Sport

2015.02.17. 11:38

DVTK: Jenner és Krstic külön utakon

Miskolc - Jenner és Krstic is hazatalált Törökországból, de picit másképp, mint a csapattársaik, Elek Diósgyőrben edzett hétfőn.

Miskolc - Jenner és Krstic is hazatalált Törökországból, de picit másképp, mint a csapattársaik, Elek Diósgyőrben edzett hétfőn.Vasárnap késő este minden diósgyőri labdarúgó hazatért az edzőtáborból. A többség a tervezett, emberi időben, még világosban, de volt aki éjszaka. A DVTK a törökországi Antalyából 7.20-kor induló belföldi repülőgépjárattal előbb Isztambulba suhant, ahonnan az érkezést követően 2 óra 20 perc múlva indult a Budapestre tartó járat. Csakhogy ezt az időt túlvárakozta a Diósgyőr két középpályása, a holland Julian Jenner és a szerb Milos Krstic, akik a tranzitban ragadtak és lekésték a járatot. Ezért láthattak az esti, Isztambulból 18.10-kor induló járat utasai két „magányos” DVTK melegítőben utazó sportolót. Úgy tudjuk, hogy a két labdarúgó úgy tudott némi késéssel a többiek után eredni, hogy a helyszínen vettek saját zsebből egy-egy repülőjegyet, illetve saját finanszírozás keretében oldották meg a Budapest és Miskolc közötti távolság leküzdését is. És mivel vasárnap késő este meg is érkeztek a célállomásra, így nem volt akadálya annak, hogy hétfőn részt is vegyenek a regeneráló edzésen.


Elek Ákos (balra) és Srdjan Zirojevic hétfő délelőtt Diósgyőrben | Fotó: Instagram


Elek edzett

De nemcsak a DVTK keretének tagjai tréningeztek hétfőn Diósgyőrben, hanem egy volt kerettag, Elek Ákos is. A néhány hete Kínába, a Changchun Yatai csapatához szerződött magyar válogatott labdarúgó a piros-fehérekkel tért haza Törökországból, ahol új klubja edzőtáborozott. Ugyanis szabadságot kapott. De nemcsak ő, hanem a keret minden tagja, mert a kínai új esztendő, a Kecske éve február 19-én kezdődik, és ilyenkor keleti országban napokra leáll az élet, az évbúcsúztató, és az ajándékozás jegyében zajló ünnep miatt. Ennek köszönhetően érkezhetett haza Elek Ákos, aki vasárnap vehette kezébe először a néhány nappal ezelőtt született második gyermekét. A középpályás kínai csapattársaival ellentétben nem ünnepelt hétfőn, hanem már dolgozott, Diósgyőrben edzett. Igaz, nem a DVTK együttesével, mert a piros-fehérek csak délután treníroztak, hanem még délelőtt, egyedül. Pontosabban a diósgyőriek szerb erőnléti edzőjével, Srdjan Zirojeviccsel, az ő által javasolt gyakorlatokat végrehajtva, annak érdekében, hogy kisebb sérülése, a térde rendbe jöjjön.


[poll id="842"]


Meccsre készülve

A mai napon mindössze egy edzés szerepel a DVTK programjában, azzal összefüggésben, hogy szerda délután idei első tétmeccsüket játsszák a piros-fehérek. A Ligakupa nyolcaddöntőjének első meccsén a Budapest Honvéd együttesét fogadják a diósgyőriek, és nem lesznek könnyű helyzetben, bár bizonyos értelemben Sivic Tomislav edzőnek könnyű dolga van, a csapat egyes részeinek összeállítását illetően. Ugyanis több játékosára sem számíthat a szakvezető. Mégpedig azért nem, mert a Honvéd elleni meccs egy elhalasztott találkozó, és ezen a mérkőzésen csak azok léphetnek pályára mindkét csapatban, akik az összecsapás eredeti időpontjában, vagyis tavaly decemberben a keretek játékengedéllyel rendelkező, szerződtetett tagjai voltak. Emiatt a DVTK friss szerzeményei, Koman, Krstic és Kovács G. nem szerepeltethetőek, ahogy Ho-Young sem, aki bár a DVTK játékosa volt tavaly is, de nem volt játékengedélye.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!