Sport

2015.01.15. 16:28

FC Tiszaújváros: Amikor mentálisan rendben vannak, akkor…

Tiszaújváros - A legjobb tízben szeretne maradni, zárni a 2014/2015-ös évad végén az újvárosi együttes.

Tiszaújváros - A legjobb tízben szeretne maradni, zárni a 2014/2015-ös évad végén az újvárosi együttes.Az NB III Keleti csoportjának hetedik helyén álló Termálfürdő FC Tiszaújvárosnál kedden kora este kezdődött el a téli felkészülés. A klubnál előzetesen hétfőre hirdették meg a „nyitányt”, ám hogy miért nem akkor indult a munka, arról Bocsi Zoltán edző az alábbiakat mondta: – Nekem volt egy kis elfoglaltságom… Az MLSZ Edzőképző Központja tavaly „Emeljük a szintet” címmel szakmai konferencia-sorozatot kezdett, amelynek ötödik előadásnapja volt hétfőn Szolnokon, s ezen vettem részt. Remélem, ennek az egy elmulasztott napnak nem lesz kihatása a munkánkra, ha mégis úgy látom, hogy hiányzik, akkor valamikor bepótoljuk – nyilatkozta a szakember, aki kedden beszélgetéssel, futással és játékkal indította az új esztendőt.

Nagy változás kizárt

Bocsi Zoltán – aki korábban Felsőtárkányban és a DVTK második csapatánál volt tréner – múlt nyáron érkezett a Tisza-partiakhoz, s eddigi szerepvállalását így értékelte:

– Szerintem nagyjából rendben volt az elmúlt fél év, bízom benne, hogy ezt mások is így látják – tette hozzá az újvárosiak edzője. – Amikor megérkeztem, azt mondtam, szeretnék egy jó értelemben vett agresszív csapatot kialakítani, és ez, azt hiszem, az ősz második felére sikerült is, ami az eredményekben is tükröződött. Hét találkozónk volt ebben a szakaszban, ezek közül hatot megnyertünk, Veresegyházon kaptunk ki csupán. Akkor talán mi voltunk az esélyesek, viszont nem jött össze, ugyanakkor megvertük a nagyon erős Cigándot, valamint Kazincbarcikát, és nagy tettnek tartom, hogy Hatvanban is be tudtuk gyűjteni a három pontot. Amikor mentálisan összekapta magát a társaság, és csak arra figyelt, amire kell, akkor jól tudtunk szerepelni, amikor viszont nem, akkor csúszott be a Honvéd tartalék ellen kapott „ötös”, vagy az itthoni 0-7 a Kisvárdával szemben. A mi játékosaink nem profik, mindenkinek megvan a maga élete, s ezzel együtt az egyéb gondja-baja, ha ez bennmarad a fejekben, akkor nem sikerülnek a dolgok, ha félre tudják tenni, akkor igen…

A tréner megjegyezte: az edzéslátogatottsággal elégedett, miként az itt nyújtott hozzáállással, és úgy érzi, hogy elérhető a kitűzött cél, a legjobb tízbe való kerülés, maradás. A személyi változásokat firtató kérdésre Bocsi Zoltán az alábbiakat mondta:

– Ha képbe kerülne olyan játékos, aki erősítést jelentene a számunkra, akkor nyilván lépnénk, de alapvetően most, télen nem tervezünk nagy mozgást a keretben.

A felkészülést végig a Sportcentrumban végzi majd a csapat és csak egy-két edzőmérkőzés erejéig mozdul ki Tiszaújvárosból. Az első felkészülési meccset január 21-én, szerdán a megyei I. osztályú Tállya ellen vívják a Tisza-partiak.

ÉM-MI

A keretről

Az első edzésen jelen voltak: Tóth Csaba, Roza László, Bussy Dávid, Czégel Máté, Fodor Péter, Galambos Norbert, Hajdú István, Halász Bálint, Horváth Tamás, Kerekes István, Kovács Péter, Kovács Szilárd, Lippai Gergő, Molnár Ferenc, Molnár László, Nagy Dénes, Patalenszki József, Polényi Tamás, Sebők Gergő, Tóth Tamás, Török András.

U21-esek: Bálint Bence, Szalóczy László, Kele Ádám.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!