán játszhat…

Természetesen nem hagyhattuk ki a 25 évvel ezelőtt történteket sem a beharangozó során:

– 1980 óta lakom Bábonyban, úgyhogy vannak emlékképeim azokról az időkről, igaz, én akkor Nagycsécsen játszottam. Szőke Barnabás volt az edzőm a Borsodi Bányásznál, és a Tatabányán pályára lépettek közül szinte mindenkiről tudom, hogy ki volt… – fogalmazott Tóth István.

ÉM-MI

Út a döntőig

Megyei selejtező, 2. forduló: Rudabánya – Sajóbábony 0-5


Megyei selejtező, 3. forduló: Hangony – Sajóbábony 1-9


Megyei selejtező, 4. forduló: Cserépfalu – Sajóbábony 2-6


Országos főtábla, 1. forduló (2014. augusztus 9.): Sajóbábony VSE – AC Nagybajom 5-2


Országos főtábla, 2. forduló (2014. szeptember 10.): Sajóbábony VSE – Nőtincs SE 2-1


Országos főtábla, 3. forduló (2014. szeptember 24.): Sajóbábony VSE – DVTK 1-4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!