Sport

2015.03.17. 11:34

Aluinvent-DVTK: Nincs megállás! Itt a rájátszás

Miskolc - Három nappal a Magyar Kupa döntője után immár a bajnokságban játszik fontos meccset a DVTK.

Miskolc - Három nappal a Magyar Kupa döntője után immár a bajnokságban játszik fontos meccset a DVTK.A diósgyőri és a zalaegerszegi női kosárlabdacsapat meccsével kezdődik meg a 2014/15-ös évad rájátszása az élvonalbeli bajnokságban. A két győzelemig tartó negyeddöntők közül az első összecsapást ma 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban rendezik meg, ezen a bajnoki alapszakasz harmadik helyén végzett Aluinvent-DVTK azt a Zalaegerszegi TE NKK együttesét fogadja, akik a hatodikként zártak a 18 fordulós küzdelemsorozatban. A szemben álló felek az alapszakaszban kétszer találkoztak, mindkétszer a Diósgyőr nyert (Zalában, négy hónapja, 67-62-re, Miskolcon, február elején, 90-72-re), de egyik meccsen sem adta olcsón a bőrét a zalai csapat.

Nem lesz könnyű dolguk a diósgyőrieknek, de nem csak azért nem, mert éppen, hogy csak befejezték a Magyar Kupa szereplésüket, amelynek során a múlt héten csütörtöktől szombatig három nap alatt három meccset játszottak, Győrben és végül ezüstérmet szereztek, hanem azért sem, mert amíg ők meccseket nyomtak, addig a kupától csütörtökön búcsúzó ZTE NKK már péntektől a rájátszás nyitányára készülhetett.

– Nagyon kemény sorozat volt, három erős csapat ellen kellett játszani, de sikeres is volt, hiszen ezüstéremmel térhettünk haza – összegezte a múlt hétvégi Magyar Kupa sorozatot Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy hová helyezi el ezt a sikert a saját eredményei sorában, a következő választ adta: – Erről majd inkább akkor beszéljünk bővebben, ha véget ér a szezon, hiszen most már a bajnokság rájátszására kell koncentrálunk.

Ünnep legyen

Ettől függetlenül, arra azért kíváncsiak voltunk, hogy mi a véleménye a spanyol edzőnek a hazájából ,,elhozott” kupa lebonyolításról, a tavaly háromnaposra változtatott Magyar Kupa sorozat szisztémájáról, annak tükrében, hogy Magyarországon, női vonalon tavaly és az idén is azt történt, hogy az erős ágról a fináléba kerülő csapat a harmadik napra elfáradt.

– Spanyolországban a női mezőnynek nincs nyolcas döntője, csak négyes, nyolcas csak a férfiaknál van, de azért van különbség, hiszen ott az erősorrendet is figyelembe veszik, és az első négy legjobb nem kerülhet össze, hanem a másik négy közül kap ellenfelet – mondta a diósgyőri edző. – Vannak, akik jól jönnek ki ebből, van, aki nem de ez a lebonyolítási forma azt szolgálja, hogy a kosárlabda ünnep legyen, a résztvevő nyolc csapat vezetői, játékosai, szurkolói ismerkedjenek meg jobban egymással.

A DVTK csapata előtt álló feladatról, a Zalaegerszeg elleni csatáról a következőket nyilatkozta Miguel del Jesús López Alonso:

– Izgalommal várja a csapatunk a rájátszást, és feltehetően a többiek is így vannak ezzel. Kevés idő jutott a regenerációra, a legutóbbi meccsünket harmadik napon újabb mérkőzés vár ránk. Kellemetlen stílusú csapat a Zalaegerszeg, egy magas játékosuk van, de csapatszinten agresszíven, keményen védekeznek, sokat csapdáznak. Mint mondtam: kevés idő volt a pihenésre, nem lesz könnyű, de vennünk kell ezt az akadályt.


Két játékos három témáról

A kupadöntőn elért eredményről

Czank Tímea: ,,Három nehéz meccset játszottunk, és nagyon örültünk, hogy eljutottunk a döntőbe, és rettentően boldog vagyok, hogy ezüstéremmel jöttünk haza.”

