Sport

2015.03.20. 11:57

Aluinvent-DVTK: Nem terveznek hétfőre újabb meccset

Pénteken 17 órától a második negyeddöntős csatát vívja idegenben az Aluinvent-DVTK.

Pénteken 17 órától a második negyeddöntős csatát vívja idegenben az Aluinvent-DVTK.A női kosárlabda NB I negyeddöntőjében 1-0-ra vezet a miskolci együttes, amely kedden, saját pályáján 93-70-re megverte a Zalaegerszegi TE NKK alakulatát. Az eredmény biztos sikert takar, de az első félidő után még szoros volt az állás (44-41).

– Számítottunk arra, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés – fogalmazott Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Egyrészt azért, mert a zalaiaknak több idejük volt pihenni, készülni erre az összecsapásra, hiszen a kupadöntőben korábban elbúcsúztak, másrészt ismerjük őket, hogy egy keményen küzdő társaság, amely okozott meglepetéseket az alapszakaszban. Az első negyedben káprázatos dobóformát mutattak be, a fél­időig azonban beértük őket, sikerült előnnyel mennünk az öltözőbe. A meccs második részében határozottabbá vált a védekezésünk, nem jöttek már be annyira a ZTE kísérletei és a lepattanókat is jól szedtük le.

A gyenge pontokat is

Mégis mi várható a zalai visszavágón, amikor a „Zetének” az életben maradás a tét?

– Biztos vagyok benne, hogy elszántak lesznek és szeretnének bennünket legyőzni – tette hozzá Miguel del Jesús López Alonso. – Viszont mi is hasonló szándékkal lépünk parkettre, aminek az érdekében meg fogjuk mozgatni a szükséges energiákat. A csata két nyert találkozóig megy, vagyis ha most újra nyerünk, akkor nem lesz szükség a harmadik, hétfői mérkőzésre. Bízunk benne, hogy nem kell egy újabb találkozóra készülnünk a zalaegerszegiek ellen… Ismerjük őket, tisztában vagyunk az erősségeikkel, és persze azzal is, hogy hol tudjuk a ZTE-t megfogni.

Mostanság úgy tűnik – legalábbis kívülről –, hogy egységessé vált a gárda… – jegyeztük meg.

– Örülök, örülünk, ha ezt így látják – mondta a diósgyőriek trénere. – A nyolcas kupafináléban aratott két siker csak javított a kohézión, továbbá az a tény is, hogy a diósgyőri kosárlabda-történelemben megszereztük a harmadik kupaezüstöt. Ha valamikor, akkor a szezon véghajrájában fontos a morál, az együttgondolkodás, mert a célunk nem változott: bajnoki érmet is szeretnénk…

A piros-fehérek már csütörtökön kora délután elindultak Zalaegerszegre, így kipihenten kezdhetik majd az esti találkozót. Nem tartott a csapattal a Dunántúlra Horváth Bernadett (aki még a győri MK-sorozaton sérült meg és kezelésen vesz részt), illetve Arad Zsófia és Sikora Emőke sem, ők ugyanis a B-csoportos együttes szombati, miskolci meccsén jutnak majd szóhoz.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!