Sport

2015.05.13. 07:30

BL: A Barcelona már a berlini fináléban

Az FC Barcelona hazai háromgólos sikerét követően idegenben ugyan kikapott a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján, de így is magabiztosan jutott a fináléba.

Az FC Barcelona hazai háromgólos sikerét követően idegenben ugyan kikapott a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján, de így is magabiztosan jutott a fináléba.

A katalánok nyolcadik alkalommal játszhatnak majd a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában és 1992, 2006, 2009 és 2011 után ötödször hódíthatják el a trófeát.

A Barcelona ellenfele ősi riválisa, a Real Madrid, vagy a Juventus lesz a június 6-i, berlini döntőben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol)

3-2 (1-2)

München, Allianz Aréna, 70 000 néző, v.: Clattenburg (angol)

Bayern München: Neuer - Rafinha, Benatia, J. Boateng, Bernat - Lahm (Rode, 68.), Thiago, Xabi Alonso, Schweinsteiger (Martínez, 87.) - Müller (Götze, 87.), Lewandowski

FC Barcelona: ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitic (Mathieu, 72.), Busquets, Iniesta (Xavi, 75.) - Messi, Suárez (Pedro, a szünetben), Neymar

gólszerzők: Benatia (7.), Lewandowski (59.), Müller (74.), illetve Neymar (15., 29.)

sárga lap: Rafinha (40.), Thiago (45.), Lewandowski (76.), Xabi Alonso (81.), Rode (84.), illetve Rakitic (64.), Pedro (85.)

Továbbjutott: az FC Barcelona 5-3-as összesítéssel.


Nagy Bayern-rohamokkal kezdődött a mérkőzés és Benatia fejesgóljával már a 7. percben kéttalálatnyira csökkentette a hátrányát a bajor csapat, amely ezzel megtörte riválisa hét meccsen át tartó góltalansági sorozatát. Ezt követően a Barcelona gyorsan lehűtötte a hazai fanatikusokat, ugyanis egy gyors ellentámadás végén a Barcelona szinte üres kapuig kijátszotta a németek védelmét, így Neymar könnyedén gurított a hálóba. Habár a katalánok idegenbeli góljával végképp reménytelennek tűnt a Bayern helyzete, a müncheniek nem adták fel és még nagyobb lendülettel támadtak, ter Stegen többször csak hatalmas bravúrral mentette meg együttesét attól, hogy ismét hátrányba kerüljön. A Neymarra ismét eredményesen kijátszott Barcelona-kontra végleg eldöntötte a párharc kimenetelét.

A folytatásban valamelyest visszaesett az addig egészen magas színvonalú és lüktető találkozó tempója, de a Bayern így is kezdeményező maradt, amely előbb alig negyedóra elteltével egyenlítő góllá érett, majd a 74. percben már a vezetést jelentette Josep Guardiola gárdája számára. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Bayern, de a továbbjutásához szükséges három gólból már egy sem jött össze.

Szerdán játsszák:

  • Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 20.45 (1-2)
  • Forrás: telesport.hu/MTI

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!