Rasheed Rita: ,,Gratulálok az egész csapatnak, mindenki kivette a részét a sikerből, nagyon jó meccseket játszottunk. Nekem eddig csak ezüstöm volt a kupában, ezüst lett ez is, de szép, ez a legszebb eredmény eddig.”


Arról, hogy a melyik jobb: a nyolccsapatos háromnapos kupafinálé, vagy kétnapos Final Four

Czank Tímea: ,,A Final Four is bőven elég volt, a nyolccsapatos előnye annyi, hogy így a kisebb csapatok is lehetőséget kapnak arra, hogy a végjátékban részt vegyenek. A háromnaposon az eredményesség attól is függ, milyen sorsolás. A végére fáradt volt, nem csak a mi csapatunk, hanem mindenki, a Sopron is, de ők bővebb kerettel rendelkeznek. A Final Four jobb.”

Rasheed Rita: ,,Jobban szerettem a négyes döntőt, először pont a Zalaegerszeggel jutottunk be, a kétnaposnak más filingje van. Szerintem sok a nyolc csapatos kupadöntő, igaz, így a kisebb klubok is lehetőséghez jutnak, esélyt kapnak, hogy jó eredményt érjenek el.


A Zalaegerszeg elleni, bajnoki negyeddöntőről

Czank Tímea: ,,A rájátszást várja mindenki a legjobban, az MK ezüstöt el is felejtettük, mert a ZTE ellen kell jó eredményeket elérni. Kellemetlen, agresszív csapat az egerszegi, és ezen a hazai meccsen fejben ott kell lenniük, nem szabad engedni, hogy meglepetés okozzanak.”

Rasheed Rita: ,,Sok meccsnek tűnik az, amennyit most rövid idő alatt le kell játszanunk, de profik vagyunk, bírnunk kell az ilyen sorozatokat. Mindenki ezt, a rájátszást várja a szezon elejétől, és mi ugye a döntőbe vágyunk, esélyesek vagyunk arra, hogy bejussunk, és az út ide Zalaegerszegen át vezet. Hoznunk kell ezt a meccset is, azzal együtt is, hogy ellenfelünk kellemetlen stílusban, sok faulttal játszik. Arra kell figyelnünk, hogy maradjunk a saját ritmusunkban.”


Miért kedd?

Szabó Istvántól, az Aluinvent-DVTK technikai menedzserétől azt kérdeztük, hogy miért kezdik ilyen korán a rájátszást, hiszen a többi párharcban csak szerdán indult útjára a labda.– Azért, mert ellenfelünknek nincs csarnoka szombaton és vasárnap sem a második meccsre, csak pénteken tudnak minket fogadni – hangzott a válasz. – És mivel nem akartuk, hogy a két mérkőzés között csupán két nap legyen, ezért döntöttünk a keddi rendezés mellett. Még annyit, hogy ha harmadik összecsapás is lesz, akkor azt hétfőn Miskolcon rendezik meg, de mivel fodrászverseny lesz a a hétvégén a sportcsarnokban, így nem tudom, hogy hol tudnunk edzeni vasárnap, vagy szombaton délután. Azt nem nagyon értem, hogy az alapszakasz vége, és a rájátszás között miért kellett kéthetes szünetet tartani, a junior döntőt és a Magyar Kupa-döntőt szerintem jobb lett volna felcserélni, és ez esetben nem lenne ilyen sűrű a felnőtt bajnoki program.A két csapat a második meccset pénteken 17.00-tól Zalaegerszegen játssza, és ha szükség lesz harmadik összecsapásra, azt a jövő héten hétfőn 18.30-tól Miskolcon rendezik meg.


Kosárlabda: rájátszás, női negyeddöntők

A női kosárlabda NB I rájátszás első körének, a negyeddöntők két nyert meccsig tartó – váltott pályaválasztói joggal zajló – párharcainak első mérkőzései:

  • Kedd, 18.30: Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK
  • Szerda, 18.00: Uniqa-Euroleasing Sopron – Ceglédi EKK
  • Szerda, 18.00: PEAC-Pécs – Atomerőmű KSC Szekszárd
  • Szerda, 18.00: CMB CARGO UNI Győr – PINKK-Pécsi 424

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!