Sport

2014.12.04. 13:56

Winter Classic Barcikán?

Kazincbarcika - Napokon belül kiderül, hogy biztosíthatóak-e a mérkőzés megrendezéséhez szükséges feltételek.

Kazincbarcika - Napokon belül kiderül, hogy biztosíthatóak-e a mérkőzés megrendezéséhez szükséges feltételek.A Debreceni HK beleegyezett az időpont és a helyszín módosításába, így a tervek szerint nem a Hajdúságban rendeznék meg a december 23-án, kedden 18 órára kiírt DHK – Miskolci Jegesmedvék Mol Ligás mérkőzést, hanem két nappal korábban, december 21-én, vasárnap a nyitott kazincbarcikai műjégpályán. Amint arról már több alkalommal is írtunk: az észak-borsodi város jeges létesítményén komoly rekonstrukciós munkákat végeztek az elmúlt másfél évben, s az, hogy „jeles” hokieseményt hozzanak a felújított műjégpályára, tavaly is felmerült. 2013-ban egy Újpest – Ferencváros rangadót szerettek volna lebonyolítani Barcikán, amit jórészt az húzott át, hogy a lelátó nem készült el. A házigazdákat azonban ez cseppet sem keserítette el…

Népszerűsítené a hokit

– Nem, mert imádjuk a jégkorongot, klubunk, a Kazincbarcikai Ördögök Sportegyesület, amint az közismert, az OB IV-es bajnokságban szerepel – mondta az Észak-Magyarországnak Ignéczi Péter elnök, aki ezt követően rátért a rendezvényre. – Egyelőre százszázalékosan nem jelenthető ki, hogy megrendezzük ezt a „Winter Classic” összecsapást, ugyanis szükséges még bejárás, illetve bizonyos döntések meghozatala, de pár napon belül el kell dőlnie ennek az ügynek. A Miskolci Jegesmedvék vezetése, élén Egri Istvánnal nagyon pozitívan reagált erre a kezdeményezésre, segítenek bennünket, és köszönjük a debreceniek pozitív hozzáállását is. Hasonlóan mindent megtesz a lebonyolítás érdekében Kazincbarcika városa, Szitka Péter polgármester úr teljes mellszélességgel ezen dolog mellé állt. Nem szabad elfelejteni a sportág népszerűsítését, amely szintén cél, úgy a Magyar Jégkorong Szövetségnek, mint itt, nekünk. Számunkra sokat jelentene ez a mérkőzés, mert a legutóbbi ilyen volumenű hokis esemény a három Magyar Kupa döntő volt, még 1987-ben, 1988-ban és 1989-ben.

Ignéczi Pétert arról is megkérdeztük, mennyi nézőt remélnének a karácsonyt pár nappal megelőző Észak-kelet magyarországi derbire?

– Sokat, szerintem ezer szurkoló biztosan eljönne. A döntő többség nyilván a Jegesmedvéknek drukkolna, de úgy tudjuk, hogy szerveznek, szerveznének buszt Debrecenből is, valamint a környéken nagyon sok olyan hokibarát van, aki valamilyen oknál fogva élőben még nem látott Mol Ligás meccset, de erre a mérkőzésre kilátogatnának – nyilatkozta a klubirányító.

ÉM-MI

Tavaly történt

Winter Classic 2013 (december 14., szombat)

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) – h.u.

Városligeti jégpálya, 2000 néző. V.: Haszonits, Varjú, Kis-Király, Vas.

Gólszerzők: Ladányi (18.), Somogyi (63.), illetve Knox (23.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!