Sport

2015.05.12. 00:04

Miskolc város napja - Elismerés Sivic Tomislavnak és Veréb Györgynek

Miskolc - Miskolc város napja alkalmából a DVTK részéről Veréb György „Miskolc Város Sportjáért” díjban, Sivic Tomislav Nívódíjban részesült.

Miskolc - Miskolc város napja alkalmából a DVTK részéről Veréb György „Miskolc Város Sportjáért” díjban, Sivic Tomislav Nívódíjban részesült.

Miskolc város sportjáért” díjat kapta Veréb György magyar labdarúgó, kapusedző sportpályafutásáért, Miskolchoz való ragaszkodásáért, hűségéért.

Veréb Györgyöt szinte teljes pályafutása a DVTK-hoz köti, egy rövid szünetet kivéve 47 esztendeje folyamatosan a klubot szolgálja. Az MVSC érintésével Méráról érkezett Diósgyőrbe, ahol 1968 és 1989 között 286 NB I.-es és 119 másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Tagja volt az 1977/1978-as bajnokságban bronzérmet nyerő csapatnak és kétszer is elhódította a Magyar Kupát a DVTK színeiben (1977, 1980). 1989-ben vonult vissza az aktív játéktól, azonban 49 évesen egy mérkőzés erejéig még visszatért. Civilként sem tudott elszakadni a labdarúgástól, előbb a klubvezetésben dolgozott, majd visszatért a pályára, ahol a mai napig edzi a diósgyőri kapusokat. Kiváló munkáját bizonyítja, hogy hosszú évek óta a csapat húzóemberei és rendszeresen közönségkedvenccé válnak a keze alatt dolgozó kapusok.


Veréb György dr. Kriza Ákos polgármestertől vette át a díjat | Fotó: Kozma István


Nívódíjat kapott Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK volt vezetőedzője kiemelkedő, sikeres sportedzői munkájáért, aki más irányú elfoglaltsága miatt a díjat később veszi át.

Sivic Tomislav Szabadkán született, labdarúgóként Szerbia, Franciaország, Magyarország és a Feröer-szigetek bajnokságában játszott. 2013 nyarán már vezetőedzőként szerzett feröeri bajnoki címekkel és Magyar Kupa-győztesként foglalta el a DVTK kispadját. Az első szezonban Ligakupa-győzelemre vezette a Diósgyőrt és 33 év után szerepelt ismét a Magyar Kupa döntőjében a csapat. Az elért eredmények Európa Liga indulást értek, ahol a máltai Birkirkara és a bolgár Litex Lovech búcsúztatása után az orosz FK Krasznodar már túl erős ellenfélnek bizonyult. Sivic Tomislav összesen 53 OTP Bank Liga-mérkőzésen irányította a DVTK-t.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!