Sport

2015.04.27. 11:44

Drámai mérkőzés után lépéshátrányban a Vegyész

Kazincbarcika - A férfi röplabda bajnokság bronzcsatájában, a 3. mérkőzésen szoros csatában veszített a Vegyész.

Kazincbarcika - A férfi röplabda bajnokság bronzcsatájában, a 3. mérkőzésen szoros csatában veszített a Vegyész.

Fokozódnak az izgalmak a férfi röplabda NB I rájátszásában, hiszen szombaton már a 3. mérkőzésre készülhettek a bronzéremért zajló csatában a Vegyész RC-Kazincbarcika és a Dági KSE együttesei. A párharc első két találkozóját rendre a házigazda alakulat nyerte, és a borsodiak abban bíztak, hogy folytatódik a hagyomány. Az első játszma elején minimális előnyt harcolt ki dunántúli csapat (7-8). A folytatásban sem tudott felzárkózni a vendéglátó, és Oszuskáék tovább növelték előnyüket. 5 pontos vendégvezetésnél Dudás András élt az időkérés lehetőségével és úgy tűnt, tanácsait megfogadják játékosai, mert sikerült faragni hátrányukból (15-17). A végjátékban a legjobbkor, 20-nál érte utol riválisát a kék-sárga „legényég” és váltott vezetés után, ha nehezen is, de kiizzadta a szakaszsikert.

Állva hagyták

A második felvonásban alaposan állva hagyta ellenfelét a Komárom-Esztergom megyei csapat, Jánossy remek megmozdulásainak köszönhetően. A Vegyész azonban gyorsan kapcsolt és sikerült az egyenlítés (12-12). A második technikai időnél azonban ismét a Dág járt előrébb, és úgy tűnt összejöhet számukra a szett győzelem. Blázsovics azonban elővette egyik fő fegyverét a kemény szervát és fordult a kocka (21-18). Szauter Ferenc a vendégek trénere erre egy időkéréssel reagált, mely után a Dág egyenlített, de az idegek csatájában a jobban koncentráló Kazincbarcika bizonyult jobbnak.

A kétszettes előny után mindenki abban bízott, hogy megismétlődik az első mérkőzés forgatókönyve és 3:0-ra győznek Toronyaiék. A dágiak azonban megérezték, hogy van keresnivalójuk és remek játékkal Oszuska Z. és Jánossy vezetésével ellépetek 10 ponttal. Dudás edző cserélt, hogy pihentesse kulcsjátékosait, de Balázs D., Surányi és Csányi pályára küldése olyannyira jól sikerült, hogy feljött a hazai együttes (13-16). A barcikai edző ezután visszahozta 3 kezdőemberét, de ők már nem tudtak újból felpörögni és magas hőfokon röplabdázni. A vendégek így kihasználták a lehetőséget és szépítettek.

A negyedik felvonásban a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és a játszma elején előnyhöz jutottak. Vezetésük nem volt ugyan tetemes, de ahhoz elég volt, hogy a rosszul fogadó kazincbarcikaiakat elbizonytalanítsák (9-13). A Vegyész RC-nek ebben a szakaszban nem volt vezéregyénisége, míg a másik oldalon Jánossy és Molnár I. is jó teljesítményt nyújtott. Aztán Szauter és Toronyai szólalkozott össze, melynek végén mindkét játékos piros lapot kapott. Ez nem jelentett még kiállítást, de a sportszerűtlenség miatt 1-1 pontot kapott „bónuszként” a két együttes. A közjáték után is tartotta 3 egységnyi előnyét a vendégcsapat, ám a hajrára csökkent a különbség és játszmalabdákat hárítva felzárkózott a Vegyész (23-24). A pontot az i-re azonban a dágiak tették fel, így jöhetett a döntő ötödik szett.

A rövid szünetben érződött a csapatokon a győzni akarás, elszánt arcokat láthattak a nézők. A lélektani előnyben röplabdázó dunántúliak azonban úgy festett jobban akarják a sikert, hiszen elhúztak ellenfelüktől (2-5). A kazincbarcikaiak görcsösen akartak, de hátrányuk nem csökkent. 4 pontos előnye birtokában kissé könnyelműsködtek Szauterék és egyenlített a kék-sárga alakulat (11-11). A végjátékban azonban már nem hagyták a dágiak, hogy kiénekeljék szájukból a sajtot a hazaiak.

ÉM-BZ

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE

2:3 (28, 27, -16, -23, -12)

Kazincbarcika, 80 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Blázsovics, Szabó M., Toronyai, Kovács Z., Csizmadia, Bokor. Csere: Dudás (liberó), Surányi, Balázs D., Csányi. Vezetőedző: Dudás András.

Dági KSE: Oszuska G., Krupánszki, Molnár I., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P.. Csere: Koch N. (liberó), Horváth G.. Vezetőedző: Szauter Ferenc.

Dudás András: – Gratulálok mindkét együttesnek, mert nagyon jól küzdött. A Dág mezőnymunkája jobb volt, ezért is tudott nyerni. Remélem, csapatom a negyedik összecsapáson mindent megtesz annak érdekében, hogy idegenben nyerjen.

Szauter Ferenc: – Ez a siker a szív diadala volt, hogy 0:2-ről sikerült felállnunk. Nagy küzdelem folyt a pályán, egymást múlták felül a csapatok. Bízom abban, hogy szerdán sikerül megszereznünk hazai pályán a bronzérmet.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2-1, a Dági KSE javára.


A két csapat a következő meccset szerdán 18.00-tól Dágon játssza.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!