Sport

2015.03.20. 18:57

Aluinvent-DVTK: Légi könnyedséggel az elődöntőbe

A DVTK idegenben ütötte ki a ZTE csapatát, és így a jövő csütörtöki elődöntőre készülhet.

A DVTK idegenben ütötte ki a ZTE csapatát, és így a jövő csütörtöki elődöntőre készülhet.A női kosárlabda NB I rájátszásában pénteken este, a két nyert meccsig tartó negyeddöntő második meccsén, az első találkozót Miskolcon megnyerő Diósgyőr a Zalaegerszeg vendége volt. Az Aluinvent-DVTK gárdájában ezúttal sem játszhatott Szécsi és Horváth B., akik közül előbbi még mindig beteg volt, utóbbi pedig sérült.

A meccs első pontjait a Diósgyőr szerezte, a hazaiak 6-6-ig még vissza-visszazárkóztak. Addig, amíg Ciappina első jó büntetője után a második kimaradt, amiből Coulibaly tette vissza akciógólt érően a gyűrűbe a labdát, ezután pedig nem sokkal Allison vágott be egy tempót (6-11). A 6. percben amikor elérte a négy faultot a zalai gárda, Gáll Tamás kért időt (8-13), de ezután zsinórban hat diósgyőri pont következett, így tisztes távolságra mentek el a vendégek (8-19). A különbségen Darida triplája csökkentett, majd a játékrész hajrájában egymást érték a büntetődobások, és ezek letelte után lett kilenc pont a két együttes között (14-23).

A második negyed elején Szélesy duplájára Czank előbb egy triplával, majd egy középtávolival válaszolt (16-28). A DVTK uralta a meccset, taktikusan, éretten játszott, és tartotta 10 pont körüli előnyét. A 15. percben hazai időkérést követően (20-32) ismét a Diósgyőr jött ki jobban a pauzából (22-40), a piros mezesek jó védőfalán csak hajrában talált némi rést az egerszegi gárda (26-43).

Fordulás után

A térfélcserét követően a hazaiak részéről Zele kezdett ponttermelésbe a két és fél perc alatt szerzett 8 pontjával 13-ra jött fel a ZTE (34-47). Ekkor Ciappina dobott egy megnyugtató hármast, majd Mackay hozott össze 4 egységet, amivel 12-re csökkent a csapatok közötti különbség (38-50). Az addig magabiztosan játszó DVTK ekkoriban egy rövid ideig nem találta saját ritmusát, a dobások kimaradtak, még a büntetők is, de a vendégeknek nem volt okuk az idegességre, hiszen három hazai játékos is négy faultnál járt. Meg azért sem mert a 29. percben Czank bevert egy triplát, majd a negyed utolsó percében Coulibaly büntetőjével 20 pontra változott a különbség, és az utolsó másodpercekben Czank még egy újabb trojkát helyezett el a gyűrűben (44-67).

Az utolsó tíz percet is a DVTK kezdte jobban Dubei és Bálint is hárompontost gyártott (46-73), aztán a utóbbi a 34. percben is ugyanezt tette – ezzel 30 egység lett a két együttes között, és ez hazai időkérést eredményezett (48-78). A Diósgyőr légi könnyedséggel játszott, a hazaiak hitehagyottan kosaraztak, így aztán, mint a paszuly, úgy nőtt a DVTK előnye, a 36. percben Dubei duplája után már 40 volt közte (48-88). Padlón volt a ZTE, a piros-fehérek meg már az elődöntőben az egerszegi örömkosárlabdával.

Ezzel a sikerrel a Diósgyőr bejutott a jövő héten csütörtökön kezdődő elődöntőbe, ahol a PEAC-Pécs – Atomerőmű KSC Szekszárd párharc győztese lesz az ellenfele (utóbbi csatában a Pécs vezet 1-0-ra, a második meccset ma este játsszák Szekszárdon).


Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK

56-94 (14-23, 12-20, 18-24, 12-27)

Zalaegerszeg, 150 néző. V.: Cziffra, Jakab, Söjtöry.

Zalaegerszegi TE NKK: Nagy D. (4), Varga Zs. (8), Szélesy (6), MACKAY (22/12), Zele (13). Csere: Darida (3/3), Aldazabal (-), Velkey (-), Varga Zs. (-), Ambrus (-), Jurkó (-). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Aluinvent-DVTK: CZANK (13/9), Rassheed (4), CIAPPINA (14/3), ALLISON (12), COULIBALY (14). Csere: BÁLINT (12/6), BISHOP (14), DUBEI (9/3), Szabó P. (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Zele a 36. percben.

Gáll Tamás: – Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert ma a Diósgyőr. Minden hibánkat kihasználták, a mérkőzés elejétől kezdve céltudatosan játszottak. Sok sikert kívánok nekik a rájátszás folytatására.

Miguel del Jesús López Alonso: – Nagyon örülünk annak, hogy a négy közé jutottunk, hogy csapatszinten is jó teljesítményre voltunk képesek. Szinte az egész meccs során tartani tudtuk a saját ritmusunkat, amivel a hazaiak nem tudtak lépést tartani. Ettől függetlenül dicséret illeti a ZTE együttesét az egész szezonban nyújtott teljesítményükért, hogy ilyen szűkös kerettel is tudtak jó eredményeket elérni. Sok siker kívánunk nekik a továbbiakra.


A két nyert meccsig tartó párharc végeredménye: 2-0, az Aluinvent-DVTK javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!