Aluinvent-DVTK: Egy nagy lépést már tettek

Akt.:
Aluinvent-DVTK vs. Zalaegerszegi TE NKK
Aluinvent-DVTK vs. Zalaegerszegi TE NKK - © Fotó: Kozma István
A keddi győzelem után már csak egy sikerre van a bajnoki elődöntőtől a DVTK.

A női kosárlabda NB I rájátszásának első meccsét kedden este Miskolcon játszották, a városi sportcsarnokban, ahol az Aluinvent-DVTK a negyeddöntő két nyert meccsig tartó párharcának első összecsapásán a Zalaegerszegi TE NKK gárdáját fogadta – tartalékosan, hiszen Horváth B. nyaksérülése, Szécsi pedig betegsége miatt nem játszhatott.

Az első negyed elején hazai részről Allison szorgoskodott, viszont a vendégek arra álltak rá, hogy átdobják a diósgyőri zóna fölött a labdát. Záporoztak is a triplák a hazai gyűrűbe (5-9), és amikor az ötödik percben a negyedik is célba ért, Nagy D. kezéből, akkor hazai időkérés következett (10-14). A hármas zuhatag viszont csak nem akart véget érni (12-17), és bár ezt követően sikerült egyenlítenie a DVTK-nak (17-17), de egy kimaradt büntető miatt fordítania nem. A folytatásban büntetett a ZTE, Mackay trojkájával hét volt közte (17-24), és a negyed végén is a kék mezesek szereztek hármast, és fantasztikus távoli dobószázalékkal zártak, 13 kísérletükből 7 ért célba (22-29).

A második negyedben sem állt le a triplakísérletekkel a ZTE, de az elején ezek kimaradtak, és mivel a lepattanókat a Diósgyőr szerezte meg, csökkenteni tudta a különbséget a piros-fehér gárda (28-31). A játékrész közepén Nagy D. megszerezte saját maga harmadik, csapata nyolcadik hármasát (31-36), de innen már a DVTK következett. Két minutával később, Rasheed faultos kosarával már náluk volt az előny (38-36), és a vendégek által agyon faultot hajrában növelni tudták előnyüket (44-38). Kár, hogy Mackay a dudaszó pillanatában, csakúgy, mint az első játékrészben, most is bevert egy triplát (44-41).

Fordulás után

A tréfélcserét követően a vendégeknek ment jobban (44-45), de mivel mindkét csapat inkább a védőmunkában jeleskedett, kevés pont született (48-45). Aztán amikor a DVTK „hirtelen” négy pontot szerzett, egerszegi időkérést tűztek műsorra (52-45), de ez nem segített, a 26. percben született Rasheed triplával tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye (57-45). A folytatásban a ZTE hat perc kosárcsend után talált be újra (57-47), de ekkor a DVTK már a saját ritmusában kosarazott, és fokozatosan növelték az előnyüket (67-51). Viszont ennek a negyednek a vége sem a hazaiaké volt (67-56).

A negyedik játékrész elején tízen belülre jött fel a zalai gárda, és a 32. percben küldte pályára harmadik cserejátékosát López edző, Ciappina személyében (70-58). A jól védekező hazaiak között nem sok sikerélmény jutott a vendégeknek (75-58), a 36. percben már húsz pont volt a csapatok között (82-62). A hajrában minden egészséges hazai játékos szóhoz jutott, és az első negyedben triplazuhatag áztatta DVTK a hosszú szünet utáni remek játékával magabiztos győzelmet aratott.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK

93-70 (22-29, 22-12, 23-15, 26-14)

Miskolc, 800 néző. V.: Kapitány, Gál, Minár.


Aluinvent-DVTK: CZANK (10), RASHEED (14/6), Bálint (6/6), ALLISON (19), Coulibaly (8). Csere: Dubei (9/3), BISHOP (15), Ciappina (8/6), Szabó P. (4), Arad (-), Sikora (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Zalaegerszegi TE NKK: NAGY D. (23/9), Darida (3/3), Szélesy (6), MACKAY (25/15), Zele (9/3). Csere: Aldazabal (4), Velkey (-), Varga Zs. (-), Ambrus (-). Vezetőedző: Gáll Tamás.


Miguel del Jesús López Alonso: – Hat nap alatt négy meccset játszottunk, és volt néhány játékosunk, akik egészségügyi problémával küszködtek. A mérkőzés első fele nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a második részére nagyobb energiákat tudtunk mozgósítani. Tudtunk, hogy nehéz meccs lesz, a ZTE-nek voltak komoly mérkőzései, nem csak odahaza, hanem idegenben is, valószínűleg a hosszú utazás lehetett a a szünet utáni nagyobb különbség oka.

Gáll Tamás: – Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást. Az első félidőben bátran és mondhatni pofátlanul kosárlabdáztunk, és egy jó félidőt produkáltunk. Bár a szünetben felhívtam a játékosok figyelmét, hogy nem kéne bent maradni az öltözőben, de a második játékrészben túl azon, hogy nem mentek be a dobások, hitehagyottan játszottunk. Ennyivel jobb csapat a Diósgyőr, remélem pénteken nagyobb ellenállásra tudjuk majd késztetni őket.


A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, az Aluinvent-DVTK javára.

A következő mérkőzést pénteken 17.00-tól Zalaegerszegen vívják a csapatok.
hirdetés


hirdet�s