Sport

2015.03.08. 12:39

Jegesmedvék vs. Érsekújvár - Három, kettő, egy: kezdődik!

Miskolc - Vasárnap 18 órától Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky Mol Liga-döntő első felvonás Miskolcon.

Miskolc - Vasárnap 18 órától Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky Mol Liga-döntő első felvonás Miskolcon.


Frissítés:

Elmarad a ma, azaz 2015. március 8-án este 18.00-ra kiírt Miskolci Jegesmedvék–HC Nové Zámky mérkőzés, a MOL Liga döntőjének első összecsapása, mivel a HC Nové Zámky nem vállalja az utazást. A győzelem így automatikusan a Miskolci Jegesmedvékhez kerül. A finálé a Miskolci Jegesmedvék 1–0-s vezetésével folytatódik majd szerda este, a második mérkőzéssel. tovább »


Eljött a pillanat, a hét utolsó napjának estéjén, a népkerti jégcsarnokban bedobják a korongot a 2014/2015-ös Mol Liga sorozat fináléján, amely az egyik fél négy győzelméig tart. Érzi-e már a bizsergést és érzik-e ugyanezt a játékosok? – tettük fel ezen első kérdést Majoross Gergelynek, a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzőjének.

– Persze, van bennünk egy ilyen érzés, de tulajdonképpen ez minden mérkőzésre elmondható, az alapszakaszban is volt és ez így van jól. Mindannyian várjuk a kezdést, számoljuk visszafelé az órákat, érezzük azt, hogy a várakozás óriási – fogalmazott a tréner, akitől ezt követően azt tudakoltuk: mennyire volt hosszú az a két hetes szünet, amely a brassói utolsó elődöntős csata óta eltelt? – Pihentünk, edzettünk, ugyanolyan metódusban készültünk, mint az elődöntő előtt, s mindez ott is jól futotta ki magát, ezt az eredmény is megmutatta. Nyilván hosszabb időn keresztül nehéz fenntartani az érdeklődést a lehető legmagasabb szinten, hogy mindenkinek ugyanúgy, ugyanaz legyen a fejében, de ahogyan érzékelem, látom, már mindenki csak erre fókuszál, kizár minden mást.

Emelkedett a színvonal

A Macik szakvezetője aktív játékos korában már megtapasztalhatta, milyen megnyerni a közös ligát (ez a 2009/2010-es évadban a Vasas Bp. Stars-szal sikerült a Jegesmedvék jelenlegi mesterének), de vajon kérdezik-e erről a hokisai?

– Az öltözőben az én játékos címem nem téma – egyedül Becze Tihamér a csíkiekkel érezte már meg rajtam kívül, hogy milyen győzni –, inkább maga a lehetőség, mindenki tudja a feladatát, hogy mit kell tennie azért, hogy valóra is tudjuk váltani az álmainkat – válaszolta Majoross Gergely. – A nálunk sokkal nagyobb hokikultúrával rendelkező kanadai edzők azt vallják, hogy egy tréner érezze különlegesnek azt az alkalmat, amikor nyer valamit a csapatával, nevezzék is bárhogyan azt a sorozatot, érdem az elején végezni, trófeát a magasba emelni. Játékosként nagy élmény volt akkor a Stars-szal győzni, egy teljesen új klubbal, amelyben sok volt a fiatal, nulla a légiós, nem bennünket tartottak esélyesnek. Azóta eltelt pár év, a Mol Liga színvonala egyértelműen emelkedett, nőtt a presztízse. Most egy olyan egyesületnél vagyok, vagyunk a játékosokkal, amelynek eddig ez nem sikerült, viszont az elmúlt években fokozatosan lépkedett előre. Itt, a Miskolci Jegesmedvéknél, legyen bárki, bármilyen szerepkörben, azon dolgozik, hogy a klub a csúcsra jusson.

Egységben az erő

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint két, egymástól eltérő stílus fog megküzdeni az idei Mol Liga fináléban.

– Az érsekújváriak a kombinatív hokit részesítik előnyben, és ezt nagyon jól csinálják – osztotta meg ezen gondolatát lapunkkal Majoross Gergely. – Az egyéni képességek kiaknázására fektetnek hangsúlyt, ebben próbálnak kiteljesedni, igaz, hogy ezen a téren talán ők a legjobbak a ligában. A mi játékunk más, egyszerűbb, célratörőbb, több energiával, nagyobb átlagsebességgel. Fizikálisan keményebbek vagyunk, megkockáztatom, nagyobbak és súlyban is nehezebbek. Úgy érzem, nekünk az egységben van az erőnk.

Az érsekújváriak egy másik fronton is érdekeltek, hiszen döntőt játszanak a szlovák harmadosztályban, és szombaton éppen a második meccsüket vívják, Miskolctól nem is oly messze, Homonnán. Netán ellátogatnak a szomszédba megnézni a Nové Zámkyt? – kérdeztük még ezt is Majoross Gergelytől.

– Sokat foglalkoztunk már a játékukkal, legutóbb megnéztem a szerdai, hazai fináléjuk összefoglalóját is. Ami ebben a párharcban zajlik, az egy más jégkorong, számunkra kevésbé fontos, ezért nem megyünk erre az említett mérkőzésre – jelentette ki a szakvezető.

A Maciknak bő a keretük, három játékos majd kimarad a vasárnap esti csatából, ám hogy pontosan kik, az csupán aznap délelőtt fog kiderülni.

Nem csak meccs

A Mol Liga döntőjének első két miskolci mérkőzésén nem csak a jégen folyó játékra lesz érdemes figyelni, hanem a kísérő programokra is. A jégcsarnok előtt felállítanak egy mini színpadot, ahol rá lehet hangolódni a meccsre. A jégcsarnokba érkező szurkolók az ülőhelyükön találnak majd egy úgynevezett tapsolókártyát, amelyet támogatójuk, a Borsodi, kifejezetten a döntőre gyártatott le. A klub ezen alkalommal folytatja az elődöntőben indult játékait is, többek között száz forintért, illetve egy jó tippért értékes ajándékot lehet nyerni – valamint ismét fel lehet ülni a Rolba vendégülésébe a mérkőzés szüneteiben. A szezonzáró bulit a Magyar Kupa után, március 29-én, vasárnap délután tartják a Jegesmedvék, a kettes jégpályán. A csapat tagjai majd ezen az eseményen vehetik át a magyar bajnokság megnyeréséért járó aranyérmeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!