Sport

2015.05.04. 16:53

Három diósgyőrivel Miskolcon készül a kosárválogatott

Miskolc - A magyar női kosárlabda válogatott hétfőn Miskolcon kezdte meg a felkészülést a jövő hónapban sorra kerülő magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Miskolc - A magyar női kosárlabda válogatott hétfőn Miskolcon kezdte meg a felkészülést a jövő hónapban sorra kerülő magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A magyar szövetségi kapitány, Stefan Svitek néhány hete korábbi bő keretét 17 fősre szűkítette, de nem mindenki volt jelen az első találkozón, tegnap délben a miskolci City Hotelben. A keret három diósgyőri tagja, Bálint Réka, Czank Tímea és Rasheed Rita Salwa jelen volt és otthonosan mozgott a főhadiszálláson, a mesterhármason kívül további 10 kosaras hangolódott a délutáni első edzésre, Határ Bernadett, Horti Dóra, Krivacevic Tijana, Laklóth Anna, Raksányi Krisztina, Simon Zsófia, Szabó Fanni Andrea, Vajda Anna, Zele Dorina és Zsovár Orsolya.

A hiányzó négy kosaras közül Honti Katalin azért nem tudott jelen lenni a rajton, mert klubcsapatával, az olasz Schioval még a bajnoki döntőt játssza, Fegyverneky Zsófia nemrég szült, és még nem dőlt el, hogy be tud-e kapcsolódni a közös munkába, és ha igen, akkor mikor, az amerikaiból magyarrá honosított Quigley Alexandria az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a WNBA-s csapatával egyezkedik arról, hogy Chicago Sky mikor tudja elengedni, hogy bekapcsolódhasson a magyar együttes felkészülésébe (a tervek szerint június elején, és csapat utolsó két felkészülési meccsén, a törökországi Isztambulban már pályára lépne). Ugyancsak az Egyesült Államokban van az ott tanuló Szamosi Amadea Dóra, aki szombaton még vizsgázott, de a tervek szerint ezen a héten megérkezik Magyarországra, Miskolcra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!